reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Bała bym się tak szybko jeździć bedąc w ciąży. Góra 90km/h. To już próg nie do przekroczenia ale ja nigdy szybkiej jazdy nie lubiłam. Jak widzę setkę na liczniku to zwalniam dlatego mój zawsze prowadził w trasie a ja tylko w mieście bo i tak nie ma sie gdzie ropedzić bo wszedzie światła. Jestem bezmandatowa. Lubię przepisy. :happy:

reklama
Wiolinka30 o fajny zbieg okoliczności bo ja mieszkam własnie tam gdzie byłaś czyli w Auckland, na obrzeżach miasta. :-) Jesteśmy tu od półtorej roku mniej więcej. Mamy tu też bliskich znajomych którzy nas ściągneli do siebie. To przyjaciele mojego męża i teraz razem firmę prowadzą. Faktycznie piekny kraj.Nadal mi dech w piersiach zapiera jak widzę niektóre krajobrazy. O opiekę w ciąży pytasz.Cóż, chyba niewiele ci powiem na dzień dzisiejszy bo długo nie wiedziałam o ciąży i dopiero od niedawna jestem pod opieką lekarską. Będę informować cały czas i chwalić się jak wy wszystkie. Kiedy tu byłaś Wiolinka? Meczący lot, co? Tyle godzin.

Freja Oooooooo to samo miasto. :-D Byłam tam dwa razy, 8 i 5 lat temu. Teraz nie mam już czasu.Kto by dał tyle urlopu? Tam się nie opłaca lecieć na krótko.Miesiąc to minimum.Lot to jakieś nieporozumienie.Tyłek mi wrósł do siedzenia w samolocie.Jak pierwszy raz leciałam to się przeraziłam tyle tych przesiadek i tyel godzin.Wystartowałam 14 grudnia rano to na miejscu byłam 16 grudnia o godz.13.00!!
Pisałaś o problemach ze spaniem w ciąży.Mam to samo. :-( Tragedia. Wiesz już jaka płeć dziecka? Pewnie nie skoro pisałaś że jesteś od niedawna pod opieką lekarza.

Pobudka wstawac spiochy. Jak to jest ze w nocy nic nie boli a jak wstane ciagnie w okol miednicy pachwin buuuu. Nie bede przeciez lezala ciagle bo ja to lubie byc w ruchu.
Wyspalyscie sie? Ja sie soc krecilam w nocy...

Ach to tez moj pierwszy mamndat w zyciu a mam 10 lat prawko. Zawsze uwazam na miescie szczegolnie . A na autobanie Staram sie trzymac 160 km/h wtedy raz 200 i fotka. Wolinka 90 km? Ale na autobanie by to nie przeszlo zatrabili by Cie. Na polskich drozkach to ok. Tez wolniej jezdze bo duzo zakretow jest poprpstu niebespiecznie. A i jak tak szybko jechalam nie wiedzialam ze jestem w ciazy jechalam sama.
Ewel ja naszczescie nie mam problemow ze snem szybko zasypiam i o 7 pobudka o 8 spowrotem do lozka i tak do 11 leniwiec zemnie :D

Ostatnia edycja:
No dokładnie trzeba dostosowywać prędkość DK drogi jak będziesz za wolno tez możesz dostać pouczenie czy mandat. Poza tym autobana to inna historia ;) Finkemma choć przyznam ze przyszalalas

hej dziewczyny. gardło już lepiej ale nos zapchany i ogólne rozdrażnienie :-( a mąż o 13 ląduje. zawsze jak przylatuje to my chorujemy. to jest złośliwość.

współczuję zepsutego tableta

ja po mieście jeżdżę wolno ale jak jestem na obwodnicy czy autostradzie to tak koło 130-140.

Czesc dziewczyny ja sie wogole nie wyslalam , a co do predkosci to tez mam ciezka noge ale nax do 140- 160 na autostradzie. ...

Hej ja dzisiaj poszalałam 10godzin snu chyba ten wczorajszy ból mnie wymęczył... U mnie dziś piękny dzień się zapowiada więc zaraz tel do mamy i jadę wygrzewać się na tarasie:)
Co do jazdy samochodem to ja się nie wypowiadam bo prawka nie mam ale ogólnie lubię szybką jazdę w czyimś wykonaniu:)

reklama
Napisałam wczoraj, że jeżdzę tylko w mieście i do 90km a na trasie to już mój luby zawsze prowadzi.Na autostradzie nigdy nie prowadziłam własnie ze względu na duże prędkości.Nie lubię ich a wiem, ze tam wszyscy szybciej jeżdzą.Czyli robię mądrze bo wolę oddać kierownicę mojemu mężczyźnie na autostradzie. Proste jak drut.

Do góry