reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Lekarz powiedzial, ze to jeden z 3 najwazniejszych markerow do ZD (obok nt i kosci nosowej) i w duzej liczbie przypadkow dzieci z ZD msja na tym etapie nieprawidlowe przeplywy. NT mam 2,1, kosc nosowa jest, pozostale parametry tez.Drugie zagrozenie to, ze dzidzius nie bedzie rosl.
A jak bylo u Ciebie? Cofnelo sie u synka?
Pappa bedzie niskie i tak (wiek) a jak dorzuca mi i to to bedzie na pewno nisko.
Nie mam juz sily dziewczyny, krwotok, krwiak, lezenie i teraz jeszcze to. To za duzo. Czekam bo nic mi nie pozostalo na tym etapie.

Angoba ale skoro kosc jest przeziornosc w normie to tylko przeplywami sie sugeruja ze moze byc cos nie w porzadku?? u mnie zle przeplywy zaczely sie w 18 tyg I tak do 31 nie bylo na co czekac I ciaze rozwiazano zawsze byl pod kreska jezeli chodzi o wage nigdy nie miescil sie w normie a porownanie bylo bo byl drugi przeplywy momentami tak fatalne ze czasem mialam wrazenie ze krew wplywa ale juz nie wyplywa ja mialam jeszcze zly przyczep pepowiny I to wszytsko sie skumulowalao mnie kontrolowali co 2 tyg a pozniej juz co tydz a na koncu wyladowalam w szpitalu wielkiej roznicy w wadze to nie bylo bo jeden wazyl 1,25 a drugi 1,45 ty sobie lez spokojnie bo stress wplywa na dziecko nie mysl o zadnym ZD bo tak naprawde pewnosc bedziesz miec dopiero po porodzie spokoj spokoj I jeszce raz spokoj

Angoba ja z bartkiem tez mialam kiepskie przeplywy tu chidzi po naszemu o jakosc i ilosc tego co mozesz dac przez pepowine . nie zalamuj sie ja mialam kiepskie przeplywy , lozysko przodujace centralnie , bardzo przejrzale ( nie palilam ani nie przebywalam przy palaczach zdrowo sie odrzywialam a lozysko wygladalo na to ze kopcilam 5 paczek dziennie i pilam w sztok a bylam w 17 tygodniu) urodzilam przedwczesnie bo na koniec 33 tygodnia i co ........... Mam super zdrowe dziecko urodzil sie 2 kilo sam oddychal sam trzymal cieplo sam jadl jak donoszony. Badz dobrej mysli bo wszystko moze byc super.

Ja nie nadążam za wami, nie jestem w stanie wchodzic codziennie na forum a jak juz wejde to mam z 15 nowych stron jak nie wiecej.
No powiem wam ze niezle wam to pisanie idzie. Nawet nie mam sie jak wbic w temat, dlatego na spokojnie bede sledzic was;)

Nie wiem ale ja za pierwszym razem mialam w 12 tyg cos mu tam nie pasilo i co wizyte mnie kontrolowal chodzilam co 2 tygodnie od 17 zaczely nakladac sie te rzeczy o ktorych pisalam wczesniej

Angoba bardzo Ci współczuje ale jak dziewczyny mówią że też przez to przechodziły i teraz mają zdrowe dzieciaczki to musisz wierzyć że będzie dobrze. Wiem że to trudne mnie też cały czas gryzie to że znowu może być coś nie tak że znowu ktoś coś przeoczy ale muszę być dobrej myśli dzięki wam wszystkim uczę się na nowo na co zwracać uwagę i jestem bardziej ostrożniejsza...

reklama
Ciaza ciazy nie rowna kazda jest inna mimo ze wtedy bylam mlodsza od poczatku ciagoe cos bylo nie tak a teraz taka matka polka laze z tym brzuchem zadowolona z zycia :-) nawet to ze przez ta lekka niedoczynnosc chyba za bardzo tyje i czasem plakac mi chce ze gruba jestem to ogolnie jest spoko wiec angoba zaczekaj na wizyte i sie wszystkiego dowiesz wypytaj lekarza bo nie kazdy jest taki ze sam z siebie powie.
Kiedy masz ta wizyte ?

Do góry