reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Hejka a ja sobie wykrakalam bo moj mlody od 6 na nogach jarma narobil oczyska cale pozaklejane znowu zapalenie spojowek od basenu dlatego powiedzialam ze tu do nas do tego syfu nie ide wrrr ale mam za to dzis towarzystwo w domu :)
Ja tez latam co wypije to siku i w nocy tez mnie budzi zwlaszcza jak zasypiam i juz mi tak fajnie a tu do kibelka no i to roziaganie tez wyczuwam jak malenstwo sie rozpycha w tym moim tluszyku a pilke mam taka jak w 6miecu z synkiem bylam :)

reklama
Hej ja biegam do kibelka przynajmniej 2 razy w nocy ssanie mi się wyłączyło na szczęście zaczęłam z powrotem brać witaminy nie wiem czy bierzecie magnez ale on tez może wpływać na apetyt i zaczęłam lepiej sypiać hura nie ma jak drugi trymestr :) brzuch mi maleje albo rośnie

Pamiętam jak w pierwszej ciązy pytalam gin czy to normalne tak latać siku i co robić? a ona na to że przysunąć fotel bliżej łazienki :-D i że w pierwszym trym wstaje się raz w nocy, w drugim dwa, a w trzecim -trzy ;-):-D

Sylka - a może Ty masz dłuższy po prostu ten pierwszy trymestr?:rofl2: ale nie życzę żeby dwa razy dłuższy, o nie...;-) oby już niedługutko Ci przeszło:tak:

Sylka nie zostalas sama mnie wieczorami obrzydliwie muli ostatni raz w zeszlym tygodniu przytulalam sie do kibelka od sr do pt narazie spokoj ale nie wiem na jak dlugo za to w ciagu dnia zaczyna mnie zgaga meczyc

Sylka szczerze Ci współczuję, ja nie wymiotuję, ale wieczorem nadal mam mdłości i często odruch wymiotny, ale nie mogę wymiotować a to czasami naprawdę znacznie gorsze :-( Mam też bardzo silne, codzienne bóle głowy a na to nic nie można poradzić :eek:

Cześć poniedziałkowo :)
Ten tydzień zapowiada się pełen wrażeń - w środę mam wizytę u mojej głównej d prowadzącej ciążę - mam nadzieję, że z maluszkiem OK i może krwiaka już nie ma? No i czekam jak na szpilkach na wyniki Nifty - powinny być może w czwartek lub piątek.
Poza tym - wieje, pogoda jakaś dziwna ale nastrój dobry. Miłego!

Co do jedzonka to ja jem co dwie godziny bo niestety jem i tak po półtorej godziny mój żołądek śpiewa jak to mój m mówi:)
A co do sikania to w nocy nie chodzę jeszcze ale nad ranem już mnie pęcherz budzi przez dzień to często biegam bo dużo pije szczególnie jak teraz jest tak ciepło

reklama
U mnie 3 posiłki główne + 2 owocowe ale już widzę po wadze że muszę zacząć bardziej uważać na to co jem. Leżę non-stop a to w spalaniu kalorii nie pomaga niestety... Obym nie przytyła bardziej niż w pierwszej ciąży... A.... i nadal mam jedzeniową "jazdę" na kiwi :)

Do góry