reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Dlatego robią spotkanie z genetykiem przed no ale cóż skoro nie ma czasu na to to niech robią co chcą byle by było okej...
trochę się boje bo mały jest strasznie ruchliwy...

reklama
Kasia głowa do góry. myśl pozytywnie i nie zadręczaj się....
ja młodego odstawiłam do przedszkola zjadłam śniadanie i mykam do sklepu wymienić sobie bluzkę którą wczoraj sobie kupiłam. M okazała się na styk więc wymienię na L.

wczoraj dzień bez wymiotów. i kiwi w sumie podziałało na kupkę :-) szału nie było ale przestało mnie uwierać w jelitach.

Kasia nie wiem czy na jutro będziesz miała wyniki bo ja na grupę krwi, odczyn coombsa w Krakowie w diagnostyce musiałam czekać do 3dni.Wszystkie inne wyniki badań były tego samego dnia wieczorem oprócz tego.
Mały pewnie jest bardziej ruchliwy bo czuję Twoje zdenerwowanie.

Kasia pewnie coś dadzą zeby dziecko było spokojne przed badaniem
Minia ja miałam tucząca dietę w ciazy i musiałam dziennie zjeść 10 kiwi teraz jak myśle o kiwi to mnie wywraca to samo mam z jajkami nabawiłam sie wstrętu jajkowego :)

Kasia malec czuje twoj stres a poza tym moja tez ma dzien ze chyba tam przemeblowanie robi a ma taki za zastanawiam sie czy sie nie wyprowadzila.
Kasia trzeba byx dobrej mysli nawet jesli cos jest nie tak to w tych czasach duzo potrafia naprawic jeszcze w brzuchu mamy. Ciezko jest z wadami serduszka ale to juz wiesz. Zajma sie toba i dzieckiem dobrze i wiem ze zrobia wszystko zeby bylo dobrze

10 kiwi to i mi by nosem wyszlo:) zastanawia mnie ten commbos bo ja tez jestem minusem. I ryzyko konfliktu jest bo maz plus. Odczyn mialam robiony na poczatku zeszlej ciazy. Przeciwcial nie stwierdzono. Później po poronieniu tez nie stwierdzono ale dostalam imunoglobuline. Teraz mialam robiony na poczatku. Wynik ten sam i teraz dopiero pod koniec ciąży i dzieci beda mialy szczegółowe badania. I jesli Kasia jest minusem to chyba na poczatku ciąży powinna miec odczyn robiony? Sama nie wiem. Bo sie nie znam i mimo ze o konflikcie czytalam to wielu aspektow dalej nie kumam. Mam nadzieje ze ci lekarze wiedzą co robią i to szybkie amino jest na prawde potrzebne. I tak wierze ze to wszystko okaże sie pomyłką.

Kasia to prawda twój stres jest odczuwalny przez malucha .... syaraj sie byc dobrej mysli ze lekarze amnio zrobia przy monitorku usg wiec napewno nie naraża dziecka na kontakt z igła i będą starali się zrobić to jak najdokładniej ....wiem ze teraz nie przyjmujesz do wiadomości rad typu nie denerwuj się czy nie zadreczaj...no bo co my możemy wiedzieć co teraz przeżywasz. ...jedynie możemy się domyślać. ...ale spróbuj wyjść na chwile na spacer do parku odprężyć .....nie wiem ...zrób coś co w jakiś sposób pozwoli ci na uspokojenie i "przewietrzenie" mysli:):):)

Ja trzymam kciuki za Was:)

Sylka jak by ci powiedzieli dziecko urośnie jak zjesz te 10 kiwi to byś jadła aż by sie usY trzęsły :) jak dostała swoją dietę to nie wiedziałam czy śmiać sie czy płakać :) same jajka w kółko co do konfliktu to ja nie mam na całe szczęście

reklama
Do góry