reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Malaja super :) Ja chodze na nfz i jestem bardzo zadowolona prywatnie moja gin bierze 250 zl za wizytę. Niestety juz nie pracuje w szpitalu ale na pewno mną dobrze pokieruje. Mam do niej pełne zaufanie a to najważniejsze u lekarza.

Dostalam dzis pelen opis usg z interpretacja mojego lekarza i nie mam sily juz plakac. Okazalo sie, ze to nie jest tak, ze mam przekroczony parametr tylko calkowicie nieprawiflowy - chodzi o przeplywy. Nie mam sily juz czytac... czekam juz tylko na pappa (formalnosc bo wyniki nie moga hyc dobre) i dalej amio... to mnie przerasta :(

Angoba moj jeden mial zle przeplywy ale to kompletnie nie ma nic wspolnego z genetycznym ja przy zlych przeplywach miala wynik papa 1:12000 a jaka s masz przeziornosc?? ja nie wiem czy lekarz cie zle nie poinformowal o tutaj masz :
Celem badania dopplerowskiego (tzw. przepływów naczyniowych) jest ocena wydolności krążenia maciczno-łożyskowo i płodowego. Badany jest przepływ krwi w tętnicach macicznych, w tętnicy i żyle pępowinowej oraz w naczyniach płodowych. Dzięki temu badaniu w ciąży można ocenić ukrwienie poszczególnych struktur płodu oraz zbadać przepływy w małych naczyniach niewidocznych podczas standardowego USG. Prawidłowy przepływ krwi w krążeniu maciczno-łożyskowo-płodowym jest niezbędny do prawidłowego wzrastania płodu, nieprawidłowy zaś może wskazywać na zagrożenie dla płodu.
a test papa to 3 choroby zespol downa, Edwardsa, Turnera

reklama
Do góry