reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hejka a ja sobie wykrakalam bo moj mlody od 6 na nogach jarma narobil oczyska cale pozaklejane znowu zapalenie spojowek od basenu dlatego powiedzialam ze tu do nas do tego syfu nie ide wrrr ale mam za to dzis towarzystwo w domu :)
Ja tez latam co wypije to siku i w nocy tez mnie budzi zwlaszcza jak zasypiam i juz mi tak fajnie a tu do kibelka no i to roziaganie tez wyczuwam jak malenstwo sie rozpycha w tym moim tluszyku a pilke mam taka jak w 6miecu z synkiem bylam :)

reklama
Hej ja biegam do kibelka przynajmniej 2 razy w nocy ssanie mi się wyłączyło na szczęście zaczęłam z powrotem brać witaminy nie wiem czy bierzecie magnez ale on tez może wpływać na apetyt i zaczęłam lepiej sypiać hura nie ma jak drugi trymestr :) brzuch mi maleje albo rośnie

Pamiętam jak w pierwszej ciązy pytalam gin czy to normalne tak latać siku i co robić? a ona na to że przysunąć fotel bliżej łazienki :-D i że w pierwszym trym wstaje się raz w nocy, w drugim dwa, a w trzecim -trzy ;-):-D

Sylka - a może Ty masz dłuższy po prostu ten pierwszy trymestr?:rofl2: ale nie życzę żeby dwa razy dłuższy, o nie...;-) oby już niedługutko Ci przeszło:tak:

Sylka nie zostalas sama mnie wieczorami obrzydliwie muli ostatni raz w zeszlym tygodniu przytulalam sie do kibelka od sr do pt narazie spokoj ale nie wiem na jak dlugo za to w ciagu dnia zaczyna mnie zgaga meczyc

Sylka szczerze Ci współczuję, ja nie wymiotuję, ale wieczorem nadal mam mdłości i często odruch wymiotny, ale nie mogę wymiotować a to czasami naprawdę znacznie gorsze :-( Mam też bardzo silne, codzienne bóle głowy a na to nic nie można poradzić :eek:

Cześć poniedziałkowo :)
Ten tydzień zapowiada się pełen wrażeń - w środę mam wizytę u mojej głównej d prowadzącej ciążę - mam nadzieję, że z maluszkiem OK i może krwiaka już nie ma? No i czekam jak na szpilkach na wyniki Nifty - powinny być może w czwartek lub piątek.
Poza tym - wieje, pogoda jakaś dziwna ale nastrój dobry. Miłego!

Co do jedzonka to ja jem co dwie godziny bo niestety jem i tak po półtorej godziny mój żołądek śpiewa jak to mój m mówi:)
A co do sikania to w nocy nie chodzę jeszcze ale nad ranem już mnie pęcherz budzi przez dzień to często biegam bo dużo pije szczególnie jak teraz jest tak ciepło

reklama
U mnie 3 posiłki główne + 2 owocowe ale już widzę po wadze że muszę zacząć bardziej uważać na to co jem. Leżę non-stop a to w spalaniu kalorii nie pomaga niestety... Obym nie przytyła bardziej niż w pierwszej ciąży... A.... i nadal mam jedzeniową "jazdę" na kiwi :)

Do góry