Moniqq na pewno będzie zdrowiutkie a moze zdrowiutka
Reni a jakies mialas objawy skracajacej szyjki? Skurcze wlasnie? Przetrwasz jakos to leżenie. Dla dobra dziecka mozemy bardzo duzo znieść
Na początku nie miałam skurczy tylko kłucie podbrzusza. Mam fajnego lekarza, który wysłucha i nie bagatelizuje objawów. Na wizycie zrobił mi USG dowcipne, żeby tak przy okazji sprawdzić szyjkę skoro tak na te bóle narzekam i narzekam. I okazało się, że szyjka jest wiotka, ale miała 32mm. Przepisał mi magnez i gdyby pojawiły się częste skurcze to mam przyjść. Skurcze się faktycznie pojawiły, ale nie jakoś bardzo często. Z tym, że ja panikara jestem i poszłam na kontrolę. W sumie dobrze bo okazało się, że szyjka skróciła się do 26mm
Reni84 współczuje ale może nie będą ci musieli zakładać tego krążka...
Kasiu ja bym chyba ten krążek wolała mieć, bo czułabym się pewniej
Dziewczyny wiem ze juz ciut o ttm bylo ale czy bierzecie dha? Doktorka pow mi ze dha jest wazniejsze niz witaminy. Zastanawiam sie czy brac dalej dha w kapsulkach czy np zastapic je olejem lniamym.
Ewel tak ja nadal biorę dha (Mama DHA Premium - tak się nazywają moje tabletki). Poza tym żadnych dodatkowych witamin nie biorę tylko magnez na skurcze
Dziewczynom, które są po badaniach gratuluję!
Sylka z tego co opisujesz to prawdopodobnie czułaś ruchy. U mnie na początku też miałam wrażenie, że mi się tam coś przelewa. Śmiałam się nawet, że mam tam rybkę lub pływaka :-) Teraz to już czuję kopniaki, choć zauważyłam, że odkąd głównie leżę to mała jest mniej aktywna i trochę się jej pory pozmieniały. Chyba wyczuła jakąś dezorganizację jej dnia
Lekarz mi ostatnio powiedział, że jestem szczupła to powinnam już wyraźnie czuć ruchy. Nawet na USG sprawdzał gdzie mała kopnęła i pytał czy czuję w tych miejscach. No i dokładnie gdzie on mówił tam ja czułam. Takie to fajne było...