reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Widze, że się sporo wydarzyło jak mnie było a byłam przed południem.W dodatku same smutki...
Dorzucę swoje 5 groszy.Poronilam rok temu w kwietniu i jak tak czytam to jestem w szoku, że tyle kobiet spotyka to samo...
Mnie trzyma na duchu pozytywne myślenie.Nic nie będę badać na własną rekę, doplerami czy innymi cudami. :-) Nie dam sie zwariować.Kiedyś kobiety rodziły i nawet jedngeo usg nie miały w ciąży ( bo nie było) i dawały radę.Mówię o naszych babciach i matkach.Jak dla mnie im więcej techniki tym wieksza paranoja ale to moje zdanie i nie namawiam nikogo do zmiany swojego. :no:

reklama
na gorze forum masz "panel uzytkownika" klikasz i wybierasz w menu po lewo "edytuj sygnature" - trzeba zjechac troche na dol stronke to bedzie taka opcja.
i masz wtedy na stronie takie okienko jak do pisania wiadomosci, z roznymi opcjami, tam wklejasz skopiowany kod z tej ustawionej sygnatury, mozesz ją sprawdzic "podglad sygnatury" i jak jest ok, to dajesz "zapisz sygnature"

Claudia - jak to Cię choć trochę uspokoi to w pierwszej ciąży dwa razy na początku mi ginka mówiła, że serduszko bije za wolno, a Maksymilian jest okazem zdrowia i niczego mu nie brakuje, zwłaszcza energii ;-)

Apropo przyczyn poronień, to ja trafiłam po dwóch do lekarza, który kazał mi zbadać przeciwciała LA. Są to przeciwciała, które zakrzepice mogą powodować. Okazało się, że jej mam i wtedy przepisał mi Acard, a jak tylko zaszłam w ciążę to zaczęłam zastrzyki z clexane i Luteinę. Wczoraj byłam na wizycie i na razie wszystko ok. "Dzidziol" ma 2,8 cm i widać czynność serca, a bije 165 razy na minutę:).Z usg wyszło, że to 9 tydzień i 5 dzień, czyli w porównaniu do poprzedniego badania nadrobił 3 dni. Poprzednie ciąże straciłam bardzo wcześnie, właściwie zanim było widać zarodek. Beta rosła przez jakiś czas, a nagle zaczęła spadać i po kilku dniach bez żadnych zabiegów wszystko mi się oczyszczało (ból okropny).
Dlatego teraz jestem pełna nadziei i pozytywnie nastawiona, chyba wreszcie trafiłam na lekarza, który znalazł przyczynę, a to jest bardzo ważne. Najgorsze było to ciągłe przechodzenie badań i dowiadywanie się, że wszystko jest ok, a efektów nie było. Ciekawe jak może być ok; skoro w ciągu czterech lat tylko dwa razy byłam w ciąży i obydwie straciłam...
Jeśli chodzi o to kiedy można się starać na nowo, to słyszałam teorie, że im wcześniej zaczniesz tym większe szanse, że się uda, ale racja, że niektórzy lekarze chcą żeby odczekać. To pewnie zależy też od kobiety i jej problemu.

Te badania mi robili w szpitalu wlasnie przed zabiegiem jeszcze ale to bylo ok. Kochana ciesze sie ze Twoj dzidzius zdrowo rosnie;) ja wczoraj mialam 9t i 6 dzien i mial 3 cm;) wiec widac rosna rowno he;-))

Cześć dziewczyny :) ja wczoraj byłam na wizycie miałam mieć zwykle usg ale Pani doktor powiedziała ze dziecko dobrze widać i że jak chcemy to może od razu dziś zrobić usg prenatalne. Maluszek ma już prawie 5cm, z usg wyszło ze jest 11w5d wiec wychodzi na to, że jest 5 dni starszy. Na usg wszystko wyszło dobrze. Poza tym Pani doktor powiedziała nam, że na 90% będzie dziewczynka wiec jestem mega szczęśliwa :D

reklama
Ewelisia ale mialas niespodziankę :) Ja spalam w miare spokojnie mam nadzieje ze do tej 13 tez sobie wlosow z głowy nie powyrywam :) Powtarzam sobie ze nerwy szkodzą maluchom i jakos daje radę :) Dzieki Ewel kciuki potrzebne, ktoś jeszcze ma dziś wizyte?

Do góry