reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja tez mam i jestem przeszczesliwa ze go mam nie czuje ruchow bo mam lozycko na przedniej scianie i dzidzia lezy buzia do moich plecow wiec codziennie sobie z mlodym podslu****emy sioste

Jesli chodzi o siare to ja mialam mleko w pierwszych 4 tygodniach ciazy a pozniej zniknelo w poprzedniej ciazy siara mi sie pojawila dopoero po porodzie

reklama
Ja mysle ze na tym etapie to juz spokojnie dopplem nawet laik wychwyci serducho. I mam momenty ze bym chciala ale chce byc twarda. Myslec ze to nie potrzebne bo maluchy na pewno będą zdrowe i nic sie nie wydarzy. Poki co ruchami dalej sie nie przejmuje bo nie jestem pewna czy je czuje. Tam gdzie mysle ze je czuje maja glowki. teraz mam wizyty co dwa tygodnie to miesiąc szybko zleci :)

Ja jak tylko przyloze go do brzucha to zaraz slysze ten galop. Nawet poloznej pokazywalam i sama powiedziala ze u mnie rewelacyjnie slychac i jak to okreslila ( ja uwazam ze jestem zapasiona jak wieloryb) mam dosc malo tkanki tluszczowej na brzuchu i moze dlatego pomimo tego ze lezy plecami i mam lozysko na przedniej scianie to tak ladnie slychac. Poprosila mnie czy moge to rzyniesc na zajecia zemszkoly rodzenia to zobaczymy jak to wyglada jedym doplerem na roznych brzuszkach.

Nie martwilabym sie gdybym wczesniej ledwo co je czula. Ale od 2 tyg sa wyrazne a ostatni tydzien praktycznie za kazdym razem gdy usiadlam czy sie polozylam czulam mocne buszowanie wiercenie rozciaganis. U mnie 19 tydz i 4 dzien. 17 . czulam tylko raz musnkecie 18 dwa lekkie musniecia dzis jeszcze nic. A synus ruszal sie bardzo intensywnie jak sie obudze rano ide siusiu wracam do lozka rozmawiam z mezem lub corka budzi sie zemna. A dzis nic wstalam o 7 i nadal nic . a On tak lubi buszowac. Ciagle na placz mi sie zbiera mi sie wydaje ze to nie normalne :( czekam dzis i jutro jesli dalej tak nedzie jade do lekarza. Bo moze poprostu ulozyl sie plecami do przedniej sciany brzucha moze tak lezy te trzy dni moze kupie tam do srodka i dlatego nie czuje :(

Finke ja wlasnie tak mam moja mala lezy z glowa do dolu buzia w strone moich plecow tak sie ulozyla jakies trzy tyg temu i nie ma zamiaru sie odwrocic i do twgo lozysko na przedniej sciance. Ja tez juz czulam wyraznie i nagle koniec i panikowalam strasznie oj co sie naplakalam wiec zamowilam doplera i sobie slucham. Jak kupilam uzywanego dalam za niego 50 zl. Moja dzidiza ma sie super i dopiero na usg okazalo sie ze to co czuje tam w srodku od strony plecow a co bralam za bulgoty w scisnietych jelitach to wlasnie zabawy mojej malej. Zupelnie inne odczucia niz w pierwszej ciazy bo syn to tak wali w brzuch ze w 20 tyg to juz brzuch mi falowal. Myslalam ze w 2 ciazy bede bardziej doswiadczona i mniej nerwow a to jednak kazda ciaza jest jak pierwsza

Finkemma te dzieciaczki sa jeszcze malutkie i delikatne a w brzuchu miejsca mają mnostwo. Wiec pewnie teraz sie ulozyl w takiej lokalizacji ze nie masz jak go wyczuc :) innej opcji nie ma no ale w takich momentach ten detektor to dobra rzecz na unikniecie niepotrzebnego stresu...

reklama
Dzieki dziewczyny ja to jestem mega panikara i strasznie emocjonalna nawet moj lekarz sie smial ze ja czy szczesliwa czy smutna zawsze zaplakana na jego wizytach. I juz sie uspokoilam nie wiem czy moj synu cos slyszy w brzucholu ale puscilM dosc glosno muzyke indili tej francuski i sie polozylam. Poruszal sie troche wiec kamien spadl mi z serca ale paniki narobilam :D doppler kupie 15 e uzywany wlasnie sprawdzilam.

Do góry