reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Malaja, ja powiedziałam na wizycie ostatniej na NFZ żeby mi oddali wszystkie wyniki badań, bo znalazłam sobie innego lekarza prowadzącego na którego nie muszę czekać w nieskończoność w poczekalni, prawie że jak na papieża i który lepiej się mną zajmuje. Pani była trochę niezadowolona, ale uważam że to ja wybieram sobie lekarza i mam prawo zrezygnować w każdej chwili, więc nawet nie komentowałam jej naburmuszonej miny.

reklama
Hej dziewczyny u mnie jak już Ewel wam przekazała ja już po amino zrobili szybkie usg więc jest szansa że najgorzej nie będzie dopóki mały będzie ruszał nogami to wszystko będzie ok.... Jutro mam konsultacje z genetykiem ponieważ są to poważne wady nie może to czekać aż przyjdą wyniki i już się boje co będzie mówił bo już 3 osoby mówiły o usunięciu ciąży:( Niestety czuję się jak bym całą noc nie spała jeszcze wszystko mnie boli po tym ukłuciu... jutro jeszcze muszą mi podać immunoglobulinę...2 i pół tygodnia czekania na wynik coś czuję że to będzie najdłuższy czas w mojej ciąży ale pocieszam się że za niecałe 2 tygodnie wizyta u mojego gina może on jako lekarz powie coś dobrego...

Mama gratuluję chłopca i dobrych wieści:)

Nie martw się Kasiu, też jestem po amnio i czekam na wyniki, już minęło 2 tygodnie wczoraj i myślę, że w przyszłym tygodniu dowiem się czy wszystko jest w porządku. Jestem dobrej myśli, Ty też bądź. Nawet nie dopuszczam innej opcji niż to, że dzieciątko będzie zdrowe :) i przy okazji dowiemy się też na 100% płeć maluszków :) dużo odpoczywaj, nic nie rób, wiem, że to ciężkie, sama chciałam wstawać i robić np. kanapki mężowi, ale naprawdę trzeba poleżeć min, 3 dni

mama gratuluje synka :) ja mam przeczucie, zeu mnie tez bedzie syn , im blizej wizyty tym bardziej tak mysle, ale zobaczymy jak to bedzie.

Moja ginka na NFz dzisiaj jednak nie zrobila usg, ale stwierdzilam ze nie bede nalegac wytrzymam do wtorku do plenatarnych, a ona zaplanowala mi usg na 17 lipca dopiero dzisiaj szukala mi tetna dziecka chyba z 10 min , dobrze ze kopalo bo chyba bym tam padla na zawal... mam podwyzszone crp, kazala powtorzyc. Tez tak macie w ciazy ? cytologie mam ok,

Dziewczyny czy lekarz może odmówić mi wydania wyniku badania na grupę krwi? Mówi mi, że mogę sobie zrobić tylko kopię, bo on się musi rozliczyć z NFZ i wyniki są w mojej kartotece. a przecież te wyniki będą potrzebne w szpitalu przy porodzie.. Co myślicie?

Moniqq nie wiem jak jest u Ciebie, u mnie niepotrzebny jest oddzielny papier z grupą krwi, wystarczy wynik wpisany przez lekarza do karty ciąży, poza tym kopia na pewno wystarczy

Moniq ja dostalam oryginal przypielam go do karty. Wszystkie wyniki dostaje ona ma w systemie wiec dziwne. Dziewczyny chyba nie powinnam nic piec :/ cos mnie naszlo zeby zrobic normalne ciasto z kruszonka nie tartre jak zawsze cos odmienic i wzielam przepis z moje wypieki.com i do bialek i budyniu nie dodalam oleju wrrr teraz czekam jak sie upiecze i jestem ciekawa czy bedzie zjadliwe. Ktos sie zna i wie czy ten olej to konieczny? Moje Wypieki | Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką

reklama
Właśnie wyczytałam na stronie szpitala w którym planujemy rodzić że muszę mieć ze sobą 'oznaczenie grupy krwi (oryginał)'. Moniqq sprawdź może u Ciebie też będzie na stronie napisane.

Do góry