reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Dlatego wlasnie ja uwazam ze glupota jest podawanie plci wczesniej niz na usg polowkowym jest potem wielkie rozczarowanie wiele kolezanek mam u których plec na polowkowym sie zmienila....

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja biore omega med plus dha. Tylko dlatego ze jest tam mala ilosc witamin i takie ktore brałam osobno. Ewelisia gratuluje synka czyli faktycznie lekarze na tamtym etapie moga sie mylic. Dziewczyny chyba poczulam maluchy!!! Bylo to takie delikatne ze nie wiem czy sobie nie wyobrazilam. A w domu sama jestem. Mialam wrazenie ze mi sie lewa strona brzucha troche uniosla czulam tam takie lekkie przelewanie i jak przylozylam reke to stukanie. Trwało to dosc dlugo teraz juz cisza. Ciekawe czy to to.... Codzien rano kładę reke na brzuchu i z nimi gadam ale dziś po raz pierwszy poczulam cos takiego....

Sylka wtedy w 11tygodniu to babka nam powiedziała ze na 90% dziewczynka, ale zaznaczyła żeby jeszcze się do tego nie przywiązywać bo się może zmienić A teraz to już na 100% się okazało ze chłopak zresztą doskonale było to widać na usg. Niby rzadko lekarze się mylą ale jednak na początku ciężko jest określić płeć i się to zdarza.
Sylka to co czułas to już pewnie ruchy ja na początku też nie byłam pewna czy to ruchy dziecka ale teraz już coraz wyraźniej to czuję i wiem ze to kopniaki.

Sylka Ty masz dwojke to brzuch sie mogl uniesc bo tak to na poczatku nie...raczej pozniej po 20 tyg mysle ja czuje takie jakby trzepotanie skrzydelkami co drugi dzien czasami codziennie wczoraj pierwszy raz czulam z 3 razy jak trzymam reke to tak nie czuc jakby to bylo gdzies gleboko he
Sylka to na pewno to;-)

Sylka ja chłopakow czułam tak jakby mi sie coś w brUchu przelewało albo jakieś małe piłeczki skakały i takie rozpychanie na boki :) Ewelisia gratki synusia wiele lekarzy sie myli z poczatku bo nie kojarzą wypustka pluciowego nub a na tak wczesnym etapie każde dziecko wyglada na dziewczynkę

Moze nie to ze uniosl ale lewa strona byla tak jakby bardziej wypchana. I jak leze to tluszczyk idzie na boki i zostaje macica i czulam takie pukanie ktorego teraz nie ma. Hmmn zobaczymy w przyszłą srode jak dr mi powie gdzie one są czy mi sie zdawalo czy nie:) Chyba ze do tego czasu juz będę pewna. Ewelisia mojej kolezance dr do 30tc nie dala pewnosci na dziewczynke bo mala tak sie zaslaniala i kolezanka stwierdziła ze sie nie nastawia. Byla przygotowana na obie opcje ale urodzila sie Maja :)

Sylka one sie tez przemieszczaja ciut pewnie ale juz sa spore wiec pewnie Ci pol brzucha zajmuja;-)
Lekarze sie myla najczesciej gdy plec podaja wczesniej niz przed polowkowym potem to juz widac raczej ;-)

Ewelisia85 gratuluje chlopczyka ... Sylka oni sie tam pewnie rozpychaja to napewno bylo to.... dopiero was madrobilam od wczoraj jakos nie mialam na nic weny jestem strasznie wsciekla odnosnie mojej pracy dziewczyny mieszkajace w uk czy orjetujecie sie moze czy pracodawca musi wyplacic chorobowe jak sie jest w ciazy bo mi w pracy zaczynaja robic jakies chore problemy i nie wiem co robic. ...

reklama
Do góry