reklama
M
mama290
Gość
Sylka badanie na przeciwciała miałam i nie wykryto taki mam w papierach wiec to nie zawsze jest ze rh minus u mnie w każdej ciazy robią grupę od nowa chociaż sie śmiałam ze chyba mi sie nie zmieniła od ostatniej ciazy ja mam najrzadsza krew i jak powiedziałam położnej to mi odp ze chyba sie mylę bez komentarza zdziwiła sie jak sie okazało ze to prawda dla tego ona jest małpa i do niczego sie nie nadaje
Ciekawe co tam z Kasią, nie mogę przestać o niej myśleć, już nie mogę się doczekać, jak bedą wyniki u niej i będzie wiadomo coś więcej.
My w poniedziałek byliśmy na szkole rodzenia ( Super Mama Gdańsk). Szkoła jest niby na NFZ, ale płaciliśmy 100zł ( 75 za tatę i 25 wpisowe). Położna, która prowadzi zajęcia będzie moją środowiskową wiec fajnie, że ktoś kogo już będe znac Jest 10 zajęć raz w tygodniu w parach i raz w tygodniu sa ćwiczenia dla mam ( dziś idę więc mam nadzieję, że będę zadowolona, zawsze w grupie fajniej poćwiczyć). Pierwsze zajęcia to w sumie narazie były papierki i takie ogólne informację. Ale mówiła też żeby nie panikować i nie iść zbyt szybko do szpitala, ogólnie o początku porodu i co zabrać do szpitala. Grupa 8 par więc to też na plus.
Wczoraj kupiłam kolejne bodziaki i półspiochy i mąż dostał to w prezencie na dzień taty
A co do grupy krwi, to lekarz zleca na NFZ czy trzeba samemu zrobić? Bo ja jak narazie nawet nie wiem jaką ja mam.
My w poniedziałek byliśmy na szkole rodzenia ( Super Mama Gdańsk). Szkoła jest niby na NFZ, ale płaciliśmy 100zł ( 75 za tatę i 25 wpisowe). Położna, która prowadzi zajęcia będzie moją środowiskową wiec fajnie, że ktoś kogo już będe znac Jest 10 zajęć raz w tygodniu w parach i raz w tygodniu sa ćwiczenia dla mam ( dziś idę więc mam nadzieję, że będę zadowolona, zawsze w grupie fajniej poćwiczyć). Pierwsze zajęcia to w sumie narazie były papierki i takie ogólne informację. Ale mówiła też żeby nie panikować i nie iść zbyt szybko do szpitala, ogólnie o początku porodu i co zabrać do szpitala. Grupa 8 par więc to też na plus.
Wczoraj kupiłam kolejne bodziaki i półspiochy i mąż dostał to w prezencie na dzień taty
A co do grupy krwi, to lekarz zleca na NFZ czy trzeba samemu zrobić? Bo ja jak narazie nawet nie wiem jaką ja mam.
Każda kobieta mająca grupę krwi ujemna potrzebuje mieć ją oznaczoną i z wynikiem (bądź wynikami) bo ja w Norwegii w ciągu całej ciąży mam 3 razy robione.....Musi z tymi wynikami pojawić się na porodowce! Bo lekarz odrazu po porodzie ma obowiązek wstrzyknac immunologlobine...zazwyczaj wstrzykuja ją do uda.....I to jaka grupę krwi ma mąż nie ma znaczenia....znaczenie ma jedynie to ze matka ma ujemna ( jak to lekarz mi wytłumaczył "on nie ma pewności czy dziecko jest męża bo w łóżku ze mną nie był żeby to stwierdzic") i ze żaden lekarz na słowo nie podejmie się nie wstrzykniecia
Konflikt może powstać jedynie jeśli to matka ma ujemna ..... nigdy do konfliktu nie dojdzie ze strony ojca i jego ujemnej grupy.....
Konflikt może powstać jedynie jeśli to matka ma ujemna ..... nigdy do konfliktu nie dojdzie ze strony ojca i jego ujemnej grupy.....
hej :-) ja też dziś się zapisałam do szkoły rodzenia. zajęcia zaczynają się od września więc już będę słoniowych rozmiarów. fajnie bo na osiedlu więc nie będę musiała nic kombinować i nigdzie jeździć.
ja dziś kupiłam sobie 2 kiwi :-) będę codziennie jeść po 2 i mam nadzieję że będę miała mniejsze problemy z kupką :-)
ja mam grupę krwi 0RH + więc konfliktem się nie muszę stresować :-)
ja dziś kupiłam sobie 2 kiwi :-) będę codziennie jeść po 2 i mam nadzieję że będę miała mniejsze problemy z kupką :-)
ja mam grupę krwi 0RH + więc konfliktem się nie muszę stresować :-)
Sylka87
Fanka BB :)
Anastazi moja dr tez powiedziala dokładnie tymi slowami no sorry ale ja ci do łóżka nie zagladam imunoglobuline dostalam w pupe po poronieniu w tej ciazy przeciwciala sprawdza mi 2 razy na poczatku i końcu. Zdziwilam sie ze w srodku nie ale mowi ze mam sie tym w ogole nie stresowac. Dziwie sie ze sa lekarze ktorzy na poczatku ciazy nie określają grupy... dziwne.
reklama
M
mama290
Gość
Ja do porodu idę z cała książka ale jakbym jej nie miała to by sie nic nie stało maja wszystko w systemie co do krwi to juz będzie dla mnie czekać rezerwowy zapas sprawdza przed cc czy grupa sie zgadza i tyle