reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
hej dziewczyny ale naskrobałyście od rana;) ja dopiero z pracy wróciłam, senność mnie dziś znowu dopada, a było już znacznie lepiej :p i chyba uda mi się znależć zastępstwo i od lipca idę na wolne (tzn. tak całkiem to pewnienie wytrzymam - będę do dzieciaków zaglądać) ale już się bardzo cieszę bo czuję się zmęczona :/

dziewczyny Wy robiłyście toksoplazmozę tylko na początku ciąż, czy teraz też? bo ja na początku miałam właśnie dużo tych badań, a teraz tylko morfologia i mocz badanie ogólne, Wy też tak macie? czy później się jeszcze bada toksoplazmozę?

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie w 3 trymestrze robi sie kolejny raz hiv hcv i chyba toxo juz dokladnie nie pamietam

Ja robiłam tylko na początku i więcej nie będę robić teraz tylko co miesiąc mocz morfologię i glukozę w poprzedniej ciąży wiem że później jeszcze robiłam to badanie co się pije tą glukozę i GBS

reklama
Dziewczyny wracam po weekendzie i widzę, że się tu bardzo politycznie zrobiło. Cóż prezydent nowy ale na zmiany nie liczę, bo prezydent w PL niewiele może. Faktyczne decyzje będziemy podejmować w jesieni, jak będziemy wybierać parlament.

Sylka bardzo Ci współczuję, mnie zostały już tylko sporadyczne mdłości i masakryczne bóle głowy. Co do piersi to bolą mniej, ale są większe i na brodawkach od dawna mam już żółte strupki
Aleali a wiesz może skąd te strupki? Ja u siebie też takie zauważyłam i zastanawiam się co to a w necie nie mogę żadnych sensownyhc info znaleźć

Co do ruchow ja 2 dni temu czulam tak wyraznie z tej jednej strony a ze juz mialam dziecko w brzuchu z czkawka to idealnie potrafie to rozpoznac i co wczoraj rano raz i od tej pory cisza nic zero , jakie to jest denerwujace bo czlowiek od razu ma glupie mysli
Claudia to podobnie jak u mnie, w zeszłym tygodniu przez 2 dni czułam maleństwo i od tego czasu spokój. Ale jutro mam wizytę więc mam nadzieję, że podejrzę tego mojego szkraba i że wszystko jest dobrze.

dziewczyny Wy robiłyście toksoplazmozę tylko na początku ciąż, czy teraz też? bo ja na początku miałam właśnie dużo tych badań, a teraz tylko morfologia i mocz badanie ogólne, Wy też tak macie? czy później się jeszcze bada toksoplazmozę?
Zusia ja miałam teraz powtarzaną toksoplazmozę, ale tylko dlatego, że przy pierwszym badaniu wyszło, że nie mam przeciwciał. Z tego co mi lekarz powiedział to kolejną powtórkę będę miałą między 28 a 30 tygodniem.

Do góry