reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Migduch mi również bardzo przykro :-(

Rozumiem doskonale co czujesz bo również jak niektóre kolezanki straciłam pierwsza ciąże w pazdzierniku w zeszłym roku.
Dla mnie również było to ciężkie, mam 32 lata.
Ale stwierdziłam ze jak udało się zajsc w ciaze to bede próbowac ile tylko mozna.
Zbierałam sie kilka miesiecy skupiajac na maksymalnej regeneracji i zdrowiu organizmu i tak też ty zrób.
Znowu sie udało ... zobaczymy jak bedzie ale trzeba byc dobrej mysli.
Wiesz mi wtedy ginekolog powiedział moze to okrutnie zabrzmi ze dobrze ze tak sie stało w tym stadium niz pozniej gdyz to oznaczalo ze zdrowy organizm odrzucił dzieciatko które prawdopodobnie mialo jakies wady genetyczne, podał mi kilka przykładów do tego chorób i troche sie wtedy uspokoiłam. Tak musiało byc.
Tez wtedy mialam takie podejscie jak Ty zeby mało komu sie chwalic zeby nie zapeszac itd. Również bardzo szybko objawy mi przeszły, gdzie byłam zadowolona ze dobrze się czuje, ale na pierwszym usg jak mnie lekarz zapytal jak sie czuje a ja powiedzialam z entuzjazmem ze dobrze to on na to z tęgą miną ze nie dobrze ze Pani sie dobrze czuje i wygadał przyszło do badan i tu nagle zonk. Rozwój płodu sie zatrzymał.

Zobaczysz czas szybko leci zanim sie obejrzysz a znowu bedziesz miala mozliwosc.
Trzymaj się ciepło

reklama
No nie karza robic badan w naszej Pl jest chore to ze trzeba 3 razy poronic zeby badania zaczeli robic... Ja czulam sie lepiej ze probowalam szukac przyczyny moze teraz by m ciaze znowu stracila... Wiadomo ze nie wiem na 100% czy to progesteron czy grypa ktora mialam czy coa innego ale chcialam zrobic co moglam zeby kolejna ciaza byla bardziej taka przeze mnie jak by dopilnowana...

Ja tez przy tej pierwszej ciąży nie miałam praktycznie żadnych objawów tylko trochę mnie bolały piersi i ciąża obumarła :( teraz mam mdłości wiec wierze ze wszystko będzie dobrze.

A propos ludzi wybij sobie z głowy ich, niech se gadają co chcą trzeba generalnie ten obgadujący i wszystkowiedzacy ogół miec głeboko w d...:-)
U mnie było tak, ze jak za pierwsszym razem powiedzialam swojej przyjaciółce to ona mi mówi ze wie ze jestem w ciazy bo słyszała ploty.
A ja na to ale to nie mozliwe bo ja sama kilka dni temu sie dowiedzialam i jeszcze nikt nie wie.
No to ona mi mówi no co ty mówisz a ludzie gadają ze bedziesz miala chłopaka:-) To sie usmialam wtedy na maksa.
Oczywiscie to społeczenstwo pochodzi z moich rodzinnych stron.
Teraz choc nie lubie W-wy to jeden plus znajduje - jestem tu anonimowa:)

Migduch bron boze o nic sie nie obwiniaj. Dobrze ze sie cieszylas bo czemu by nie. 30 lat to normalny wiek na ciążę a jak nawet tu doswiadczylysmy wiek nie ma nic do poronien. A tez jedno poronienie nie ma wpływu na kolejną ciążę. Ja też sobie wbijalam w glowe rozne przemyslenia nie ma sensu trzeba sie podniesc i byc silniejszym. Zaszlam w ciążę w tym czasie co mialam rodzic do tego w podwojna wiec taki maly cud i staram sie wierzyc ze sie uda choc czasem glowa fiksuje. Zycze ci duzo sily i wiary na pewno będzie dobrze :*

Lekarz mi mówił zeby ze 3 miesiace odczekac, niektórzy ze pół roku ale to wszystko zalezy od organizmu, ja w sumie czekałam az mi sie okres znowu ureguluje zrobiłam wszystkie badania przed i do dzieła czyli od samego poronienia do ponownego zajscia tak u mnie 5 miesiecy minelo ale słyszałam ze niektóry kobietom juz po pierwszym prawidłowym cyklu sie udalo znowu.
Duzo daje nastawienie, także życzę Ci wiele optymizmu łap energie z ładnych ciepłych dni które niebawem bedą nas czesto nawiedzac a szybciutko sie zregenerujesz.
Ja przy drugiej mam teraz przepisany duphaston - hormony i mam brac do 12 tygodnia tak zapobiegawczo.

