reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

W witaminach i tak nie ma magnezu mi doktorka zalecala brać 3 razy dziennie magne b6 gdy serce mi szybko biło i miałam skurcze nóg.

reklama
Dr pozwolila jechać chodzilam po dolinach, morskie oko obeszlam dookoła ale dojechalam bryczką (obciach) a najwyzszy szczyt to Gubałówka ;) nic niepokojacego sie nie działo czulam tylko to ciągnięcie i klucie w jajnikach i plecy jak za dlugo chodzilam. A genetyczne dzis o 16...

U mnie w przychodni też wisi taka kartka ale jakoś nikt się tym nie przejmuje ostatnio stałam w kolejce to mój mąż poprosił dwóch młodych chłopaczków to mnie przepuścili ale co z tego jak te mohery wiecznie muszą być pierwsze... A ja mam pytanie do dziewczyn które biorą żelazo bo mi lekarz zlecił ale jak brać już nie powiedział i nie chce przedobrzyć a na ulotce pisze żeby brać 3 razy dziennie 2 tabletki tylko ja biorę jeszcze witaminy dla kobiet w ciąży i tam są śladowe ilości żelaza jeszcze dodam że w jednej tabletce mam 200mg żelaza

Ok. Tylko ze nie wiem czy to ma znaczenie jeśli z grupy rezygnujemy na rzecz wątku zamkniętego bo do niego mamy wszyscy dostęp w telefonie i w kompie... Ja nie wiedziałam że z gr nie można korzystać w tel czy tablecie gdybym. Wiedziala odrazu by powstał watek

Ja przenioslam sie (ku niezadowoleniu meza) na jego strone lozka i spie na lewym boku

Ha ha :-D my też zrobiliśmy taką zamianę. Ale to ze względów praktycznych, żebym nie budziła męża jak w nocy wstaję

A z tym przepuszczaniem w kolejkach to skandal. Patrzą na ciebie jak na kosmitę, bo przecież jak są starsi ludzie to oni powinni mieć pierwszeństwo przed ciężarną.
Miałam taką sytuację w kibelku przy autostradzie. Wchodzę a tu pech do damskiej kolejka aż za drzwi, bo właśnie podjechał autokar z wycieczką - stania na pół godziny co najmniej. Mówię tym babkom, że w ciąży jestem i nie wytrzymam a takie dwie france (najstarsze chyba z całej grupy), że im się też chce a muszą czekać. Ale się wnerwiłąm! W końcu bez pytania poszłam na sam przód, tam były takie 2 młode laski, mówię im co jest a one się tylko uśmiechnęły i mnie przepuściły.

Kolejny temat to kasy uprzywilejowane w marketach (kobiety w ciąży lub rodzice z małym dzieckiem). Ostatnio podchodzę a przede mną babcia i ojciec z nastoletnim synem.... eh szkoda gadać :-(

reklama
hej
Katarzyna92 mi lekarz kazał brać żelazo 1 tabletkę dziennie.
Ostatnio w laboratorium też była ok 30 osób, na drzwiach kartka KOBIETY W CIĄŻY PRZYJMOWANE SĄ POZA KOLEJNOŚCIĄ, mimo że brzuch mam widoczny, ludzie chyba udawali, że nie widzą. A ja nie miałam odwagi żeby wejść poza kolejnością .... i tak czekałam 2 godziny - dobrze, że pobranie nie było na czczo, bo bym tam padła chyba :tak:

Do góry