reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

An_ma 7 strat?Współczuję, tego co przeszłaś.
Ja biorę femibion natal 1, kwas foliowy 5 mg, wit b 6, wit b12, wit d 3, clexane i acard, no i luteinkę i estrofem;-)Trochę tego jest;-)

reklama
Dziewczyny, jestem ciekawa, jakie leki, suplementy zażywacie w ciąży, by wspomóc dzidzie?
ja mam tego mnóstwo! moja szafka nocna wygląda jak apteczka... ale jeśli to ma pomóc, to zażywam i bardzo sobie tego pilnuje :)
Obecnie biorę tylko kwas foliowy i staram się jeść dużo warzyw i owoców póki mnie nie odrzuca i mdłości jakoś bardzo nie dokuczają ;)
W ostatniej ciąży również byłam na duphastonie, zastrzyki kaprogest, później fenoterol i isoptin. Było tego trochę także w pełni Cię rozumiem. Szczególnie męczące były nocne budziki na przyjęcie leków.

Gina29 wspólczuję. Mam nadzieje, że znajdziesz na to jakiś chociaż troszkę łagodzący sposób.

Ostatnia edycja:
w tej ciąży biore femibion i tyle poki co . Z synem bralam witaminy, Kwas foliowy.najpierw luteine pozniej duphaston a od 15 tyg. fenoterol i isoptin. Mam nadzieje ze w tej nic juz nie bede musiala brać

No, ja tez mam przypomnienia w telefonie, zeby nie zapominac ;)
no i mam luteine, duphaston, kwas foliowy 5mg, pregne plus, metypred, acard, no i zastrzyki w brzuch clexane ;)
Czy też wychodzą Wam siniaki po zastrzykach...??

Bo jak ciaza jest calkiem zdrowa i nie obarczona wczesniejszymi niepowodzeniami to jedyna rzecza jak trzeba brac to kwas foliowy. Moj lekarz jak poszlam do niego 2 tyg temu to pierwsze o co zapytal to czy biore kwas jak powiedzialam ze tak to stwierdzil ze na teraz to wystarczy

Ja biorę pregne plus, zwiększona dawkę letroxu i objawowo luteine. W poprzedniej ciąży na poczatku tylko kwas foliowy a potem luteina duphaston fenoterol i isoptin wiec tez tego trochę było.

Ja biore witaminy dla ciezarnych I dodatkowo magnez (wit b I kwas mam w zestawie) mam nadzieje ze nie bede zmuszona brac ani lutki ani dupka :-)

reklama
Do góry