Hmmm teraz nawet nasiona sa modyfikowane wiec nie wiem co mozna jesc zeby bylo eko. Ja mieszkam w miescie i mimo ze w domku to tutaj wszedzie samochody wiec nawet truskawki z ogrodka nasiakniete spalinami a na to eko jedzenie mnie nie stac
reklama
Sylka87
Fanka BB :)
W temacie jedzenia eko wiem duzo
i w duzej mierze jest to wykorzystywanie naiwnosci ludzi. Bo u mnie na bazarku wszedzie eko jaja a 90% kupuje od jednego goscia co podjeżdża wielkim samochodem i sprzedaje dwójki tylko bez nr umazane kupą. Albo marchewki 90 % to bronisze ale jest paru co ma serio swoje tylko wez to odkryj w tlumie oszustow :/ ja w sklepie mam wedliny i staram sie zeby byly jak najlepsze i najlepiej tylko z saletra moja lada jest tak mała bo wybor u producentow oplakany. Pierogi itp mama otworzyla wlasny zaklad bo dostawcy taką kupe chemiczna oferuja ze wstyd to sprzedawać. Staram sie miec na prawde dobre rzeczy ale wybor mam bardzo kiepski a ceny producenta zawtotne. Bo szynka konserwowa ma dare waznosci 2 miesiace a prawdziwa tydzień. Do tego mala ilość odbiorców i stąd takie ceny.
Katarzyna92
A ja wam powiem że ja jestem szczęśliwa jak jedziemy z m do mojej babci na wieś bo tam wiem co jem wiadomo że już ma coraz mniej sił i chęci ale zawsze jajka od kur karmionych pszenicą a nie jakimiś paszami nie wiadomo czym świeży biały ser no i wujek od czasu do czasu jakąś wędlinę kiełbasy robi więc wiem że tam jak jade to mogę liczyć na odrobinę zdrowego jedzenia...
Sylka87
No ok 40 powinna byc dobra. I taka robiona leży dlugo ale przyschnie itp i sprzedawac nie mozna a taka chemiczna odkrajasz plasterek i wygląda jak nowa fuj... nie umialalabym czegos takiego sprzedawac... a Ewel tacy teście to skarb
albo dostep do wiejskiego kurczaka na rosolek dla dziecka czy jajek. W "eko" sklepie ceny ogromne a uczciwosc rozna...
Kasia ja właśnie mam tak u teściów mieszkają na wsi gdzie prawie auta nie jeżdżą... Mają mnóstwo warzyw owoców są jajka wędliny swojskie itp zawsze jedziemy z całym bagażnikiem od pomidorów po jajka ziemniaki marchewkę itp he po słoiki z przetworami
)
Wiolinka30
Też nie wierzę w eko.Co oni tam używają przy produkcji,hodowli, że to takie drogie? Moi teściowie też kawałek za miastem,wszystko naturalne i jeedyne co mówi teściowa to dużo czasu przy opiece zajmuje ale nie aż tyle kasy żeby to takie drogie było bo nic ona tam sztucznego nie daje, nawóz koński od sąsiada i taki z pieczarkarni.
Wiolinka30
Wiolinka30 ja tym tematem zainteresowałam się jak mój Jasiu był mały jednak wtedy był już za duży na takie zmiany i szkoda było inwestować pieniądze bo nie wiedziałam czy on je zaakceptuję a poza tym był już na tyle duży że myślałam że może zaraz się odpieluszkuje. teraz znam temat i mam zamiar spróbować. pieluszka jednorazowa rozkłada się przez 300 lat dziecko jedno przez swoje życie zużywa ponad tonę tego świństwa więc za parę naście lat będziemy w tym pływać. a to tego to naprawdę szkodzi wrażliwej skórze dziecka
Ja się dowiedziałam niedawno jakoś,dosłownie kilka miesięcy temu i tyle się o tym naczytałam, że aż mi włosy bardziej posiwiały.
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)
Ja już oglądam te wielorazowe i porównuję ceny.Myslę, że zakupię za jakieś 2, 3 miesiace. Tylko dalej nie wiem ile sztuk. Podobno trzeba mieć ze 20 dla spokoju żeby wystarczyło.
reklama