reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

ja przed ciążą brałam kwas foliowy, witaminę d3 i magnez a i piję olej lniany teraz biorę tylko kwas foliowy. co do kawy to w listopadzie odstawiłam i przeszłam na inkę :-) ogólnie pijam różne kawy zbożowe. z żołędziami, z figami, z orkiszu. super sprawa :-)
co do pory roku to pod tym względem też się bardzo cieszę że rodzę w listopadzie. mam małego świra na punkcie dobrego odżywiania. nawet teraz kupuję warzywa od sprawdzonego gospodarza który marchewki w kopcu na zimę trzyma :-) taki rosół smakuje pysznie z takich warzyw :-)

reklama
cześć :) no rzeczywiście naskrobałyście dużo :)

witam nowe dziewczyny , a tym co się udało zajść z in vitro, życzę żeby to było tym udanym :)

co do tabsów- w 1 ciąży tylko witaminy, i chyba luteinę trochę brałam, a teraz od września biorę femibion natal oprócz tego nic.

co do bety- ja nie robiłam , bo też uważam że może narobić paniki albo nadziei.
co do usg - w 1 ciąży poszłam w 4 tyg. i już było widać w pęcherzyku zalążek ludzika, w 2 - poszłam w 6 tyg. i wtedy ni nie było widać, tym razem idę w 8tyg. żeby się nie stresować czy coś będzie widać czy się pojawi czy nie, krótka piłka- tym razem musi być jak należy!!! innej opcji nie przyjmuję, bo chyba trafię na kozetkę do psychiatry...

An-ma - ja to Ci współczuję tylu strat, ja bym tego psychicznie nie wytrzymała.....

poza tym u nas ładnie, a w pracy ( pracuję na akord, fizycznie, w fabryce mebli) było słabo, strasznie się czułam, raz zimno raz ciepło .... masakra....

Ja mam juz dziecko z końca września i jakoś szczególnie nie skacze z radości jak pomyśle o lecie

wrześniówki wiedzą coś o masakrycznym lecie niestety, ale teraz się pocieszam że to będzie listopad więc nie musi być tak źle bo brzusio naprawde duże będzie we wrześniu i październiku

Obecnie tylko folik i no spa. OD 13tyg witaminy. Brałam femibion DHa. Drogi. Zastanowię się nad witaminerem dha.

Hejj.
Ja dziś bardzo zmartwiona.
Byłam u lekarza na NFZ i opadły mi ręce, nie pokazał mi ekranu na usg, nie dał mi zdjęcia, nie powiedział co widzi, kiedy zapytalam zaczął na mnie krzyczeć...
Dodatkowo obrażał mnie mówiąc, że jestem gruba.
I w zasadzie wyszłam jeszcze glupsza niż weszłam, nie wiem dosłownie nic. :(
Juz się zapisałam prywatnie na 27 marca.

ja synka rodziła 21 września i to było paskudne uczucie. ale teraz latem to będzie 2 trymestr więc powinno być ok. ja jestem pełna nadziei że to będzie fajna ciąża :-) jak będzie to się okaże.... hehehe

reklama
Dziewczyny, ale my jesteśmy szurnięte :-) jak dzidzia jest w brzuchu wciąż się denerwujemy czy wszystko jest w porządku. A jak się urodzi to najlepiej byłoby wsadzić ją spowrotem do brzucha bo jednak tam najbezpieczniej ;-) ja tak miałam przy pierwszym dziecku!

Do góry