reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

W witaminach i tak nie ma magnezu mi doktorka zalecala brać 3 razy dziennie magne b6 gdy serce mi szybko biło i miałam skurcze nóg.

reklama
Dr pozwolila jechać chodzilam po dolinach, morskie oko obeszlam dookoła ale dojechalam bryczką (obciach) a najwyzszy szczyt to Gubałówka ;) nic niepokojacego sie nie działo czulam tylko to ciągnięcie i klucie w jajnikach i plecy jak za dlugo chodzilam. A genetyczne dzis o 16...

U mnie w przychodni też wisi taka kartka ale jakoś nikt się tym nie przejmuje ostatnio stałam w kolejce to mój mąż poprosił dwóch młodych chłopaczków to mnie przepuścili ale co z tego jak te mohery wiecznie muszą być pierwsze... A ja mam pytanie do dziewczyn które biorą żelazo bo mi lekarz zlecił ale jak brać już nie powiedział i nie chce przedobrzyć a na ulotce pisze żeby brać 3 razy dziennie 2 tabletki tylko ja biorę jeszcze witaminy dla kobiet w ciąży i tam są śladowe ilości żelaza jeszcze dodam że w jednej tabletce mam 200mg żelaza

Ok. Tylko ze nie wiem czy to ma znaczenie jeśli z grupy rezygnujemy na rzecz wątku zamkniętego bo do niego mamy wszyscy dostęp w telefonie i w kompie... Ja nie wiedziałam że z gr nie można korzystać w tel czy tablecie gdybym. Wiedziala odrazu by powstał watek

Ja przenioslam sie (ku niezadowoleniu meza) na jego strone lozka i spie na lewym boku

Ha ha :-D my też zrobiliśmy taką zamianę. Ale to ze względów praktycznych, żebym nie budziła męża jak w nocy wstaję

A z tym przepuszczaniem w kolejkach to skandal. Patrzą na ciebie jak na kosmitę, bo przecież jak są starsi ludzie to oni powinni mieć pierwszeństwo przed ciężarną.
Miałam taką sytuację w kibelku przy autostradzie. Wchodzę a tu pech do damskiej kolejka aż za drzwi, bo właśnie podjechał autokar z wycieczką - stania na pół godziny co najmniej. Mówię tym babkom, że w ciąży jestem i nie wytrzymam a takie dwie france (najstarsze chyba z całej grupy), że im się też chce a muszą czekać. Ale się wnerwiłąm! W końcu bez pytania poszłam na sam przód, tam były takie 2 młode laski, mówię im co jest a one się tylko uśmiechnęły i mnie przepuściły.

Kolejny temat to kasy uprzywilejowane w marketach (kobiety w ciąży lub rodzice z małym dzieckiem). Ostatnio podchodzę a przede mną babcia i ojciec z nastoletnim synem.... eh szkoda gadać :-(

reklama
hej
Katarzyna92 mi lekarz kazał brać żelazo 1 tabletkę dziennie.
Ostatnio w laboratorium też była ok 30 osób, na drzwiach kartka KOBIETY W CIĄŻY PRZYJMOWANE SĄ POZA KOLEJNOŚCIĄ, mimo że brzuch mam widoczny, ludzie chyba udawali, że nie widzą. A ja nie miałam odwagi żeby wejść poza kolejnością .... i tak czekałam 2 godziny - dobrze, że pobranie nie było na czczo, bo bym tam padła chyba :tak:

Do góry