reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Katarzyna92 a jakie żelazo bierzesz ? Ja Szelazo SR dwa razy dziennie. Jutro mam kontrole zobaczymy czy pomaga. Ja jestem zdziwiona ze mam anemie bo naprawdę staram sie zdrowo odżywiać :(

reklama
To jest to samo forte byla chyba na recepte ale to bez sensu. Ewel tez nie wiem ale mysle ze jesli by ten skurcz byl to bysmy od razu poznały. Obysmy sie nie dowiedzialy przynajmniej póki co. Latanie po szpitalach to nic fajnego tak czy owak. We wtorek mam prywatną wizytę musze na szykować długa liste pytań :) Dobrze posluchac kilku opini a do tego to specjalista od blizniakow oby był rozmowny :)

Letycja anemia w ciąży jest czesto dziecko ci zabiera wszystkie dobroci i jak porządnie wyssie musisz sie ratowac suplementami zeby choć ciut podciągnąć.

dziewczyny ja na szczescie nigdy nie mialam zgagi i mam nadzieje, ze w tej ciazy tez nie bede miala.:-)
ja mialam krzywa cukrowa robiona 2 dni temu czyli w 22 tyg ale wczoraj nie mialam sily isc po wyniki

ale z to przezyklam maly szok, myslalam ze tyje podobnie jak w pierwszej ciazy tzn wiedzialam ze szybcuiej zaczeklam tyc ale jakos myslalam, ze na tym etapie, mialam wage podobna ,a tu niespodzianka w pierwszej ciazy w 22 tyg mialam dopiero 5 kg na plusie a teraz 9 :zawstydzona/y::zawstydzona/y: boziuuuuuu moze to przez to ze od pocztku mam brzuch duzy , ale 4 kg roznicy to duzo, postanoilam jesc wiecej owocow i na kolacje zamiast pieczywa cos lzejszego platki czy serki

ddmala po owocach też się tyje. Lepiej warzywa-sałata ogórki pomidory kalafior brokuł na parze kalarepa marchew itp.
W pierwszej ciąży spuchły mi nogi dopiero w końcówce a teraz w połówce.Nogi jak nie moje.
Jak niski macie poziom żelaza/hemoglobiny ze bierzecie żelazo?
Ja uważałam na to co jem od początku ale coś mi się waga zaciela i po restarcie jest +3 kg a łącznie 7 kg.Ide tak jak w pierwszej ciąży.To chyba taka genetyka. Siostra może żreć i 12 kg tyje w ciąży. Oby te kilogramy to woda i cycki :) ale jak wspominałam każdy kilogram obciąża mój kregosłup (dyskopatia).Korzystam z tych ciepłych dni i sie oszczedzam a nadrobie pewnie we wrzesniu pażdzierniku.

Ostatnia edycja:
Ja dalej jestem przy wadze z przed ciazy mimo ze brzuch rosnie. Nadrobilam te kg co stracilam do 14tc ale to poszlo w brzuch bo ogolnie wydaje mi sie ze jestem szczuplejsza niz przed. No ale finalnie pewnie bedzie sporo na plus. Chciałbym max 10 ale czy to realne przy blizniakach? Watpie:)

Kto wie kto wie u mnie na plusie 2.5kg a tydzień temu było 2:)) max do 7 bym chciała przytyć nie więcej zobaczymy.

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
niestety mam zgagę, najczęściej w nocy, chociaż nie jem wielkiej kolacji :-(
też mam anemię, biorę 1 dziennie tardyferon przepisany przez ginekologa. Dziś byłam na badaniu krwi i mam nadzieję, że wyniki będą lepsze. Zaparć po tym nie mam - raczej w drugą stronę :-) Ale nie wiem czy od żelaza, czy od antybiotyków, bo przecież biorę codziennie 2 tablety od maja :-(
w ogóle mam doła, najpierw martwiłam się toksoplazmozą, a teraz łożyskiem przodującym. Boję się, że lekarze czegoś nie zauważyli i mała urodzi się chora :-( mam jakieś głupie myśli, chociaż zarówno mój prowadzący jak i 2 razy lekarz w szpitalu mówili, że nie widzą cech toksoplazmozy u dziecka. Teraz to łożysko, czuję się ograniczona, prowadziłam dosyć intensywny tryb życia a teraz ..... leżę i się oszczędzam. Dołuje mnie to. Tak się zarzekałam, że nie chcę 3 dziecka, trafiło się i same problemy.
Kocham to maleństwo i chcę jak najlepiej dla niej ale mam chyba gorszy dzień. Na dodatek mąż na wyjeździe 2 tydzień i nie gadamy od niedzieli bo kłótnia była. Jedno uparte i drugie i tak to jest. Oczywiście poszło o głupotę ale mi teraz dużo nie trzeba żeby wyprowadzić z równowagi.
już dosyć tych żali, idę dom ogarnąć i dalej się położę. Dobrze, że starszy opiekuje się młodszym :-)
Test na obiążenie glukozą - nie chce o tym myśleć. Ostatnio jak robiłam to puściłam pawia .... Da radę jakoś obejść to badanie?

Do góry