reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja dzis pojechalam rano do hm kupic coś dla kolezanki coreczki. I juz prawie sie skusilam na komplet bodziak czapa itd z tygryskiem ale zaczelam kminic czy dwa takie same czy z tej samej serii ale byl tylko piesek i mi sie nie podobal. Zostawilam i stwierdzilam ze poczekam. Nie umiem kupic dla dwójki jeszcze :)

reklama
Jak nam PIS wygra i przepchnie te swoje brednie o podniesieniu podatku dla duzych sklepow to i w nich beda takie cany ze nawet cukru nie kupimy. Zamiast zmniejszyc malym sklepikom to oni podniosa duzym i tak oto znowu my dostaniemy po dupie.
Dzisiaj widzialam gazetke z wloch na ten tydzidn i tam szynka pakowana gotowana 1.6 euro za 120 gr 10 jakek 1.65 euro mozarella 0.7 euro i tak sobie mysle jeju jak ja bym chciala zeby nasze jajka kosztowaly 1,65 zl 120 gr szynki gotowanej za 1,6 zl ale by sie fajnie zakupy robilo

No to ja wam powiem jak to w de wyglada cenowo. W pl wyplata 1400 zl przypuscmy ze tyle zarabia sie tez w de ale w e 1300 e najnisza i ceny za wynajem pokoju w pl 700 zl plus oplaty 900-1000 zl tutaj 300 e za 3 pokoje plus oplaty 300 e ale to c tel internetem woda pradem smieci itd mleko w pl 2,5 zl??? Tak mi sie kojarzy tutaj 0,50 centow paliwo w pl 5 zl tutaj 1,60 mniejwiecej. Jest mega roznica i niby przeliczajac euro na zlotowki jest drozej ale porownujac 1 zl na 1 e to niemcy stoja o niebo lepiej .

Ostatnia edycja:
I dodam ze w de zarabiajac 1400 e jest sie wstanie odlozyc 300 e miesiecznie zaciskajac pasa 400 e w polsce 1400 zl ledwo starcza na zycie.
I mowi sie ze w de nie jest tak dobrze jak kiedys i racjia ale porownujac do pl to i tak zycie lepsze i wygodniejsze.

Ostatnia edycja:
Tak jest we wszystkich tych krajach jak wlochy niemcy anglia irlandia itp i to takie przykre ze w polsce zrownali praktycznie ceny wxzystkiego z reszta uni a wyplata pozostala bardzo polska. Nie wierze ze kiedykolwiek to sie zmieni zawsze robiono z nas tania sile ronocza. Niestety z czasem wszyscy mlodzi pouciekaja i ciekawe czym wtedy beda latali swoje dziury

finkemma pocieszyłaś mnie, ja obiecałam mężowi, że zdecyduję się w końcu na przeprowadzkę do niego do DE, choć jeszcze nie teraz.
makartaka84 jest wiele pięknych obranej unisex, więc już możesz kupować :-D
Kasiu cały dzień myślę o Tobie i Twoim synku
Ja na obiad zjadłam tylko kalafiora, jakoś nie czuję głodu, ale chętnie zjadłabym leczo, ewel zostało coś ? ;-)
Pisałyście o nacinaniu, ja niestety byłam dwukrotnie nacinana a teraz chcę ochrony krocza, szycie każdorazowo bolało, na szczęście potem było bez atrakcji

Kasia wszystkie tu jesteśmy z Tobą szkoda ze juz w Krakowie nie mieszkam chętnie bym z Tobą spedzila czas:)
Aleali kochana jeszcze nic nie zjedzone:) czeka na męża he no i na Ciebie uploadfromtaptalk1436277476559.jpg

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1436277476559.jpg
    uploadfromtaptalk1436277476559.jpg
    40,8 KB · Wyświetleń: 40
reklama
Makartaka gratuluje udanej wizyty, ciekawe co u mnie będzie tez ma niby być siur, ale jak widze zmienia się to:) Ja mam połówkowe dziś na 17.30 trzymajcie kciuki. Chyba jeszcze dwie koleżanki mają mieć dziś Zusia i Karcia? albo pomyliłam w każdym razie kciuki w góre !!!

Kasia trzymam mega mocno i szczególnie za Ciebie!!!!!

ewel87 ale pikne leczo ....ja znowu na obiad truskawki:)

Do góry