reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Katarzyna witaj w klubie ja tez jutro rano na wyssysanie krwi. Maz mnie zawiezie bo po tym co Oletka miała wole sie nim asekurowac jeszcze nie wyszlam w ciąży bez śniadania a to faktycznie moze osłabić :/

Mi zawsze laborantka mówiła że ciężarna może się badać po posiłkach i tez tak robię. Jeżdżę po pracy na morfologie bo rano kolejki. Siku oddaje rano :)

reklama
Ja jeszcze nie mialam zadnych badan krwi bo polozna nie ma czas sie e mna spotkac dopiero p prentalnym :szok:wczoraj sie strachu najdalam bo myslalm ze zaczelam plamic ale falszywy alarmi odpallam dopler :zawstydzona/y:troche pomaglowalam ale znalazlam serducho ufff

Teraz jest ten ciezki okres ale zaraz drugi trymestr i juz bedzie fajnie niedlugo bedziemy pisac jak to nasze maluszki daja nam kopniaczki to jest super czas. Jesli chodzi o dolegliwosci ciazowe to u mnie jest juz wszystko super jedynie mam okropne zaparcia :( jaki to bol :(
Musisz pomyśleć nad tym co jesz i może więcej błonnika dostarczyć i wody? Ja robiłam zawsze codziennie a teraz raz na dwa trzy dni ale bez problemów.

Wiesz co ja tez robilam je w poprzedniej ciazy w pazdzierniku i doktorka kazala zrobic te co Ty teraz raz jeszcze ale bez rozyczki bo pow ze to sie nie zmieni juz a gr krwi tez juz nie musialam robic. Drogie sa te badania niestety

Po 5 latach powtarzałam badanie na rozyczkę i przeciwciała z 500 spadły do 20.

Agami. Niestety nie zgadzam się w 100%. W ciąży badania tez trzeba wykonywać na czczo, chyba ze dotyczą wyłącznie hiv,toxo,różyczki. Wszystko inne od morfologii po hormonalne robi się na glodniaka.

Na kase chorych to na recepte sa podstawowe badania jak morfologia czy mocz ale wszystkie weneryki toxo czy grupa jest platna z opowiadan kolezanek jeszcze nie spotkalam sie zeby jakis lek je dal na skierowanie.
Ja grupy krwi tez nie robie bo moj lekarz stwierdzil ze raczej od 2012raczej sie nie zmienila .
Co do zaparc niestety walczylam z nimi cala pierwsza ciaze i zapopowiada sie to samo teraz i zaden blonnik i woda na mnie nie dzialaja przed ciaza bralam laktuloze chyba.
Badania sa drogie ja mam je rozlozone z miesiaca na miesiac ale tak czy siak wychodzi ok 120 na miesiac badania plus 130 wizyta zaraz zaczna sie witaminy i pewnie wszystko miesiecznie zamknie sie w 300 zl. Dzieci jeszcze w brzuchach a juz kosztuja nie malo :-)

reklama
Do góry