reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
gratulacje ddmala kolejna dziewczynka na forum :) mój młody kpie mnie od dwóch dni często i mocno a to pewnie dlatego, że mialam wolne i wylegiwałam się nic nie robiąc ;) ale dziś już wracam do pracy na kilka godzin, to trochę się pobuja ;) a do gin chodzę prywatnie nie dałąbym radę na kasę chorych musiałąbym wiecznie robić sobie wolne i czekać parę godzin w kolejce :/

w mojej przychodni jest to chociaz jakos tak fajnie zorganizowane ze są zapisy na konkretne godziny. czekam max poł godziny jak sie czasami cos opozni. w tym samym miescie jest tez druga przychodnia, ale tam bym nie poszla nigdy. panie w okienku chyba najwiecej sa zajete piciem kawy, kolejki sa tam zawsze na maxa a one z łaską cokolwiek robią, jak w PRLu normalnie...

Lotka to masakra jest u mnie bo jest tak lekarz przyjmuje od 8 rejestracja jest na bieżąco od godziny 7 a przyjechać przed 6 do przychodni to juz w kolejce minimum 3 lub 5 osób siedzi a jak lekarz przyjmuje po południu od 15 i rejestracja do niego od 14 to niektóre panie już kolejki pilnują od 11:) Przez to że jest dobrym lekarzem kolejki są straszne a on jest w stanie przyjąć max 23 pacjentki

Ja na początku ciąży miałam hemoglobinę 12,5 a teraz mam 10,2. Kolejki w przychodni sa okropne. U mnie przed wejściem do gabinetu lekarskiego trzeba pójść do położnej i czasem jest tak ze mogłabym wejść już do lekarza a nie mogę bo położna jedna pacjentkę przetrzymuje po 40 min. I muszę czekać. Masakra.

a emglobine mam 13,2 na poczatku ciaz ialam 13,8 i widze,żemoj ginka rochę przesadza b szy niestrasznymi niedoboram żelaza przez to , żejestem wege ;) ak chceci ratować się ditą to pamięąćżeby łczyproduktybogate w zelzo z wit. c np. sokie pomrańczowym unikać połącze z wapniem )

Lotka to masakra jest u mnie bo jest tak lekarz przyjmuje od 8 rejestracja jest na bieżąco od godziny 7 a przyjechać przed 6 do przychodni to juz w kolejce minimum 3 lub 5 osób siedzi a jak lekarz przyjmuje po południu od 15 i rejestracja do niego od 14 to niektóre panie już kolejki pilnują od 11:) Przez to że jest dobrym lekarzem kolejki są straszne a on jest w stanie przyjąć max 23 pacjentki
a to faktycznie nieciekawie....... ja mam tak, ze wychodząc z jednej wizyty od razu dostaje termin na nastepną i musze tylko pamiętac zeby ją tydzien przed potwierdzic, bo jak nie to sie termin zwalnia i mogą kogos innego wziąc. tez mam przed wizytą spotkanie z położną, ale to wazy mnie, mierzy cisnienie i słucha tętna. wiec w miare szybko trwa i potem normalnie juz na swoją godzine wchodze do lekarki.

Ja pierwsze wizyty miałam co 2 tygodnie ze względu na krwiaka, teraz co miesiąc. W końcówce ciąży będą zapewne co 2 tyg - tak miałam w poprzedniej ciąży. Chodzę do 2 lekarzy - ale nie na nfz (jeden w Medicover, drugi-główny prywatnie).
A jutro mam wizytę i będę sprawdzać czy wszystko ok u Hani.

Cześć dziewczyny. Miałam dziś test obciążenia glukozą. Bardzo się tego bałam, bo dużo się naczytałam o omdleniach, wymiotach. Ale na szczęście nic takiego mi się nie przytrafiło. Ale drink obrzydliwy. Mały kubeczek (200 ml) i 75 g proszku. To było niemalże gęste. Fuj. Dobrze, że to się robi tylko raz w ciąży i mam to za sobą. Teraz tylko żeby wyniki były dobre...

reklama
U mnie na nfz tez sa kolejki ale polozna jest juz od 9 mierzy cisnienie wazy itd a od 10 lekarz i jakos zawsze to sprawnie idzie :)
Ale sie dzis i wkurzylam i zdziwilam bo przedluzli mi umowe w robocie tylko do dnia porodu ze wzgledu na to ze w przyszlym roku beda redukowac etaty i zmniejszac placowke ... nie mam bladego pojecia co i jak mam zusem pozalatwiac itd zeby miec normalny macierzynski?
Maz sie ucieszyl ze w koncu mam mobilizacje do zalozenia wlasnej dzialalnosci i zaczecia robic cos w kierunku mojej pasji jaka jest fotografia...? :)

Do góry