reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja zasnac nie moglam dlugo chyba ok 5 a moje dziecko o 7 chcialo juz sniadanie wiec nawet bajkami nie dalo sie zatrzymac w lozku przynajmniej jeszcze godzinki. Ja juz wypilam kawe ale pogoda idealna na spanie caly dzien. Moj dzisiaj w pracy a po pracy idzie na impreze z pracy mi sie nie chce isc bo to gril na dworze robia i maja parasole a tam zimno pada a ja do teho sikam co chwile a to jest w takim miejscu ze jeden kibelek tylko wiec niech sam poje bo zamowil dla nas po zestawach obiadowych i zestawach grilowych i po 2 piwa wiec zje 2 obiady i dwa grilowe popije 4 piwami i juz bo ja nie ide.

reklama
Ja mam polowkowe 26 czerwca a 29 wizytę u doktorki bo dopiero co byłam chyba że wcześniej będzie potrzeba jakas

Ja mam badanie i glukoze 9 czerwca moze uda sie zerknac co tam miedzy nogami :) a szkole rodzenia polecam jak dla mnie byla swietna dzieki cwiczeniom z oddychania porod mnie wogole nie bolala poszlam z nudow bo strasznie sie nudzilam w domu a szkola okazala sie bardz pomocna wiec polecam :)

A ja dzis wstalam o 10. Ale noc mialam ciężką jakos spac nie mogłam :/ Co do szkoly rodzenia to jak to jest bo ja jestem zameldowana pod Warszawą to chyba nie należy mi sie darmowa w warszawie? Bo jesli tak to będę chodzic na szkole do przychodni na ursynowie bo tam pracuje tesciowa i mnie przemyca :) a co do gratisów to jest ich duzo moja tesciowa dostała worek smoczkow butelek pojedynczych pamersow itp bo zostalo nie zuzyte z jakiejs kampani na szkole rodzenia.

SYLKA zazwyczaj są płatne okolo 600zl musisz się rozliczać w Warszawie albo tu być zameldowa ale:) właśnie na Karowej nie trzeba spełniać żadnych warunkow zapisy są dla wszystkich w ciazy od 20 tygodnia ciąży bo juz dzwoniłam i pytałam numer jest na ich stronie. I jest darmowa

Ewel, ale super info. Bo ja jestem zameldowana w Pruszkowie, i myślałam już u znajomych czasowo się zameldować w Warszawie - większość szkol to 500 zl - wolałabym wydać to na dziecko. a nie można się zapisać teraz na przyszłość? trzeba mieć fizycznie 20 tyg skończone?
Mam podobnie jak Ty, połówkowe 27 czerwca ;)

Ostatnia edycja:
Mam tą samą sytuacje co cheetah tez szkoda mi kasy na szkole. A wolalabym na karowa isc niz do przychodni na Ursynów. Zapisujemy sie razem? :) ja wizyte u swojej dr i usg mam 17 czerwca a na polowkowe tez sie musze zapisac i bede celowac w koncowke czerwca :)

Jestem za, ale ja dopiero chce się zapisać po 9 sierpnia jak wrócę z wakacji.W sumie gdzieś wyczytałam ze najlepiej skończyć szkole ok 1-2 mies przed planowanym porodem, wiec akurat.

Hej dziewczyny ja dziś od 6 rano na nogach masakra i to na pełnych obrotach najpierw podróż po pasierba a teraz sprzątanie obiad i po południu muszę się brać za robienie tortu może coś mi wyjdzie bo jutro ma urodziny... chyba dzisiaj sobie odpocznę dopiero wieczór...:(
Co do szkoły rodzenia to ja się zastanawiam M mówi żebym nie szła bo w sumie on już wprawiony we wszystko w pierwszej ciąży chodziłam i teraz chyba sobie odpuszczę...

reklama
Pani mi powiedziała ze zapisy są od około 20tyg nie zapisują wcześniej np w 15 a zajęcia są we wszystkie dni tygodnia nie wiem czy w weekend tez na stronce nawet są tematy jakie będą w szkole na zajęciach wiec możecie zobaczyć sobie:)

Do góry