reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hej ja zwiększyłam dawkę magnezu biorę 500 mg i o wiele mniej mam tych skurczów w pachwinie a jak już są to mało odczuwalne serce mi tez już tak nie kotlocze sie wczoraj wieczorem pojechałam do sklepu i moja gruszka chciał pokazać ze jest ćwiczyła aerobik z godzinę upodobała sobie moja biedna szyjkę czekam aż zacznie kopać tak porządnie zeby mozna było poczuć przez brzuch:) ja zawodowo nie pracujące już od momentu jak sie dowiedziałam ze jestem w ciąży ale robiłam tylko pare porodów domowych a szpital odpuściłam przed narodzinami chłopców śmiałam sie na wywiadIe u położnej ze w rubrycCe praca powinno mi sie wpisać dom

reklama
Mama czyli Ty wg swojego doswiadczenia myslisz ze to normalne raczej? Nawet kolana mnie bola he a nawet kg nie mam na plusie:))

Ewel mnie tez czasami bola kolana i plecy ... dzis bylam na zakupach kupilam w lidlu bulke z nasionami dyni i wyladowalo cale sniadanie w kiblu...

To nie zle...nic nie przytylam a kolana mi siadaja he no nic jak Sylka pisze duzo w nas sie dzieje... Nie moze byc tak ze sie tylko rodzi i tyle:))

Malaja, ja przez ostatnie 2,5 miesiąca brałam Duphaston (3x1) ale z tyciem - chyba nie, nie zauważyłam abym jakoś drastycznie przytyła. Ot, trochę :)

Ja w tej chwili nie pracuję (od 2 miesięcy) ale mam nadzieję, że w czerwcu będę mogła wrócić na trochę - wszystko okaże się na mojej wizycie 17 czerwca.

Ruchów Hani też jeszcze nie czuję ale podobnie jak Jaga mam łożysko na przedniej ścianie więc jeszcze chwilkę na nie poczekam.

Dziewczyny mi trzeba odlaczyc internet. Czytalam dzis o różnych objawaw w tym o twardnieniu brzucha. I zaczela mi sie rozkminka. Nic mnie nie boli nic nie ciagnie ale mój brzuch wczesniej oponka tluszczowa teraz ma tak ze czasem jest bardziej flakowaty a czasem taka twarda pileczka. I nie wiem wczesniej myślałam ze to calkowicie naturalne teraz sie zastanawiam czy mi nie twardnieje :/

A ja w pierwszej ciąży pracowalam do 7 miesiąca i to była najgorsza decyzja. Trzeba było iść na l-4 poleniuhowac wypocząć rozwijać jakieś hobby teraz byłam raptem 2 tygodnie w pracy i jestem juz na L-4

Cześć, podczytuję Was regularnie ale nadgonić to wszystko co piszecie to nie na moje możliwości.
Dopiero drugi raz udało mi się być na bieżąco :-)

Co do pracy w ciąży to ja planuję tak mniej więcej do połowy października, jeżeli oczywiście nadal wszystko będzie dobrze.
Ale w sumie to ja nie mam zupełnie żadnych dolegliwości poza nadmiernym spaniem więc w domu to bym się tylko nudziła.

Dzisiaj na wizycie wyszło mi złe ph :-(i lekarka mi przepisała jakieś globulki.
Miałyście coś takiego?

Ewel takie ciągnięcia to są normalne mi tez kolana siadają hormony działają na cały organizm
Sylka na takie prawdziwe twardnienie brzucha to jeszcze za wcześnie porostu dzieci mas dwoje a miejsca tyle samo co dla jednego i dlatego masz takie wrażenie nie wiem czy bierzesz magnez ale on właśnie jest na takie atrakcje macica musi sie rozciągnąć dość szybko bo dZiecko rośnie ja mam napewno zrosty po cc i one tez mogą trzymać czasem miało sie jakieś operacje w obrębie brzucha i wtedy tez bardziej sie odczuwa to rozciąganie ale jak to sie skończy to dziecko zacznie sie Rozpychać i kopać

reklama
Sylka, wiem o czym piszesz z tym netem. Mi też czasem przydałoby się odłączyć sieć. Mój mąż nie jest w takiej gorącej wodzie kąpany jak ja i zawsze woli poczekać na wizytę a ja od razu szperam, czytam... a wyczytać można wszystko ;-)

Do góry