reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja wlasnie zrobilam ten kalkulator odnosnie maternity i musza mi placic :-) i najwczesniej moge isc na macierzynskie po 13stym września

reklama
Kinia powyżej 50000 jak zarabiasz to już nie ma Child benefitu jakmurodzilam chłopaków to mi przysłali odmowę i zabrali to co miałam wcześniej na dzieci ale właśnie sprawdziłam ze jak sie ma ta kasę to tylko sie płaci podatek nosz ale jestem zła zadzwonię we wtorek tam bo dostałam odmowę co za dupki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ona Child tax credit należy sie nie ważne czy pracujesz czy nie tzn jedno z was musi pracować chyba powyżej 22 h tyg

Jaga a masz jakieś zdjęcie gdzie widać nub?
Mamba popieram teraz to nikt nie widzi co oni robili gada sie o rasizmie poprawność polityczna ja tam zdania nie zmieniam zamknąć i niech sie tam wykańczają debaty nie widziałam oglądałam Eurowizje ciśnienie mi tylko podnoszą te wybory i ale obietnice bez pokrycia

wrzuciłam do naszych fotek jestem ciekawa opinii doświadczonej mamy :-)

No tak ale jak Przekroczysz zarobki to zabierają. Bo znajoma wlasnie tak miała bo jej mąż dobrze zarabia i ona zrezygnowała z pracy, bierze tylko benefity na Dzieci i siedzi w domu. Ja ogólnie dopiero jak skończyłam pracę i miałam długa Przerwę dowiedziałam się że takie coś jest i możemy to brać. Bo wcześniej brałam tylko te 80f. Tak to.jest jak się przyjedzie do uk i się dopiero wszystko powoli ogarnia.

Mama ja z moim zarabiamy powyzej 50 tys rocznie i nic mi nie zabrali go child benefit przysluguje kazdemu bez wzgledu na zarobki bo zarobki sa rozliczane na dzieci tez. ..

Kinia a odadza mi za 3. Miesiące wstecz? Czy za miesiąc nie wiesz może ja wtedy głowy nie miałam i olałam to bardziej mi zależało żeby wyszli Wogole cało z tego wszystko inne zeszło na dalszy plan ale i tak jestem zła za własna głupotę ja na 4 będę dostawać 250 coś około Ona a znasz już płeć bo obejrzałam twoje zdjęcia z usg

reklama
Ja mam tylko jedno dziecko. Dobre zarobki macie. Mi to nigdy 30 nie przekroczyło chyba że pracowaliśmy oboje to max 35. Ale i tak nie mam co narzekać.

Do góry