reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Hej ja dziś rano zaliczyłam pierwsze wymioty. Mam nadzieję że nie często mnie będą męczyć. Ledwo zdążyłam do pracy. A terazlledwo tu siedzęa jeszcze 11 h pprzede mną :(
U mnie wiedząjjuż rodzice i najblizsi znajomi. A najchetniej to bym juz wszystkim powiedxuala. Licxe na to ze 17 juz zobafze serduszko to wtefy pewnie wiecej osob sie dowie. Z rrszta juz mi brzuch widac bo jestem dosc szczupla wiec pewnie niedlugo nawet nie bede musiala nic mowic. Dzis mam zamiar powiedzieć szefowej.

A ja nikomu sie nie chwale najblizsza rodzina I znajomi I tyle :-)do lekarza ide w srode :-)Gina na ktora masz ten scan??

My zamierzamy powiedzieć rodzinie w Święta;-)W pracy powiem po USG prenatalnym i zamierzam chodzić do pracy do końca kwietnia.

Hej :) czytajac Wasze posty zaczelam Wam zazdroscic wyspania.. Ja dzis spalam 3 godziny.. A teraz od 4 w pracy i jeszcze 7 przede mna..

U mnie rodzina wie, za to partnera rodzina dowie sie 22marca, oj ciezko bedzie :-) a no i prababci musze powiedziec a to jest najgorsze bo ona spanikuje, ze dziecko bez slubu ;-) no ale coz.

Powiedzcie mi jak to jest z tymi zwolnieniami po 12 tygosniu mozna dopiero? Czy wczesniej tez, bo niestety u mnie w pracy kiepskie warunki i juz 4 raz odkad dowiedzialam sie o ciazy choruje.. Tym razem chyba zapalenie ucha do lekarza niestety moge isc doiero za 4 dni, a gina zapomnialam zapytac bo trafila mi sie chinka i jeszcze moje ciazowe rozkojarzenie no i wypadlo mi z glowy o co chialam zapytac..

Myślę, że ze zwolnieniem na tym etapie nie powinno być problemu, mój lekarz prowadzący od razu chciał mi dać zwolnienie, jednak ja zaczekam do tej magicznej granicy 12 tyg. Jak jesteś chora, albo pracujesz w nieciekawych warunkach to idź na L4.

reklama
Na zwolnienie można iść w każdym momencie nawet zalecane jest przecież oszczędzanie się w pierwszym trymestrze.... Moja koleżanka na zwol była od 5 tyg Ją jak jutro doktorka mi da też pójdę bo brzuch mnie boli najlepiej mi jak siedzę lub leżę a nie mam jak w pracy tego robić raczej jestem w ruchu

Do góry