reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Malaja położnictwo to tak rozległy temat ze ja chylę czoła lekarza którzy sie chcą specjalizować właśnie w tym wiele rzeczy mozna tak naprawdę wychwycić z tego jakie ma sie objawy w tym infekcje ja polecam książkę mundra taki wywiad rzeka z położnymi mozna miec taki obraz na położnictwo jak sie zmieniało na przestrzeni lat u mnie np teraz wprowadzili nowy system który ocenia ryzyko na podstawie np poprzednich ciąży chorób i mi już na h wstępie wyszła ciąża pozamaciczna co mną trochę wstrząsnęło bo niby skąd i jak ja po 20 tyg będę miec większa kontrole ze względu na wcześniactwo i przeboje z szyjka wiec już zaraz zaczynam wędrówkę po lekarzach mnie tez bolał nerka tzn wydawało mi sie jak poszłam do lekarza to mnie ponaciągal i okazało sie ze to ból mięśni a byłam przekonana ze to nera bo mi w jednej ciąży przestał działać i sie wystraszyłam ciąża to jedna wielka niewiadoma i jeszcze ciągnie sie w nieskończoność niech już będzie ten listopad

reklama
Ja mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. ... anushka tak ja prace siedzaca mam juz od 5 lat i nigdy nie mialam problemow. . Ten bol ktory mam teraz pojawial sie kilka razy wczesniej ale po jakiejs godz bylo ok a wczoraj i przed wczoraj bolalo non stop tylko jak leze jest ok... chce to zbadac i zobaczymy co powiedza....

Mama a kompot to ja gotuje az sie porozwala :-)

Współczuje Wam dziewczyny tych niemiłych objawów. U mnie w sumie teraz już jest rewelacyjnie od II trymestru. Jakbym nie miała brzuszka, to nie miałabym żadnych objawów. Czasem coś mnie zakuje, ale ogólnie to nie mam co narzekać.

Ja pierwszą ciąże miałam jak z bajki nic mnie nie bolało byłam aktywna teraz całkiem inaczej odczuwam tą ciąże nie wiem czy to porostu moja większa świadomość i bardziej zwracam uwagę na wszystko ale fakt ostatnio to a tu szczyknie a tu coś pociągnie zakołuje jak stara baba się czuję normalnie hehehe

oj ja tez mialam rwe w ciazy. Dopadla mnie jakos okolo 6 miesiaca i wlasciwie codziennie albo przynajmniej kilka razy w tygodniu mialam "ataki" . Mi lekarz powiedzial ze to moze byc spowodowane moim tylozgieciem macicy, jak sie powieksza to zaczyna uciskac na nerw kulszowy.
W poprzendiej ciazy jak urodzilam to jak reka odjal wszystko w ciagu kilku godzin wrocilo do normy.
Niestety teraz 4 miesiac....i juz sie powoli zaczyna. Bedzie ciekawie, cos tak czuje....

ja myślę że jestem bardzo aktywna w tej ciąży wczoraj w tempie szybkim przeszłam w ciągu dnia ponad 5 kilometrów. ale wierzcie mi to jest aktywności przez łzy. wczoraj 2 razy wymiotowałam a dziś raz. ale dziś mnie pali tak w przełyku że szok.

Miniaaa to co ty tak szalejesz? Ja dzis powiem wam dziewczyny odpoczywam i czuje sie ciut lepiej jednak nadal jak siedze to czuje bol...

reklama
A ja dzisiaj po 7 h pracy jestem wykończona jak nigdy :( i wkurza mnie to że dzisiaj nie poczułam ani Razu ruchu dziecka i tak leżę, odpoczywam, bo nie mam.siły już na nic i tak słucham czy coś tam się do mnie odezwie.

Do góry