reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Claudia31 w takim wypadku korzystniejsze byłoby prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Wychodzi dużo taniej.
mama290 pamiętam, że w ostatniej ciąży miałam co chwilę jakieś koszmary itp
85justyna współczuje. U mnie ból gardła skończy się pewnie antybiotykiem. Bo trwa to już zdecydowanie za długo i żadne naturalne metody nie pomagają
calineczkaa lepiej dmuchać na zimne

Jeśli chodzi o opiekę ginekologiczną prywatną i na fundusz to ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że naprawdę istnieją lekarze z powołania. Przeprawę z ginekologami miałam ciężką. Dla niektórych liczyła się ilość a nie jakość.

reklama
Hej
Nocka z moim dzieckiem ostatnio to loteria :( Tej nocy miał jakieś koszmary a ja latalam jak z pieprzem w dupie.
Ja tez chórze prywatnie i na pierwszej wizycie wydalam 320 zł plus leki w aptece ale zrobilam morfologię mocz odczynnik combsa TSH i toksoplazmoze. Oprócz mojego TSH wszystko w normie.
Ja nie mam kolatan ale kręci ko się w głowie i boje się bo mam mega niskie cisnienie i w poprzedniej ciąży zdarzały mi się omdlenia a jestem sama z młodym. Poza tym klne na grawitację bo moje piersi nie dają mi spać w nocy o ile juz zasne

Ja spie w staniku i to takim sztywnym wtedy mniej mnie bola. Ja juz mowilam na staraczkach ze mam z piersiami takie uczucie jak masz piersi pelne mleka i masz ochote przystawic dziecko do cyca bo wiesz ze bedzie ulga a tu dupa to jeszcze nie mleko a dzidzi to jeszcze fasolka w brzuchu. :-) mamy macie tez takie dziwaczne odczucia z tymi piersiami ? Dodam tylko ze ja zapisalam sie do ginekologa zanim dowiedzialam sie ze w ciazy jestem bo z sutka po nacisnieciu lecialo mi mleko i juz sobie wygooglowalam rozne choroby ze mi cos na mozgu rosnie pozniej jak mowilam o tym ginekologowi to sie smial ze owszem rosnie ale nie ma mozgu a sporadycznie sa przypadki kiedy wlasnie od pierwszych dni u kobiety pojawia sie mleko. Taka matka polka :-) zaznaczam ze prolaktyna ok

Calineczka a ty nie pisalas ze masz problem z cukrem?? mnie dwa razy juz zlapalo kolatanie ale ja mam wade serca moje cisnie dzisiejsze po jednej kawie 99/56 puls 85 ale nie czuje sie slabo troche rozdrazniona bo jestem nie wyspana z pespektywy wszytskich moich ciaz ta jest zupelnie inna :-)

Mama290, a co do tego ma cukier?Mam za wysoki na czczo, ale zawsze tak miałam i nigdy nie miałam takich stanów jak dzisiaj.

Ja spie w staniku i to takim sztywnym wtedy mniej mnie bola. Ja juz mowilam na staraczkach ze mam z piersiami takie uczucie jak masz piersi pelne mleka i masz ochote przystawic dziecko do cyca bo wiesz ze bedzie ulga a tu dupa to jeszcze nie mleko a dzidzi to jeszcze fasolka w brzuchu. :-) mamy macie tez takie dziwaczne odczucia z tymi piersiami ? Dodam tylko ze ja zapisalam sie do ginekologa zanim dowiedzialam sie ze w ciazy jestem bo z sutka po nacisnieciu lecialo mi mleko i juz sobie wygooglowalam rozne choroby ze mi cos na mozgu rosnie pozniej jak mowilam o tym ginekologowi to sie smial ze owszem rosnie ale nie ma mozgu a sporadycznie sa przypadki kiedy wlasnie od pierwszych dni u kobiety pojawia sie mleko. Taka matka polka :-) zaznaczam ze prolaktyna ok

U mnie coś w stylu siary/mleka pojawiło się pierwszy raz (nie będąc w ciąży) prawie rok temu gdy po raz pierwszy zobaczyłam świeżo narodzoną siostrzenicę męża. Przestraszyłam się okropnie bo dr google w użyciu :cool2: lekarz od razu zapytał czy miałam styczność z jakimś noworodkiem i czy tuliłam go do siebie...prolaktyna okazała się w normie. To samo powtórzyło się pół roku temu przy wizycie u kolejnego nowonarodzonego dzieciaczka w moim otoczeniu. Ponoć często pojawia się coś takiego jak kobieta poczuje ogromne pragnienie posiadania dziecka, za prolaktynę odpowiedzialna jest przysadka mózgowa. A przecież są przypadki, że kobieta adoptująca niemowlaka sama wytwarza pokarm. Natura jest skomplikowana :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc calineczka moge poradzic herbate imbirowa z cytryna poprostu super. A na dreszcze tp ja sama mam juz od jakiegos czasu poprostu czuje jak bym zamarzala I nie wiem skad to jest nigdy wczesniej sie tak nie czulam

Do góry