reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Migduch bardzo bardzo mi przykro.

Migduch pezykro mi bardzo naprawde na yum etapie bylam pewna ze juz zadnej listopadowej mamy nie stracimy .

Nie straszcie mnie ja procz bolacych piersi od poczatku ciazy nie mam takich typowych objawow ciazowych .

Kurcze ja po tej wizycie jak dowiedzialam sie ze mam sie nie martwic ze wszystko ok ALE serduszko buje troszke za wolno dostaje paranoi i chce kupic sobie jednak tego doplera widzialam ze sa na necie takie za 130 zl ale kurcze czy takie tanie beda dzialaly no i czy ja bede umiala szukac serduszka a tak bym chciala umiec i kiedy dopada mnie atrach posluchac sobie ze dzidzia tam jest i ma sie dobrze. Co o tym myslicie?

Moim zdaniem musisz sobie odpowiedzieć na pytanie co zrobisz jak tętna nie wysłuchasz. Bo na tak wczesnym etapie to się może zdarzyć zwłaszcza jak się nie ma wprawy. Ja nigdy nie miałam z tym do czynienia, ale anatomię znam, wiem gdzie jest macica i mniej więcej gdzie jest dzidziuś więc znalazłam wczoraj i dziś też bez problemu. Dziś po kilku sekundach.
Pisałam już, że mnie to bardzo uspokaja bo teraz już nie boję się kolejnej wizyty u lekarza.
Jasne, że nie ma się wpływu na nic, ale ja taka już jestem, że wolę wiedzieć czego mam się spodziewać.

Więc zastanów się- sama siebie znasz najlepiej, czy takie urządzenie będzie dla ciebie dobre czy wpędzi cię w jeszcze większy stres,

Ja kupiłam sobie takiego najtańszego angelsound za 124 zł.Parametry ma ok, tylko nie ma wyświetlacza tętna, ale ja nie chciałam żeby się nie stresować, że za wolno czy za szybko. I tak słyszę, że bije dość szybko.
Jestem w 11 tc i znalazłam tętno więc te najtańsze są ok a ja akurat więcej dać nie chciałam. Taki z wyświetlaczem był u mnie za 150 zł.

Ja dzis poruszylam temln temat z doktorka pow ze w sumie mozna sie uspokoic tym ale mi nie poleca bo ja nie jestem szczupla tylko xl i mowi ze ciezej moze byc ze znalezieniem tetna a tez sa pacjentji ktore nie moga wyszukac bo dziecko sie inaczej ulozy i przybiegaja z placzem.
Szkoda ze nie mozna pozyczyc od kogos i zobaczyc jak to dziala;) ja jednak nie skusze sie na to

Kurcze macie racje boje sie ze wiedzax ze tetno troszke za niskie ja nie bede umiala sie doszuUkac i wpadne w panike. Ja jak mialam robione usg mialam dokladnie ukonczony 12 tydzien imz tych wykresow na prenatalnym jest odrobine ponizej normy gdyby bylo 152 a nie148 to by sie puls zmiescil w normie. Wiadomo zapytalam czy to grozne a on z usmiechem powiedzial ze nie tylko na wszelki wypadek wiedzac ze ja mam wade serca bedzie robil dokladne usg seduszka na nastepnej wizycie. No to nic pozostaje mi czekac do nastepnej wizyty ktora mam 19 maja i moze w tych okolicach juz jakis ruchy bedzie szlo wyczuc

Hej dziewczyny ale się rozpisałyście...
Ja dzisiaj padam najpierw do południa z mężem u lekarza a po południu on ze mną... Musiałam iść z tymi wynikami do Gina bo całą noc nie spałam i na szczęście trafiłam na moja byłą lekarkę i troskliwie na nie spojrzała i dała mi skierowanie do endokrynologa i wybieram się w poniedziałek...

Co do niezdrowej żywności to również mnie ciągnie a w szczególności do pepsi która u mnie w domu jest na co dzień i czasami ciężko się powstrzymać mały łyczek zrobię:)

Jak czytam, że kolejnej z nas tym razem się nie uda to płakać mi się chce, a ból który istnieje w moich wyobrażeniach jest pewnie dużo mniejszy od tego, który Wy przeżywacie. Przykro mi bardzo, ale fajnie, że te dziewczyny które już to przeżywały, a teraz cieszą się znowu tym cudownym stanem dzielą się z nami swoimi doświadczeniami i myślę, że to, że Wam się udało zajść kolejny raz jest największym pocieszeniem :)

Kurcze ja dwa razy mialam grype w jednym miesiacu gdy juz w ciazy bylam nie sadzilam ze dla dziecka to jest takie ryzyko. Teraz sie martwie czy z moim bebe wszystko dobrze bedzie.

Fenimke nie ma co się zamartwiać za w czasu chociaż też jak poszłam pierwszy raz w tej ciąży do gina i musiałam mu opowiedzieć co się działo wcześniej to też mnie pytał o przeziębienia i grype

Ja tez nie wiedziałam tego dopoki grypy nie przechodziłam w poprzedniej ciazy w 6 tygodnii mialam goraczke 40st..... Grypa jak grypa ale wyspka temp taka jest niebezpieczna dlatego przed ta ciaza sie zaszczepilam i od szczepionki ani razu nie zachorowalam.

reklama
Nie mowilam lekarzowi ze mialam dwa razy grype. Nie bylam tez u lekarza gdy ja mialam jeszcze wtedy nie wiedzialam ze jestem w ciazy leczylam sie appapem i syropem z cebuli miodu i czosnku apapu wzielam wlacznie z 10 tabletek glownie jak glowa mnie bolala . Goraczke mialam ale nie 40 st 37,7 max.

Do góry