reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

A u mnie juz 11 na plusie [emoji16]zrzuci sie po :) ile przytyłam przy bliźniakach nie mam pojęcia ale brzuch miałam spory nie wiem co by było jakbym dotrwała do końca teraz sie nie pilnuje jem w miarę zdrowo zaczęłam pic druga kawę w ciagu dnia bo ciśnienie niziutkie wczoraj mnie wieczorem głowa bolała wypiłam duzo ale wołam tabletkę bo nie mogłam sie schylic tak mnie cmilo a i zjadłam 3 małe oscypki i mi przeszło chyba znowu jem za mało soli ehhh

reklama
Wiecie tycie to rzecz wzgledna nie ma co sie tak pilnowac byle sie nie obrzerac. Raz sie zbiera mnie wody raz wiecej. Jedne dziewczyny po porodzie zaraz wracaja do dawnego ja bo przytyley tylko w brzuszku a inne na calym ciele i musza troche poczekac zeby zeszlo.
Wiadpmo ciezko sie patrzy jak z atrakcyjnej kobiety zamienia,y sie w czolgi ale taka natura i to przeciez nie na zawsze , trzeba zacisnac zeby i zaczdkac do rozwiazania

Jesli chodzi o poziom zelaza do norma dla ciezarnych jest 11 - tak twierdzi moja glowna ginka. Druga, ze norma to 12. Ja mam pomiedzy i poki mi nie spadnie ponizej 11 nie bede brala zelaza.

Tez nie mam zamiaru się katowac ale jesc za troje tez nie. Chociaż nie wiem czy to możliwe bo mój zoladek juz ma malo miejsca a co dopiero później. Ja zelazo na początku mialam 15 ostatnio 13.5 czyli mnie objadaja ale jest ok póki co bo zaczynałam z wysokim poziomem.

Ja kupiłam właśnie wczoraj mojej mamie bilet na samolot wiec zostaje ze mną jak moj wyjedzie na wakacje na całe szczęście bo tak sie złożyło ze wszytscy wyjeżdżają w tym samym czasie i zostałabym sama jedn problem z głowy Ostalo tylko spakowanie ich oczywiście muszę sie wybrać na zakupy bo moj syn to tylko rośnie i zdziera ciuchy gozej niz małe chyba sie jakoś w niedziel wybiorę bo pózniej to juz nie będę miec siły
Gosik nie denerwuj sie napewno wszytsko z dzidzia ok dotrwasz do rozwiązania ja wiem jak to jest trudno odpuścić wszytsko jak sie było aktywnym wcześniej ale wszystko dla dziecka

Kurcze dziewczyny wy nie straszcie ze przy takoch bolach to szpital :( myslalam bardziej ze to jakies skurcze jelit albo to tak zwane wyparcie dzieje sie cos powarznego a ja wmawiam sobie ze to jelita :( w srode mam wizyte ale jak sie powtorzy odrazu jade na szpital. Przy tych skurczach spinal mi sie brzuch bol od gory nad pepkiem do dolu . Zbagatelizowalam to a nie powinnam.

Właśnie jak się spina brzuch to najlepiej na IP.. Bo przed wczesne skurcze mogą powodować skracanie szyjki wiec lepiej jechać. Ale czasami też są kołki jelitowe które np ja miałam i one nie są w dole brzucha chyba da się rozpoznać.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Finkemma co ile miałaś te skurcze i ile trwały ? Macica sobie potrenuje ale organizm moze nas oszukać i szyjka sie skróci a to nie boli ani nie daje żadnych oznak moze sie przeforsowalas w ciagu dnia

Kinia kciuki zaciśnięte, czekamy na dobre wieści
Finkemma miałam takie "atrakcje" jak Ty dwukrotnie w I ciąży, ale zawsze sprawdzałam czy wszystko jest ok na IP, nie dręcz się, ale dmuchaj na zimne
Kasiu są już wyniki ?
Ja byłam w szpitalu na ponownym posiewie i przemiła położna powiedziała, że nigdy nie zgadłaby, że jestem w ciąży, bo brzuszek wciąż malutki, ale Claudia ma rację, wielkość brzuszka, czy kg nie mają nadrzędnego znaczenia, jeśli dzidziuś jest zdrowy a mama czuje się dobrze (ja przytyłam max 1kg a jestem bardzo szczupła, więc teoretycznie mogę przytyć więcej)

reklama
To kwestia budowy ciała, że u Ciebie brzuszek taki malutki. Miałam koleżankę, którą jak spotkałam w 7 miesiącu to sobie pomyślałam "o, Kaśka troszkę przytyła" a po 2 miesiącach dowiedzieliśmy się, że urodziła :)

Do góry