reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Bujaczek Graco wygląda super, właśnie czegoś w tym stylu szukam. Ale takich pieniędzy mi szkoda bo nie sądzę żeby posłużył nam dłużej niż 3 miesiące. Taki bez napędu już mam ale to nie to samo. Trzeba siedzieć i deptać cały czas żeby dziecię nie płakało.
Z lipcowym dzieckiem jak było marudne to siup do gondoli i spalałam ciążowe kilogramy w parku. A zimą taka elektryczna huśtaweczka się przyda.

No właśnie, dlatego szkoda mi zbyt dużej kasy wywalać. Każde dziecko jest inne i nie wiadomo co mu podpasuje. Mój synek akurat lubił bujaczek ale drugi syn może mieć inne preferencje.

Piszecie o ruchach dzieci - ja też już czuję tak jakby mi się jakaś myszka tam kotłowała.

I nie stresuję się brakiem ruchów bo w pierwszej ciąży, nawet już bardzo zaawansowanej, mój dzidziuś nie był zbyt ruchliwy. Potrafiłam czuć ruchy 2x dziennie jak się podczas posiłku ożywiał. Kopniaki w żebra znam tylko z opowiadań. Nawet KTG zajmowało mi godzinę gdzie inne dziewczyny robiły to w 15min. Położne stukały i pukały w ten mój brzuch żeby się Jaśnie Pan raczył ruszyć. A teraz mam zdrowego i energicznego urwisa.

Ja wiem po swojej małej ze wszelkie huśtawki bujaczki czy leżaczki to zbędny śmieć w domu...choć mam z Fischer. ..ale wogole się nie sprawdził. ..teraz nic nie kupuje bo nie musze...a wręcz mam zamiar go sprzedac;) mała ma teraz 10 mscy i I tak nie chciała w tej bujaczce leżeć ani jak była malutka ani teraz :)

mój Jasiu uwielbiał a ja dzięki temu miałam spokój :-) nauczył się później sam bujać w tym i super. Ja mam ogrzewanie podłogowe więc się nie muszę martwić zimną podłogą. a to graco to pluszowe cudo :-) śliczne choć ja wolę coś bardziej konwencjonalnego i trochę tańszego bo jednak wózek drogi kupuję więc muszę na innych pierdołach przyoszczędzić :-)

zdecydowaliśmy się z mężem kupić działkę i budować dom własnym nakładem finansowym więc kasa będzie potrzebna ....

Minia to jest fajne ale ma mały zakres wagi moi długo sie bujali bo bardzo lubili a drugi miałam taki zwykły ale bujał sie sam jakbym tak miała bujać to nic innego bym nie robiła tylko bujala :) ja kupiłam na ebay za 32 £ i był raz użyty bo babka kupiła a urodziła duże dIecko i sie nie mieściło moje kruszki małe to długo im służył a pózniej używałam samej bazy dla odgłosów teraz tez pójdzie w ruch ale sie boje zeby chłopaki nie ładowali sie do niego bo to takie zazdrośniki ze szok
Kinia na eBayu są po 3 funty te opaski anisicknes albo travel coś tam sie zwią w aptece masz ale droższe po 10 chyba ja mam takie dla siebie jak mnie trochę mulilo z poczatku to nosiłam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Fajne te bujaki ale skoro jednym dzieciom psauja a innym wcale to ja bym sie zastanowiła nad używanym bo jak by mojemu nie podpasowało czy go nudziło to szkoda kasy.Używany tańszy. Znalazłam dzis właśnie fajny sklepik z używanym sprzętem dzieciecym od łóżeczek , wózków po bujaczki i różne pierdółki. :-)

Do góry