reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Cześć!

U mnie dziś pada deszcz :)
Ja linea nigra nie mam i pewnie się nie pojawi. W pierwszej ciąży nie miałam.
Nie mam też problemów z żylakami, ale jak się zaczyna coś dziać- choćby naczynka to trzeba pokazać to lekarzowi bo na tym etapie jeszcze3 coś zaradzi, a jak się żylak zrobi to koniec.
Potem po ciąży można usuwać operacyjnie albo laserowo. Jak są typowo ciążowe to jest spora szansa, że nie wrócą.

Ja mam za to straszną alergię. Na dłoni normalnie pęka mi skóra. Miałam to jako nastolatka a potem po ciąży wróciło. Teraz jest makabra bo nie używam sterydów i nie wiem jak to wyleczyć.
A po za tym to wrócił mi czas świetnego samopoczucia w ciąży.

A moje dziecię jest strasznie leniwe. Porusza się chwilkę raz na dwa dni- masakra. Może się rozkręci.

Ile już przytyłyście?

reklama
Malja a używałaś olejku ze słodkich migdałów ? Moja córka ma AZS często sie nim smaruje i robię taki kremik z zielonegozagonka lawendowy tez go używamy ja mam jeden ładny żylak pozbędę sie po ciąży bo mi teraz sie pogrubił nigre mam zawsZe ale nieco pózniej mi wychodzi

Malaja ja mam to samo mam też suche ręce ale ja mam atopowe zapalenie skóry zażywam wapno i dermatolog mi ostatnio powiedziała że mogę smarować ręce kremem z ziaja sporadycznie moczę w siemieniu lnianym więc już nie jest tak najgorzej bo nie raz miałam ochotę się zadrapać...

Ja już od początku ciąży 7.5 kg a jutro zobaczę czy nie więcej ale mam nadzieję że nie...

Mama 290 nie próbowałam ale spróbuje.
Nie mam żadnych sprawdzonych metod na to bo mam mocny steryd i jak mi się ten stan zaostrzał to posmarowałam raz, góra dwa i znikało. Raz na kilka tygodni steryd nie szkodził i się nie angażowałam w szukanie innych metod.
A teraz problem bo bez sterydu się to zagoić nie chce.

Katarzyna a w jakich dawkach to wapno? Takie do rozpuszczania?

hej. ja mam na plusie od początku 5 kg choć po tej jelitówce może być mniej....

co do AZS to ja polecam wszystkim olej kokosowy i olej lniany :-) świetnie się wchłaniają i bardzo dobrze nawilżają. sama natura :-)

ja dziś mam więcej siły więc dalej nakręcam się na projekt domu marzeń :-) znalazłam już :-) w środę przylatuję mój mąż więc będziemy dyskutować :-)

Tak ja kupuje to rozpuszczalne zwykłe albo z witaminą c pije raz dziennie chociaż gin mi mówił że nawet jak bym piła 2 razy dziennie to nic się nie stanie...

reklama
Przytyłam 2 kilo na początku i dalej nic się waga nie rusza. :-):-) Nie potrzebuję za dużo kilogramów więc mnie to cieszy bardzo. I tak ważyłam sporo ponad 60 kg. Kto by to potem zrzucał? :eek:
Zaczełam pić wapno ale na bóle mega rozciagającej się macicy. Chyba nadrabia ta moja macica i w zawrotnym tempie się powieksza. W ostatnie 3 dni to chyba 3krotnie tak mnie rwało. Wyczytałam, że na to też warto magnez spróbować.

Do góry