reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Reni a nie masz apki ciążowej w tel ja tam zapisuje skurcze i ruchy dziecka ta twoja szyjka no krótka ale nie aż tak bardzo ważne zeby nie było rozwarcia wewnętrznego ale znam przypadki gdzie dziewczyny leżały w szpitalu kompletnie bez szyjki miesiąc do porodu na lekach i dzieci rodziły sie o czasie ale tu już był reżim łóżkowy nawet na siku nie mogły chodzić jeszcze zeby ta szyjka bolała albo coś a tu człowiek nie świadomy a ona sie skraca mówi sie ze ciaza to nie choroba ale tyle sie rzeczy może przyplątać i na nic nie mamy wpływu

reklama
350 g wow to duża dziewczynka już a który to Tydzień ?A i gratuluje córeczki :)

W pierwszej ciąży ruchy czułam w 17 tyg I też mój lekarz mówił to nie mozliwe to ruchy jelit ech co Oni tam mogą wiedzieć jak nigdy dziecka w brzuchu nie mieli :D Zresztą tyle kobiet odczuwa te ruchy wcześniej.

Wnuczka gratulacje! Duża już ta Twoja córa :-)

Mama apki nie mam, bo u mnie telefon tylko do dzwonienia służy. Nawet nie znam wszystkich jego funkcji :-D Ale może faktycznie jakąś zainstaluję. A możesz coś polecić?

Tydzień 20 dokładnie 19 tygodni i 2 dni za mną i za moją córą duża i długa a tak sie bałam że przez ten mój spadek wagi będzie malutka a tu proszę jest w górnych granicach norm albo jest starsza niż to wynika z miesiączki sama niewiem najważniejsze że rozwija się dobrze...

A propo ruchów to czuje dokładnie od dwóch tygodni od razu byłąm pewna że to właśnie moja dzidzia... To jest charakterystyczne i to sie wie... Dużo zależy od ułożenia i od naszej tuszy.... Ja już dokładnie wiem i czuje kiedy moja córa spi a kiedy sie wierci i kreci....

A propo przeczuć to w momencie w którym zobaczyłam dwie kreseczka na teście ciążowym poczułam że jestem w ciąży z dziewczynką każdy mówił zę bedzie chłopczyk bo tak ładnie wyglądam... A tu prosze gin powiedziała że dzidziuś ułożył sie idealnie i bez żadnych watpliwośći bedzie córeczka.... A rzadko moze tak pacjentką mówić...

Co ci lekarze mogą wiedzieć ;) Moja na poprzedniej wizycie zapytała czy czuje juz ruchy i powiedziała ze niektóre kobiety czują wczesniej ruchy.

Wnuczka gratuluje córki ja IDE we wtorek na wizyre polowkowa ciekawe jaki mój bobas duży

Wnuczka gratuluję córeczki i to takiej dużej:)
Dla mnie teraz zaczyna się nerwowy czas ale mam nadzieję że będzie dobrze najważniejsze że gin wie że na wagę ma zwracać uwagę...

reklama
Wnuczka gratulacje :) Reni na telefonie mam pregnacy tracker a na upodzie. Pregnacy + pózniej tez sie apki przydają jak trzeba liczyć ruchy widziałam tez takie branzoletki

Do góry