reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Moniqq czy betę trzeba powtarzać.... Niby jest opinia ze jesli jest dobrze to powinna przyrastac 2 krotnie w ciągu 48h Ale z nią różnie jest to Tylko cyfry a więcej stresu to daje.
Jeśli lekarz ma usg w gabinecie i jesteś między 5 a 7 tyg to na pewno zrobi usg choć serduszko widać dopiero około 6 tygodnia. Może chcieć zrobic cytologie sprawdzi szyjke założy kartę ciąży zależy który to tydzień ale kartę zakładają jak widać już serduszko

reklama
Ewel87 betę masz chyba bardzo ok skoro to dopiero 33dc ale w ogole nie ma co się nią przejmować:)
Moniqq jak chcesz to powtórz, niektórzy twierdzą że to pomaga ustalić czy ciąża prawidłowo się rozwija. Moja git twierdzi że to bzdura i nie potrzebne kłucie się :)
Pierwszą wizyte wg suwaczka masz pod koniec 5tyg więc może już zobaczysz serduszko ale nie jest to pewne. Lekarz zrobi Ci usg dopochwowe które dokładnie wg pomiarów obliczy tydzień ciąży. Jest prawdopodobieństwo że będzie już widać serduszko a jeśli nie wyznaczy Ci kolejną wizytę kiedy już na pewno musi być widać. Dlatego ja tym razem nie ide tak wcześnie, w 8 tyg będę miała czarno na białym wiadomo na czym stoję.

Sylka nie wiem. Jak z tą beta przyrasta prawidłowo ale już ktoś pisał ze przyrost jest i nagle coś się dzieje... To stres nie potrzebny wg mnie ale człowiek głupi i zrobił.
To czekamy do kwietnia na nasze małe serduszka;-)

hej. ja zrobię jedną betę. chcę mieć po prostu w dokumentach. jutro idę do dentysty miałam zaplanowane czyszczenie 2 kanałów ale myślę że skończę na jednym żeby się za wiele nie denerwować. ogólnie to mam jeszcze ze dwie małe próchnicę a jak u Was z zębami??? będziecie robić??? przejmujecie się tym???
ja z Jasiem w ciąży zrobiłam wszystko w pierwszym trymestrze i do teraz miałam spokój.

ja u dentysty jestem prawie non stop:/ mam problem z dziąsłami więc je lecze, na szczęście teraz jest ok i nie powinnam mieć problemu. Ubytki mam porobione, jedyne co to mi wychodzą kwiatki po starym dentyście konowale :[ i teraz np mam lekarstwo założone bo jakieś ropnie pod kanałem czy inne cuda i czekam co dalej też jutro idę i powiem że jestem w ciąży rtg odpada, dobrze że zrobiłam w 1 połowie cyklu i że te kwiatki wyszy mi miesiąc temu a nie teraz czy później. I oby więcej już nic nie było bo szlag mnie trafi. O zęby trzeba dbac bo mają duży wpływ na ciąże.
dobrej nocy, ide spac :)

hej
Tak myślałam że dziś do Was dołącze ale nadal to nic pewnego a podczytuje Was już od kilku dni....
Dziś miałam oficjalnie potwierdzic ciążę u lekarza ale z rana zaczęłam obficie krwawci i nawet lekarz nie jest pewien czy to było poronienie czy poprostu ciąza jest zbyt mała by była widoczna na USG....
Tak więc jutro ide zrobic betę i za tydzień również i wszystko bedzie wiadome....
Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek i pozostało mi czekac....:-(

Wgoracejwodzie mozesz psokojnie skarge zlozyc do kierownika przychodni co za buc jeden :wściekła/y:co do zabkow mam wszytskie zrobione I tyle ale w ciazy leca maskrycznie
Ja jestem po 10 ivf niezliczonej ilosci inseminacji zadnego dziecka nie mam na ziemi z tych procedor zaczelo sie przed corka I tak juz sie ciagnelo paru lekarzy calkowicie stwierdzilo ze nie bede miec dzieci a je mam I cuda sie zdazaja :-) jak zaszlam w cize z chlopakami to myslalm ze oszaleje ze strachu do tego stopnia ze balam sie kozystac z toalety znam ten starch az za dobrze teraz sie relaksuje glupot w necie nie czytam pije meliske staram sie nie spinac :-)ale mam objaw macica sie powieksza :-) no wow w srode ide do lekarza niech mi zrobia scan tak dla spokojnosci:-)

Dziewczyny!
Czy któraś z Was ma takie problemy ze snem jak ja? Jest 2.30 a ja od godziny juz nie śpię...
Rano, oczy jak u mrówki i ledwo funkcjonuję.
Kiedyś brałam tabletkę i po sprawie a teraz to już sama nie wiem co robić :(

Stella ja mam tak 2 dzień tylko budzę się tak o 4 lub 5 i spać nie mogę i też mnie to dziwi....nie wiem czy emocje czy co

reklama
Czesc ;)
Dziewczyny ja zaraz jak sie o ciazy dowiedzialam, to wlasnie tak ok 3,4 nad ranem sie budzilam ;) ale wtedy chyba z glodu ;) bo przegryzlam cos i poszlam dalej spac. W ogole ma duzy apetyt hihi ;)

Do góry