reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Też uważam, że to choroba i powinna się leczyć. I mam nadzieję, że teraz gdy to się wydało to bliscy się nią zajmą. I że z tego wyjdzie bo wiadomo, że takie postępowanie nie jest normalne.
Ona jest położną. W całym tym swoim zmaganiem z niepłodnością miała na codzień kontakt z noworodkami, przyjmowała porody. To też tłumaczy jej wiedzę (pomimo bezdzietności miała dużą wiedzę o fizjologii ciąży, porodu. Dlatego nikt się nie zorientował bo ona dobrze wiedziała o czym pisze)

reklama
Fusun masz racje ja mysle ze ktos taki jak troll szczegolnie tak aktywny to osoba z zaburzeniami. Ktora w realu sobie nie radzi i stwarza swój wyimaginowany swiat w który wierzy. Dlatego trudno sie zorientować. Moim zdaniem taka osoba potrzebuje ponocy psychiatry. Zresztą w normalnym życiu znalam 2 osoby w czasach szkolnych ktore zeby zaskarbic sobie przyjazn wymyslaly nie stworzone historie i pol biedy gdyby to byly wesole historie. A jak sie takie osoby pocieszalo bo opowiadały jak mama zdradza tate jakie w domu awantury, ojciec sie wyprowadził. Ty placzesz i szczerze wspolczujesz a pozniej spotykasz ich cala rodziną na wesolym spacerze. A w internecie jest jeszcze łatwiej poniesc sie fantazji. Ja nigdy nie pisalam na forach to moje pierwsze. No poza krótkim epizodem w poprzedniej ciąży ale nie zdążyłam sie z żyć. Do tego to była kafeteria a tam masa troli w formie gosci co ublizali dziewczyna. Tacy są niebezpieczni tzn taki hejter bo sa ludzie wrazliwi co biorą do serca. A ta co stworzyła sobie życie to mi jej strasznie szkoda...

Mama32, jej już nie ma. Opuściła wszystkie wątki, na których się udzielała, a także grupę na FB. Zajęła się nią przyjaciółka i kuzynka. A tu, na listopadówkach chyba jej nigdy nie było.

aha rozumiem, dziekuje za info myślałam ze może tu tez była.
Ja tu ledwo nadążam to innych watków nie czytam:-) a część z Was pewnie z racji posiadania więcej dzieci wcześniej się zapisywała na inne watki.
Też mi tak ciężko sobie wyobrazić ze można sobie tak wirtualny świat wymyślić dlatego że jest się nieszczęsiwym w penwej dziedzinie. Myśle ze taka osoba angazujac się w te fora jeszcze bardziej sobie szkodzi bo czytając realne przezycia wszystkich mam można jeszcze bardziej popasc w depreche ze się nie może mieć dzieci.

Ja raczej gdybym nie mogla mieć to bym szukała może jakiegoś zajecia zainteresowan czy pasji albo można się zaangazowac w jakies akcje charytatywne pomocy dzieciom lub tez starac o adopcje. Ale psycha tez płata figle wiec to roznie w zyciu bywa.

Mama 32 ja tez po pracy sie tak czuje chyba to zmeczenie ... ja mam zamiar popracowa do urlopu a potem juz raczej nie ... zreszta zobaczymy jak sie bede czula

Sylka, to jest niestety internet. Tu można wszystko. Ale ja jednak wierzę, że większość na BB jest szczera. I zapewne tak jest. A przypadek Olusi jest zwyczajnie mega smutny. Ja jej naprawdę współczuję.

Mama290, pamiętasz, na wątku o ciąży bliźniaczej była dziewczyna, co pisała, że mieszka w australii, że jej narzeczony zginął w jakimś wypadku czy coś, a ona się właśnie dowiedziała o ciąży bliźniaczej czy nawet trojaczej?? Ale taki wał szybko się wydał. Ledwie parę postów napisała. Olusia pisała od 2013 roku...

Rany 3 rok w wymiaginowanym swiecie. Mega smutne. Anushka krew z nosa to normalka w ciąży nawet w poradniku o tym piszą. Mi poki co pękają naczynka i jak smarkam to mam troche krwi na chusteczce. Rany ale jestem niedospana przez ta przerwe w spaniu miedzy 4 a 8. Później zasnelam a teraz sie czuje jak tracona. Yhhh

Fusun ja byłam na grudniwkach tam tez dziewczyna takie pisał cuda wianki ze mi szczeka na klawiaturę kiedyś opadała mnie to juz nic nie zdziwi jedni wpadają na chwile takie mąciwody zakręca temat poróżnią dziewczyny i odchodzą ehhhh ja tam Wogole nigdzie sie nie udzielam na żadnych innych forach tylko tutaj czasu nie mam życia mi szkoda jeszcze zeby coś wymyślać

w przyszłym tygodniu zrobie zdjecie brzuszka i wrzuce ale jakbym mogla niesmialo poprosić znowu link gdzie mam to wrzucić bo nie mogę się odnaleźć na BB i nie mogę obejrzeć waszych foci. Już kiedyś pytałam no i oczywiście zgubiłam linka grrrrrrr

reklama
Wyślę wam dziewczynki linki w wiadomości prywatnej tylko nie pamiętam czy macie dostęp do wątku jak nie będzie działać to wyślę do moderatorki prośbę żeby was dołączyła :)

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Do góry