reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja to szczerze bym chciała być już po bo jak sobie przypomnę ostatnie cc i że znowu będzie to samo to mi słabo...
Dziewczyny orientuje się któraś czy drugi raz tną wzdłuż czy tak samo jak przy pierwszym???

reklama
Tak samo nie moga tnac po bliznie tylko ewentualnie obok lub z drugiej strony no ja przy pierwszym porodzie mialam tniecie straszne przezycie bardzo bolalo no i wtedy mi polozna powiedziala to co ja wyzej napisalam

To aż z ciekawości zapytam w czwartek jak to u mnie będzie ja pierwszą bliznę mam super bo bardzo nisko i bielizną przykrywam wolała bym żeby druga też była mało widoczna:)

Moja kolezanka ma tak niezauwazalnie zrobione drugie ciecie jedno kolo drugiego i to w minimalnych odstepach i jak mi pokazala to myslalam ze to jest nalozone na siebie i jak zaklada bielizne to nie musi sie niczego wstydzicmoze o to chodzilo wtedy poloznej

hej
jeśli chodzi o poród, to pierwszy mniej bolał, przy drugim miałam bóle krzyżowe i myślałam, że umrę. Teraz mam mieć cc i baaaardzo się boję :-( możecie mi napisać jak wygląda cesarka? czy rzeczywiście jest aż tak żle? jeszcze się łudzę, że łożysko się przesunie, może 15 lipca na wizycie coś doktor powie....

Ja z karmieniem też swoje przeszłam. Byłam uparta i się udało. Na 5 dobę mialam nawał a syn nie umiał ssać. Mialam doradcę laktacyjnego I po tygodnu się poukladalo. prawie nie spałam i nie jadłam przez tydzień. Na wszystko się przygotowałam tylko nie na problemy z karmieniem.

Gosikkk jeszcze sie cesarka nie stresuj bo zdarzaja sie przypadki ze caly czas mowi sie o cesarce a tu niespodzianka hehe.
Tak patrze na twoje suwaczki w tle masz 2 chlopczykow??? A czy teraz juz znasz plec dziecka w brzuszku?
Agami no a ja jestem strasznie szczesliwa ze mi sie udalo z tym karmieniem piersia uwielbialam jak sie tworzy ta wiez z dzieckiem :-)

reklama
Agami, ja też skorzystałam z pomocy doradcy laktacyjnego. Moja córcia po wyjściu ze szpitala odmówiła piersi / butelki nic i trafiliśmy znowu do szpitala. Tam karmiłam ją piersią + dokarmiałam butlą. Po wyjściu przyszła do mnie doradczyni i na spokojnie wszystko pokazała i wytłumaczyła i butelka na jakiś czas poszła w kąt. Więc też polecam.

Kasia, co do cięcia - to standardowo robi się na tej samej/obok starej blizny ale... u mnie może być wesoło. Jak łożysko wrośnie mi w bliznę to będą ciąć tam gdzie będą mogli... Oby nie... w środę mam wizytę i liczę, że jednak nie wrasta.

Do góry