Wszystkim Wam dziewczęta zresztą życzę optymizmu wiele i pieknej pogody.
Zresztą na tym portalu tak z Wami miło i czuć wspracie i to tez dodaje sił:-)

Ewelisia ja tez tak mialam tez mi nie kazali zadnych badan robic, poronilam w grugniu '12 a w lutym '13 zaszalam w ciaze i bez zadnych problemow urodzilam w 39tyg zdrowego synusia

Mi pozwolila po pierwszej @ ale moj mozg chyba nie byl gotowy. Ja brania kwasu nie przerywalam i gdzies teraz wyczytalam ze duze spożycie kwasu moze pomoc przy tym by ciaza była mnoga hihi ciekawa teoria ...

reklama
Rany dziewczyny ale odzew. Dziekuje wam z calego serca, naprawde to duzo dla mnie znaczy!!! I jest mi juz troche lepiej, bo czuje ze nie jestem sama i ze tak naprawde mnostwo kobiet przez to przechodzi....
A na przykladzie Oletki86 widze, ze mozna juz w 2 miesiacu po poronieniu zajsc w ciaze i ja donosic:)
Mama32 rozumiem ze to twoja 2 ciaza a dziecko bedzie pierwsze?:) Zycze powodzenia, napewno urodzisz wspanialego maluszka!!!:) A co do ludzi to wiesz ja jestem z Warszawy i kocham to miasto hihi;) Ale ze znajomych nikt nie wie ze zaszlam oprocz jakiejs garstki mega zaufanych osob takze sie nie martwie o zadne ploty i w sumie nie przejmuje. Jedyne co teraz jest dla mnie ciezkie to spotkac sie ze znajomymi ktorych unikalam ostatnio (zeby wlasnie sie nie domyslali ciazy bo np nie pije alkoholu na imprezie i rzucilam fajki) i chcialam im powiedziec ze sie ostatnio troche ukrywalam i kamuflowalam przez ciaze....a teraz to dupa tego nie powiem i "wroce na salony" jak gdyby nigdy nic? Jakos sobie tego nie wyobrazam na razie tym bardziej ze ciezko mi sie na razie usmiechac i beztrosko bawic:( Wiec chyba w ogole strace wszystkich znajomych jak tak dalej bede ich unikac:(
Sylka87 wiesz jak to jest....jakby to byla n-ta ciaza to inaczej ale jak tylko zaczynasz sie starac i juz na starcie masz falstart to nie jest to fajne i nie nastraja optymistycznie. Ja w ogole bym pomyslala ze poronienie to bardziej jak kos ma nie takie wyniki albo jakies problemy kobiece czy tarczycowe czy cos...a ja zdrowa, wyniki super no kurde naprawde to jest szok!
Ewel87 A ten progesteron przycisne zeby dostac skierowanie napewno, lepiej zrobic wczesniej niz czekac az znowu cos sie wydarzy, ja jestem taka ze wole trzymac reke na pulsie niz rozlozyc rece i niech sie dzieje wola nieba;)
Ewelisia85 no wlasnie ja zadnych objawow....na poczatku trche bolaly piersi a jakis tydzien- poltora tyg temu przestaly i dodatkowo znowu mi sie cera zaczela delikatnie psuc (na poczatku ciazy mialam piekna jak nigdy). Do tego wszystkiego moj maz wyczuwa po moim moczu kiedy mam okres;) I mi ostatnio powiedzial ze znowu moj mocz ma taki zapach jakbym miala miec okres. W szoku jestem bo ja tego nie czuje, przeciez myje toalete itd a on i tak to skubany wyczuwa....wiec to tez mnie zaniepokoilo no i racja:( Wolalabym juz miec objawy, wymioty i inne takie ale wtedy wiadomo ze sie dzidzia rozwija a wychodzi na to ze jak objawow nie ma to nie za dobrze:(

Do góry