reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Hey dziewczyny! Już jestem po badaniu wszystko Ok a tak się martwiłam... Serduszko bije szybciej prawie 160 uderzeń na minutę:-) Niestety płci jeszcze nie poznałam nie widać dokładnie muszę jeszcze w niepewności poczekać 4 tygodnie.... Tylko bardzo chudziutki ten mój bąbelek jest same żebra było widać tak mi z tym źle że go głodziłam przez te wymioty... Zero odstającego brzuszka... I moja gin ostatnio się pomyłiła tak więc zaczynam 15 a nie 16 tydzień ciąży i bąbelek nie za duży tylko 8 cm... Ale podobno w normie... Kobietki muszę jeść i trochę podtuczyć tą moją chudą kruszynkę.... A na dodatek jakaś infekcja grzybicza mi się przytrafiła i muszą ją przez tydzień leczyć... Ale moja siostra również listopadóweczka ma jakąs bakterie w drogach rodnych i podczas porodu jej dzidziuś i ona będą musieli antybiotyki jakieś przyjmować. Nie wiem co lepsze...

Ale bardzo się ciesze że tak ogólnie wszystko OK i u mnie i u Was!:-)
Kochana do 13tyg to tak naprawdę dzidziuś żywi się cialkiem żółtym wiec nie ma się wpływu do tego czasu na jego chudosc bo w cialku jest progesteron wiec się nie martw żeberka widać u każdego tak bo skóra cieniutka

reklama
Wnuczka gratuluję, ważne, że wszystko ok, co do dziecka to ono rośnie niezależnie od tego ile jadłaś, to jeszcze nie ten etap, że korzysta i smakuje to co Ty jesz ;-)
Byłam w tesco, kupiłam borówki i nektarynki, czuję się teraz szczęśliwa :-D

Cos tam pisalyscie o magniezie ja biore odkad pamietam w ciazy tez 2 tabletki. Oprocz tego witamine D 2000 to z zalecen lekarza a kwas juz odstawilam.

Msam do Was pytanie czy któraś z Was miała wielkość pęcherzyka około 15 cm??? ile wtedy wynosi mniej więcej CRL bo chyba zapomniała mi zmierzyć i nie mam na wyniku zapisane????? Proszę o odpowiedź wczesne jakieś inne wczesne listopadóweczki?

Mi już od 12 tyg wielkości pęcherzyka nie mierzyli myślę że tylko na początku się mierzy potem tylko crl łatwiej długo crl porównać z tymi które miały usg na tym samym etapie ja np w 12t i 2dn miałam 5cm i 7mm

JA mam dylemat bo zapomniałam zapytać i nie mam nigdzie podane tylko na zdjęciu mam 15,4 cm ... w miejscu w którym ostatnio miałam 10,1 a płód miał 5,05 cm... Ale mam nadzieję że tej wartości nie tzreba dzielić na pół bo mój maluszek miałby tylko niecałe 8 cm.... A powinien mieć około 11 cm.... I tak sie zamartwiam....

ja mam w sobotę wizytę więc zapytam się ile mogę brać magnezu. ale dzięki za odpowiedz :-)
co do kwasu foliowego to jeśli ktoś nie bierze witamin dla ciężarnych to kwas foliowy powinien do końca brać a nawet podczas karmienia jest dobrze go brać.

ja przeprowadzam się we wrześniu do męża do Norwegii już to planowaliśmy od jakiegoś czasu. mąż tam przez 2 lata wił dla Nas gniazdko. na początek jedziemy na rok ale jeśli będzie ok to zostaniemy dłużej.

Kurcze dziewczyny ja juz bym tak chciala jak wy byc po pierwszym badaniu .... a tu gdzie do wtorku ... kurde nie cierpie tej anglii czassmi

reklama
Ewel na zdjęciu twojego maluszka a mam podobne na górze w tym samym miejscu co i mnie masz 6,5cm ??? czy ta wielkość nie ma nic wspólnego z wielkością płodu?? Skoro mierzył wtedy 5,7 cm bo u mnie na dzisiejszym badaniu jest 15,4 cm to trochę za dużo...

Do góry