reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja zrobilam wczoraj badania w poniedzialek odbiore zeby miec na wtorek.
Kolki nerkowej nie jialam ale za to rwe kulszowa i w poprzedniej ciazy na koniec bardzo z tego powodu cierpialam teraz tez mnie zaczyna czasami bolec ale to chwilowe boje sie jedynie jak bedzie pozniej bo o ile w pierwszej ciazy jak bolalo to lezalam to w tej z moim 3 latkiem to raczej niewykonalne.
Co do dolegliwosci ciazowych to ja na poczatku nie mialam nic procz bolacych piersi i braku okresy a teraz z tygodnia na tydzien gorzej sie czuje jak nie zjem to mam straszne nudnosci jak zjem bardzo boli mnie zoladek, ciagle mi duszno i tak mi przygniata klatke poersiowa i to zmeczenie nie chodzi o sennosc ale notoryczne zmeczenia ciezko mam wejsc na 1 pietro wszystko sprawia mi ogromny wysilek. Byle do wtorku zobaczyc dzidzie i moze lekarz cos mi poradzi na dolegliwosci

reklama
ja miałam kolkę nerkową ale nie we wczesnej ciąży tylko chyba 35 tygodniu. i ona się pojawia od obciążenia nerek. ja jadłam wszystko gotowane i nagle zapragnęłam smażonych mielonych. nerki zwariowały i się zbuntowały.

ja wam powiem że tak ogólnie ja się czuję najlepiej rano na głodniaka. jak zaczynam jeść to zaczynają się problemy. dziś planuję zrobić na obiad polędwiczki w sosie cebulowym z kaszą :-) mniam.... miłej niedzieli życzę

Ja idę jutro tylko na badania za które musze sobie sama zapłacić a na podstawowe czyli mocz itp pójdę dopiero przed wizytą bo do niej jeszcze 3 tygodnie więc lepiej mieć na świeżo...

Ostatnia edycja:
Miniaaa poledwiczki tez lubie rpbie je w sosie cebulowym i paprykowym w koncentracie i do ryzu wszystko duszone bez smazenia i tluszczu. Mniami u mnie dzis tylko rosol nie gotuje drugiego bo nikt nie je, zreszta moj maz marudzi jak za duzo nagotuje.

Ja tez rosol mam;-) na drugie nie wiem moze maz cos wymysli. Jak ja mam dosc swojego lenistwa ciazowego widze tyle rzeczy ktore w domu powinnam ogarnac a nie mam sily na to heh dziewczyny ktore juz maja za soba ciaze ja naprawde wierze jak piszecie ze w 2 trym.jest duzo sily;-)))) bede wtedy nadrabiala wszystko chyba

Ewel ja musze sobie sama zapłacić bo lekarz mi powiedział że on mi na jednym skierowaniu nie wypisze bo go za bardzo po kieszeni pociągną a mi się nie chciało co tydzień siedzieć w kolejkach po 4 godziny żeby się do niego dostać i wypisał mi na 2 badania... Więc stwierdziliśmy z mężem że zapłacimy chociaż nie powiem bo jak poszłam do jednego laboratorium to się za głowę złapałam więc będę robić w dwóch

Kasia a jakie badania masz zrobic? Masakra z tymi lekarzami ze po kieszeni go pociagnie.... A my skladki co miesiac placimy potracaja nam z pensji... A po drugie kobieta w ciazy ma prawo do darmowej opieki zdrowwotnej ale pewnie badania w to nie wchodza....
Roznica jest ogromna miedzy laboratoriami jak robiłam bete prywatnie to w jednym 45 zl w drugim 35

reklama
Widzę ze sporo wizyt w tym tygodniu:) czekam na wieści :) ja wprawdzie tez idę we wtorek ale tylko po receptę bo już mam kończyć estrofem, teraz zmniejszamy dawki i mogę plamic i wtedy mam wracać do większej dawki. Narazie jest ok , mam nadzieje ze uda się odstawić bez plamien, ale na wszelki wypadek wole mieć receptę, bo już mi się kończą. Luteina nadal bez zmian. A u Was coś lekarz mówił jak długo będziecie na luteinie? Albo jak długo brałyscie w pierwszej ciąży?

Oletka ciesze się, że już lepiej, bo się przerazilam jak dziś przeczytałam. Uważaj na siebie teraz bardziej.

Lotka super ten Misiak :)

A wczoraj byli u nas znajomi z 5 miesięcznymi bliźniaki. Fajowe;) zawsze uwielbiałam małe dzieci, ale teraz jak jestem w ciąży to już zupełnie .

Do góry