reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hejka dziewczyny ewelisia gratulacje syneczka :)
Ja wczoraj sie nalatalam za burakami bo wszedzie juz botwinka ale udalo sie :)
Ja juz po wizycie szyjka dluga serducho bije jak dzwon wsio wporzadku kolejna wizyta 9.07 a 24.07 usg w szpitalu jakos pozno bo w 23tyg dobrze ze wczesniej bede szla pryw do mojego gin :) dostalam skierowanie na ta moja cytomegalie i nie musze jechac na ten glupi zakazny :)
Wyniki z moczu mam do powtorki bo jakies czerwone krwinki sie pojawily ....

reklama
Kinia ileś pierwszych dni jest bezpłatnych ale nie wiem czy 4 czy 7 bo teraz to sie zmieniło zaraz zadzwonię do koleżanki bo ona teraz była na zwolnieniu bo jej żylaki robili
Kinia płaca po 4 dniu i wychodzi coś około 80£ na tydz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Natalkus ale ja mowie o kopniakach takich gdzie faluje az skora na brzuchu sa mozliwe w 18 tyg? Mi sie wydaje ze w 18 to ruchy a takie ze juz skora sie podnosi to chyba pozniej

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ewelisia gratuluję synka, ważne że zdrowy i śliczny a sukieneczki będziesz kupowała następnym razem ;-)
Anushka ja też powtarzam mocz bo jest zasadowy a jutro wizyta, już nie mogę się doczekać :-D
ewel to niezupełnie tak z tą płcią, bardzo dużo zależy od umiejętności lekarza i sprzętu, wypustek płciowy jest inny u chłopca i dziewczynki i przy dobrej jakości zdjęcia dość łatwo to rozróżnić :tak:

Moniqq na pewno będzie zdrowiutkie a moze zdrowiutka :) Reni a jakies mialas objawy skracajacej szyjki? Skurcze wlasnie? Przetrwasz jakos to leżenie. Dla dobra dziecka mozemy bardzo duzo znieść :)

Na początku nie miałam skurczy tylko kłucie podbrzusza. Mam fajnego lekarza, który wysłucha i nie bagatelizuje objawów. Na wizycie zrobił mi USG dowcipne, żeby tak przy okazji sprawdzić szyjkę skoro tak na te bóle narzekam i narzekam. I okazało się, że szyjka jest wiotka, ale miała 32mm. Przepisał mi magnez i gdyby pojawiły się częste skurcze to mam przyjść. Skurcze się faktycznie pojawiły, ale nie jakoś bardzo często. Z tym, że ja panikara jestem i poszłam na kontrolę. W sumie dobrze bo okazało się, że szyjka skróciła się do 26mm

Reni84 współczuje ale może nie będą ci musieli zakładać tego krążka...

Kasiu ja bym chyba ten krążek wolała mieć, bo czułabym się pewniej

Dziewczyny wiem ze juz ciut o ttm bylo ale czy bierzecie dha? Doktorka pow mi ze dha jest wazniejsze niz witaminy. Zastanawiam sie czy brac dalej dha w kapsulkach czy np zastapic je olejem lniamym.

Ewel tak ja nadal biorę dha (Mama DHA Premium - tak się nazywają moje tabletki). Poza tym żadnych dodatkowych witamin nie biorę tylko magnez na skurcze

Dziewczynom, które są po badaniach gratuluję!
Sylka z tego co opisujesz to prawdopodobnie czułaś ruchy. U mnie na początku też miałam wrażenie, że mi się tam coś przelewa. Śmiałam się nawet, że mam tam rybkę lub pływaka :-) Teraz to już czuję kopniaki, choć zauważyłam, że odkąd głównie leżę to mała jest mniej aktywna i trochę się jej pory pozmieniały. Chyba wyczuła jakąś dezorganizację jej dnia :-D
Lekarz mi ostatnio powiedział, że jestem szczupła to powinnam już wyraźnie czuć ruchy. Nawet na USG sprawdzał gdzie mała kopnęła i pytał czy czuję w tych miejscach. No i dokładnie gdzie on mówił tam ja czułam. Takie to fajne było...

Widocznie tak, bo ja takie mam już jakiś dłuższy czas. I nie mówię tu o tych co ja od środka czuje, tylko o tych które widać gołym okiem i widział je mój narzeczony, więc raczej nie zwaiowałam:-D nie wiem, może to dlatego że mam malutki brzuch i synuś ma mniej miejsca.

reklama
Natalkuś a w którym tygodniu jesteś? Mnie też raz malutka tak kopała, że brzuch się podnosił, mąż nawet rękę przykładał i wyraźnie czuł i widział kopniaki. Jestem obecnie w 19. tygodniu i pytałam lekarza czy to możliwe. On twierdzi, że jak najbardziej, zwłaszcza, że ja jestem bardzo szczupła i startowałam z niedowagą

Do góry