reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Claudia wiesz mam łożysko na przedniej ściance jednak he wiec mogę słabiej czuć ruchy

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ale głową w dół dziś lezala he musze się oswoić z tym ze to dziewczynka babiniec mamy w rodzinie po stronie męża i mojej same dziewczyny mojej mamy to 3 wnuczka i moich teściów tez będzie 3 wnuczka:)) a imię... Nie wiem mój mąż ciągle nie zdecydowany

Agami jakie echo serca miałaś? Takie ze sluchalas bicia serca? Przepływy tez miałam ale w 11tyg to są inne i teraz robi się inne jeśli są wskazania np płód rośnie wolno to sa przepływy między lozyskiem a pepowina które najczęściej robi się w 3 trym jeśli nie ma wskazań

A echo serca to robia w połowie ciąży gdy już jest wykształcone.l ewentualnie wcześniej gdy są jakieś wady widoczne. Wiec to co miałaś miał każdy w 11 tyg spr jak serduszko bije czy miarowo czy nie ile uderzeń na min itp ale to nie jest echo serca.
Echo jest dodatkowym. Badaniem

Ostatnia edycja:
reklama
echo serca jest to badanie gdzie lekarz głownie skupia sie na budowie serca bardzo dokładnie je ogłada i klatkę piersiowa dziecka plus robi przepływy w sercu wtedy na monitorze widać czerwono niebieskie kolory z regoly nagrywają jakieś pare sekund prace serca i dotwarza je potem i patrzy jak sie zastawki zamykają i chyba trzeba wstrzymać oddech na chwile ale nie wiem czy to przy tym badaniu bo juz nie pamietam

Do góry