reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Bała bym się tak szybko jeździć bedąc w ciąży. Góra 90km/h. To już próg nie do przekroczenia ale ja nigdy szybkiej jazdy nie lubiłam. Jak widzę setkę na liczniku to zwalniam dlatego mój zawsze prowadził w trasie a ja tylko w mieście bo i tak nie ma sie gdzie ropedzić bo wszedzie światła. Jestem bezmandatowa. Lubię przepisy. :happy:

reklama
Wiolinka30 o fajny zbieg okoliczności bo ja mieszkam własnie tam gdzie byłaś czyli w Auckland, na obrzeżach miasta. :-) Jesteśmy tu od półtorej roku mniej więcej. Mamy tu też bliskich znajomych którzy nas ściągneli do siebie. To przyjaciele mojego męża i teraz razem firmę prowadzą. Faktycznie piekny kraj.Nadal mi dech w piersiach zapiera jak widzę niektóre krajobrazy. O opiekę w ciąży pytasz.Cóż, chyba niewiele ci powiem na dzień dzisiejszy bo długo nie wiedziałam o ciąży i dopiero od niedawna jestem pod opieką lekarską. Będę informować cały czas i chwalić się jak wy wszystkie. Kiedy tu byłaś Wiolinka? Meczący lot, co? Tyle godzin.

Freja Oooooooo to samo miasto. :-D Byłam tam dwa razy, 8 i 5 lat temu. Teraz nie mam już czasu.Kto by dał tyle urlopu? Tam się nie opłaca lecieć na krótko.Miesiąc to minimum.Lot to jakieś nieporozumienie.Tyłek mi wrósł do siedzenia w samolocie.Jak pierwszy raz leciałam to się przeraziłam tyle tych przesiadek i tyel godzin.Wystartowałam 14 grudnia rano to na miejscu byłam 16 grudnia o godz.13.00!!
Pisałaś o problemach ze spaniem w ciąży.Mam to samo. :-( Tragedia. Wiesz już jaka płeć dziecka? Pewnie nie skoro pisałaś że jesteś od niedawna pod opieką lekarza.

Pobudka wstawac spiochy. Jak to jest ze w nocy nic nie boli a jak wstane ciagnie w okol miednicy pachwin buuuu. Nie bede przeciez lezala ciagle bo ja to lubie byc w ruchu.
Wyspalyscie sie? Ja sie soc krecilam w nocy...

Ach to tez moj pierwszy mamndat w zyciu a mam 10 lat prawko. Zawsze uwazam na miescie szczegolnie . A na autobanie Staram sie trzymac 160 km/h wtedy raz 200 i fotka. Wolinka 90 km? Ale na autobanie by to nie przeszlo zatrabili by Cie. Na polskich drozkach to ok. Tez wolniej jezdze bo duzo zakretow jest poprpstu niebespiecznie. A i jak tak szybko jechalam nie wiedzialam ze jestem w ciazy jechalam sama.
Ewel ja naszczescie nie mam problemow ze snem szybko zasypiam i o 7 pobudka o 8 spowrotem do lozka i tak do 11 leniwiec zemnie :D

Ostatnia edycja:
No dokładnie trzeba dostosowywać prędkość DK drogi jak będziesz za wolno tez możesz dostać pouczenie czy mandat. Poza tym autobana to inna historia ;) Finkemma choć przyznam ze przyszalalas

hej dziewczyny. gardło już lepiej ale nos zapchany i ogólne rozdrażnienie :-( a mąż o 13 ląduje. zawsze jak przylatuje to my chorujemy. to jest złośliwość.

współczuję zepsutego tableta

ja po mieście jeżdżę wolno ale jak jestem na obwodnicy czy autostradzie to tak koło 130-140.

Czesc dziewczyny ja sie wogole nie wyslalam , a co do predkosci to tez mam ciezka noge ale nax do 140- 160 na autostradzie. ...

Hej ja dzisiaj poszalałam 10godzin snu chyba ten wczorajszy ból mnie wymęczył... U mnie dziś piękny dzień się zapowiada więc zaraz tel do mamy i jadę wygrzewać się na tarasie:)
Co do jazdy samochodem to ja się nie wypowiadam bo prawka nie mam ale ogólnie lubię szybką jazdę w czyimś wykonaniu:)

reklama
Napisałam wczoraj, że jeżdzę tylko w mieście i do 90km a na trasie to już mój luby zawsze prowadzi.Na autostradzie nigdy nie prowadziłam własnie ze względu na duże prędkości.Nie lubię ich a wiem, ze tam wszyscy szybciej jeżdzą.Czyli robię mądrze bo wolę oddać kierownicę mojemu mężczyźnie na autostradzie. Proste jak drut.

Do góry