reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Wlasnie ja w poprzedniej ciazy mialam malo objawow sennosc czasami i bol brzucha i piersi ale nie tak bolaly jak teraz. Teraz to czuje ze sa dojne jak to moj maz mowi;)
Kochana a kw foliowy bierz;))

reklama
To ile trzeba czekać po poronieniu to różnie lekarze mówią. Generalnie po zabiegu trzeba ponoć dłużej odczekać żeby wszystko się zregenerowało. Ja nie miałam zabiegu ale lekarka powiedziała ze lepiej odczekać dwie miesiączki i dopiero zacząć starania. Tak zrobiłam i w drugim cyklu starań zaszłam w ciążę :)

Migduch pezykro mi bardzo naprawde na yum etapie bylam pewna ze juz zadnej listopadowej mamy nie stracimy .

Nie straszcie mnie ja procz bolacych piersi od poczatku ciazy nie mam takich typowych objawow ciazowych .

Kurcze ja po tej wizycie jak dowiedzialam sie ze mam sie nie martwic ze wszystko ok ALE serduszko buje troszke za wolno dostaje paranoi i chce kupic sobie jednak tego doplera widzialam ze sa na necie takie za 130 zl ale kurcze czy takie tanie beda dzialaly no i czy ja bede umiala szukac serduszka a tak bym chciala umiec i kiedy dopada mnie atrach posluchac sobie ze dzidzia tam jest i ma sie dobrze. Co o tym myslicie?

Ja mialam zabieg czekać nie musialam ale lekarz będzie wiedział najlepiej. No wlasnie ja tez zaliczylam falstart ale czas leczy rany. Co do powrotu do ludzi to ja szybko wrocilam jak wcześniej wspomniałam wzięłam urlop on byl cudowna terapia. O ciazy wiedziali wszyscy mi bliscy i to tez pomogło mi się pozbierać oni pomogli. A co do tych co nie wiedzieli jak ktos pytal mowilam jak nie udawalam ze jest ok. Raz sie rozkleilam jak na imprezie gdzie nikt nie wiedział przyszła kolezanka w identycznym tyg ciazy co ja jux bym byla z brzuszkiem wybuchnelam płaczem i im powiedzialam o wszystkim. Ale mi w sumie sporo daje jak się wygadam. Jest mi lżej. Ty też nie patrz na nikogo tylko rob co uważasz i co ci serce podpowiada. Eh my kobiety to sie nacierpimy ta Ewka w raju musiala niezle narozrabiac ;)

Claudia ja mysle ze jesli masz kase to jesli juz to warto zainwestowac w cos lepszego, niekoniecznie najdrozszy no ale tez nie najtanszy. No i trzeba uwazac na interpretacje wynikow-bo jak dzidzia spi to inne tetno a jak fika koziolki to przyspieszone i zebys przypadkiem paniki nie narobila z byle powodu;) A mysle tez ze jak sie tak denerwujesz to lepiej umowic wizyte u lekarza czesciej i prosic o usg no i prawda taka ze jak bedzie mialo by. ok to bedzie a jak nie to nie:( Z 2 strony co by ci dalo jakby sie okazalo ze np serduszko nie bije? :(

Claudia31 lekarz powiedział, że serduszko maleństwa bije wolniej? u mnie było 150 uderzeń i lekarz mówił, że jest ok ......
właśnie, ja w związku z toxo też nikomu już się nie chwalę że jestem w ciąży. Wcześniej ogladałam wózki, ciuszki, a teraz nic .....

Chyba pozytywne myslenie jest lepsze niz doppler. Tez mnie korcil bo z tym pozytywnym bywa roznie na szczescie przy waszej pomocy jest go coraz wiecej. I migduch ma racje z tym ze doppler w niczym nie pomoże co ma sie stac to sie stanie. Najlepiej zacisnac zęby i wytrzymac do momentu czucia ruchów. Wtedy dopiero będziemy spokojne i obolale od kopniakow :)

Magduch, tak to moja druga ciąża a oczekuje pierwszej pociechy dopiero. Dziekuje ci za mile słowa tez mam nadzieje ze ta ciaza dojdzie do skutku i szczesliwego rozwiazania.
Rozumiem w sumie kazdy czuje komu moze powiedziec albo chce a komu nie che o ciąży.
A do tych znajomych przy których pijesz i palisz sie nie przyzwyczajaj na nowo tylko regeneruj siły na nową "ciężką prace " do nastepnego poczęcia.
Bo przynajmniej dla mnie to było niesamowite poswiecenie na zasadzie dobra to dzis no to do roboty:)

Claudia z tym doplerem to ciezko mi sie wypowiadac bo nie wiem za wiele na ten temat, jesli ma cie uspokoic to czemu nie ale jak mówiły inne dziewczęta niektórzy lekarze sa przeciwni wiec nie wiem co lepsze.

Az tą Ewką to fakt, że to napewno nie chodziło tylko o zakazane jabłko:)

Co do zapachów to mój mąż tez wyczuwał kiedy mialam miec okres mówił mi zawszeze moje ciało pachnie metalem, żelazem i on to bardzo wyczuwa hmmm...

reklama
Do góry