reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Jedno jest pewne - wy dziewczyny macie przeogromny wybór różowego w sklepach - jak dla was sama radość. Chyba ciężko będzie zdecydować tyle tego jest w sklepach!! :-) Oby kasy na koncie wystarczyło. ;-)

reklama
Ja mam mase ubranek takich w neutralnych kolorach no i oczywiscie chlopiecych wiec jak bedzie dziewczynka to dokupie tylko te typowo dla dziewczynki mi nie oplaca sie kupowac juz neutralnych bo ile to dziecko mozna przebierac

Ja po chłopakach nie mam nic z ubrań bo wszystko oddałam ale jak się sprawdzi ze dziewczynka to wózek tez różowy tzn tylko budka będzie mój mówi do brzucha ze mamy dosyć chłopakow :)

Leci ten czas szybko. Ja teraz wizyty co miesiac będę miala to to nim sie nie obejrzę a już sierpień będzie :) Zastamawiam się czy mi nie zwolni czas ja całkowicie ja l4 pójdę. Jak mija czas tym które dzieci nie mają a na l4 są? Ewel o ktorej wizyta?

Nie jest łatwo w dodatku nie mogę np. generalnych porządków zrobić, bo lekarz kazał się bardzo oszczędzać. Więc pozostaje mi internet, TV, książki. Staram się też codziennie robić tzw. prasówkę, żeby być na bieżąco ze zmianami w prawie i nie wypaść z obiegu. Mam zamiar też wrócić do nauki angielskiego. No jakoś te 5 miesięcy zleci.

No dzewczyny te obrazki z USG dotyczące płci.... wow słyszałam, że chłopca i dziewczynkę można na tym etapie ciąży pomylić, ale nie miałam pojęcia, że są aż tak podobne.
We wtorek mam wizytę, to będzie 17 tydzień i teraz się zastanawiam czy jest w ogóle sens lekarza podpytać o płeć czy może lepiej poczekać do połówkowego.

Jezu leze bo mam takie nogi opuchniete i slysze jak moje dziecko roznosi cos w pokoju az mi sie nie chce znowu wstawac i upominac a jestesmy sami . z jednej strony mam ochote to olac ale kurde pozniej bedzie trzeba to posprzatac

Wiolinka Ty też czytaj ze zrozumieniem napisalam ze pewnie chodzi o lekarza lub sprzęt albo ułożenie dziecka ale nie o tym tutaj mowa była. I nie dziw się ze jedna chce mieć bardzo dziewczynkę a druga chłopca. Ja tez mam chłopaka i chciałabym mieć parke wiec dziewczynka mile widziana nie widzę tutaj jakiegoś terroryzowania naszych dzieciaków w brzuchu

Claudia ja to samo słyszałam co Ty ze łatwo pomylić na tym etapie ciazy. Oj tam miesiąc nikogo nie zbawienia żeby się dowiedzieć jaka płeć.. Szczególnie ze jak się dowiedzieć to już na 100% a nie ze pow dziewczynka a tu nagle chlopiec:)

On mi to tlumaczyl ze w 12 tyg latwiej okreslic z czegos tam nie z samych organow. Powiem wam ze jakis taki niedosyt mam po tej wizycie chyba dlatego ze liczylam juz wiedziec cos na 100% a tu znowu czekanie no ale ciaza to jedno wielko czekanie najpierw czekasz na ll kreski pozniej na. Wizyte i na kolekna pozniej prenatalne pozniej plec i nastepna wizyta a na koniec na porod no i dziecko sie rodzi i znowu czekamy na przespana noc na usmiech na siedzenie na zabek i tak do usranej smierci hahahhaha oj baby dzieci nam sie zachcialo hahha

reklama
Wiolinka Ty też czytaj ze zrozumieniem napisalam ze pewnie chodzi o lekarza lub sprzęt albo ułożenie dziecka ale nie o tym tutaj mowa była. I nie dziw się ze jedna chce mieć bardzo dziewczynkę a druga chłopca. Ja tez mam chłopaka i chciałabym mieć parke wiec dziewczynka mile widziana nie widzę tutaj jakiegoś terroryzowania naszych dzieciaków w brzuchu

:-D:-D:-D:-D Tylko, że jak masz tam chłopca to już tego nie zmienisz i mnie włąsnie o to chodzi jak z wami rozmawiam, czy sie dowiesz pózniej czy nie to płeć sie nie zmieni ale wiesz w niektóych krajach jak nie chca jakiejśc płci to usuwaja że tak powiem. Dobra tylko mnie nie pogryźcie, żartuję bo mnie to bawi. sorki. Spadam na basen. Tam będzie ciekawiej.

Do góry