reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

finkemama on wolal brata, ale duzo mu tlumaczylismy, ze to nie my wybieramy, ze dziewczynki tez fajne itd i przyjal to ok :) ani razu nie pwoiedzial nic zlego :-) ( a wczesniej mu sie zdarzalo ) i dzisiaj nawet jak powiedialam, ze jest moim najlepszym synusiem to powiedzial mama ale dziecko slyszy :-) to mu tlumaczylam ze moge tak mowic, bo bedzie moim jedynym synem, a mala bedzie najlepsza coreczka i jaki szczesliwie sie usmiechnal :-)
no ale zobaczymy po porodzie , wtedy sie okarzwe , ale bede sie starala okazywac duzo uwagi rowniez jemu :-) oczywiscie mam nadzieje ze nie tylko na zamiarach skonczy sie hehehe

reklama
Ja tak tez chodze do nfz ale chodze do prywatnej euro kliniki ktora jest tez refundowana przez nfz ale tam tak ladnie wszystko jest zorganizowane ze jak kaza mi przyjsc na konkretna godzine to tylko czekam gora 5 minut Ddmala gratuluje coreczki jestem napewno ze wagowo bedzie dobrze bo kazdy sprzet orientacyjnie tylko wykazuje wage a to ze mialas usg z roznych sprzetow to dlatego tak wyszlo

Anusha, pracodawca musi przekazac Twoje dokumenty do Zus i Zus przejmuje wyplate zasilku macierzynskiego. Nie pamietam jak ten formularz sie nazywal ale u nas daj sie dziewczynom kopie aby mogly dalej juz same kontaktowac sie z Zusem.

Dzieki angoba :) tak wlasnie wyczytalam w necie ze zaklad pracy musi wszystko Zusowi przekazac a pozniej ja bede u nich wszystko zalatwiac :) bede musiala sie przejsc do tego zusu podoeiadywac sie dokladnie pozbierac wnioski itd... zastanawia mnie tylko co z moim ubezp spol czy nie musze na posredniaku sie rejestrowac itp?

ja chodze na nfz co 3 tyg ale prywatnie robilam 2 usg plenatarne i test pappa

dzisiaj bylam dodatkowo na usg z pakietu ubezieczenia pzu co nam firma doplaca :-)

dziewczyny i w koncu znam pelc bedzie corka Oliwia :-)

jestem bardzo szcxzesliwa , ale martwi mnie to, ze ciagle mialam wyzsza ciaze o 3 dni niz wedlug OM a teraz mam prawie tydzien mlodsza.
czy to cos zlego ? 2 tygodnie temu mala miala 361 gram a teraz 458 prawie 100 gram urosla. lekarka powiedziala ze makla ponizej 50 centyla jest i najlepiej za miesiac zas porownac wage, zeby sprawdzic czy ladnie rosnie. troche mnie to zmartwilo:-(

ide w piatek do mojej lekarki na nfz , ciekawe co ona mi powie. Mozliwe ze wymiary dziecka zaleza tez os sprzetu ?

Miałam ten sam problem. Dziecko do kilku dni starsze cały czas a nagle o 4 dni młodsze niż termin om. Na wczorajszym usg okazało się, że znów jest dzień starsza i urosła w tydzień i 2 dni 200 gram!! Strasznie dużo! A wcześniej też rosła po 40- 50 tygodniowo.
Nie martw się.
Pomiary są orientacyjne i na pewno też zależą od sprzętu.

reklama
Ja czasami mam wrażenie, że nie chce mi się mocno siku, a jak pójdę do toalety, to na prawdę duużo ze mnie wylatuje i wtedy mnie boli mnie w okolicach jajników. Więc myślę, że to może od tego, że pęcherz się rozciągnął jak był pełen i przy siusianiu się zmniejsza z powrotem i dlatego boli, bo zmniejsza nacisk naokoło. No nie wiem, tak to sobie tłumaczę.

Do góry