reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Mamba ja też bym chciała Dominika a właśnie mój mąż stanowczo się nie zgadza więc u nas odwrotnie :) U nas na razie wersja, że ma być dziewczynka, ale jak się zmieni to imienia nie wymyślimy dla chłopca bo nic nam się nie podoba (tz nam obu naraz :)

reklama
wiecie ja wam powiem a właściwie napiszę jedno na temat życia w Polsce i na emigracji. w Polsce jest tak że jak nie pracujesz nie stać Cię na życie a jak pracujesz nie masz czasu by żyć. mój mąż w Norwegii jest w stanie zarobić tyle żeby sprowadzić mnie z dzieckiem i zdecydowaliśmy się na drugie. w Polsce prowadził działalność i nagle ( wystarczyło że 2 klientów mu nie zapłaciło za jego pracę ) był w czarnej dupie. uwierzcie mi że wystarczą 2 miesiące i masz tyle długów że żyć się odechciewa.

Mi się miniaa wydaje, że może w Pl łatwo nie jest ale naprawdę wiele zależy od człowieka i od szczęścia. Ja pracuję 5- 6 godzin, mąż 6- 8. Nie narzekamy. Przyjaciel za granicą faktycznie zarabia na tyle, że utrzymuje sam rodzinę, ale też bez jakiś znacznych kokosów, a pracuje od 9 do 6 więc czasu na życie wcale nie ma. I nie ma sznas na kupno własnego m.
A na własnej dg zawsze jest spore ryzyko. Czy w Pl czy nie jak ktoś nie zapłaci to przerąbane. a jak koszta utrzymania działalności są duże to wystarczy miesiąc dwa niezdolności do pracy i człowiek leży...

Co do wlasnej dg to w pl na prawde mozna popasc w dlugi bardzo szybko. Mega wysoki zus mega vat kontrole kopanie dolkow a kwota wolna od podatku to zart. Do tego wiecznie podkładane klody pod nogi w postaci zagranicznych koncernow ktore wszytko oferuja taniej i zabieraja klientow. Co z tego ze pieniadze im placone sa wynoszone z kraju. Chyba ta zolc to tak przy wyborach sie we mnie zebrala ale nie moge juz patrzec na tych zlodziei ktorzy nami rządzą wrrr. Wyspalam sie w dzien i teraz bede do nocy siedzieć ale juz wiecej nic nie pisze o polityce bo nam nie wolno sie denerwowac :)

Każdy z nas ma inne, swoje życie i każdy dąży by mieć lepiej. Nie zależnie czy jest w Polsce czy gdzieś indziej. Dużo robi się też dla dzieci by miały lepsze życie :) i niczego im nie brakowało

no sylka ja też się denerwuje jak pomyślę o tym jak to u nas prowadzi się własną dg. ZUS to jedno, ale zatrudnienie pracownika (legalnie na porządnej umowie), płacenie mu godziwie i podatki to człowieka potrafią zrujnować. Trzeba mieć potężne obroty by się opłacało no i co za tym idzie wysokie ceny. I tu koło się zamyka bo by przedsiębiorca się utrzymał musi być drogi. Dlatego u nas tak drogo.

Sylka87 ja na temat poliki sie nie bede wypowadac bo to powoduje mego zlosc u mnie... kurde dziewczyny jadlam grzanke z razowego chleba z nasionami i wypadla mi plomba :-( ja nie cierpie dentysty hahaha

No ja juz kończę ten temat mam nadzieje ze my czy tu czy na drugim koncu świata sworzymy naszym dzieciom dom pelen milosci w którym nic nie będzie brakowalo. Damy radę :) kinia jak to moja dentystka by powiedziala plomba ktora ma wypasc nawet na zupie wypadnie wiec po prostu byla juz jej pora :) Ja jutro mam wizyte ale chyba przeloze bo to tylko kontrola dziąseł a chyba sobie jeszcze poleze bo slaba jestem :/

reklama
My prowadzimy w pl firmę dajemy zatrudnienie i przez 10 lat mogę spokojnie powiedzieć ze nic się nie zmieniło jeżeli nie ma się znajomosci bogatych rodziców układów to można się dorobić garba na plecach co najwyżej wyjątkiem są ludzie którzy maja porostu fart i tyle ja nie porównuje uk do pl żyje teraz tu daje swoim dziecia szanse skończenia dobrej uczuleni tutaj która da im prace gdzie tylko bedą chcieli mam znajomych po studiach co klepali biedę a dyplom mogli sobie na ścianie powiesić i do niego modlić jest mi tu w miarę dobrze i na starość się wyprowadzam

Do góry