reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Wiolinka30 z jakiego miasta jestes? Ja tez mieszkam w uk w Bristolu. W ktorym tyg jestes? Kurde ale sie ciesze ze jest ktos z uk :-)

reklama
Wiolinka kupisz troche mniejszych I wiekszych zreszta Tutaj nie ma ciuszkow na wzrost a na wiek a w lidlu podobno to bylo wczesniej ale ja nie widzialam

Wiolinka, ja na sam początek będę kupować ubranka na 56. Mój synuś jak się urodził to mierzył 53 cm i te ciuszki i tak były dla niego o wiele za duże.
Ja w Lidlu zaopatrzyłam się jedynie w ten top ciążow, chodź najbardziej zależało mi na tych biustonoszach.

Ja tez za granica...i nie mam jak zakupow w Lidlu zrobic :( Fajnie ze upolowalyscie tyle przydatnych rzeczy.
Wiolinka ja dla pierwszego dzidziusia mialam ubranka w rozmiarze 56 a okazalo sie ze jeden komplet 50-tki musialam dokupic.
To jednak chwile trwalo zanim z 56 na 62 wskoczylismy, ale wtedy to byl srodek lata wiec nawet jak bodziak z krotkim rekawem byl przyduzawy to nie mialo to jakos znaczenia. Teraz trzeba pomyslec o jakims dresiku (ja pewnie kupie 62) plus bluza jedna na wyjscie ze szpitala w rozmiarze 56.
Ostatnio trzymalam na rekach 9-cio miesieczne dziecko i bylo takie malusie w porownaniu do mojej coreczki, a jak sobie pomyslalam ze taka kruszynka jak sie urodzi bedzie taka calkiem mini mini to az mnie ciarki przeszly:)

Widze ze zakupy dla dzieciaczkow juz tez robicie - a ja jakos nie umiem jeszcze, jakos to dla mnie za wczesnie. Chociaz jak tak patrze na te wszystkie slodkie dresiki i spiochy to az mi sie chce biec do sklepu na polowanie:)

kiniasw86 - ja w Stevenage, pomiedzy lotniskami w Luton i Stansted, prawie na środku. Duzo ludzi zna te lotniska bo do Londynu to tu przylatują. Bristol to ja musze sprawdzić na mapie. Jestem w 13 tyg. ciąży.Tu jest kilka osób z Uk np mama290. Innych nie pamietam.Z niektórymi więcej rozmawiam to zapamiętuję więcej informacji.
Jeszcze trochę i zacznę odwiedzać mamy z K bo u mnie nikogo nie mogę znaleźć. :-)
mama290 wiem, ze tu nie ma ciuszków na rozmiar, zauważyłam jak oglądałam ostatnio ale ja będę kupowac na rozmiar w POLSCE W CZERWCU NA ALLEGRO i może jeszcze w jakimś sklepie jak znajdę fajne i niedrogie. Mnie tam aż tak nie podnieca wszystko w UK. Wózki jak dla mnie są ochydne w tym kraju!!! Wózek chocbym miała nieść na plecach przez Europę będzie z Polski. :-):rofl2:

Dzieki za odzew dziewczyny.
To ja chyba kupie po 3 sztuki w rozmiarze 56 i powinno być ok.Resztę wezmę wiekszą.Jakby maleństwo bylo naprawdę maluskie to się dokupi.Tatusia się wysle do sklepu.hehe. To będzie ubaw. :-D:szok: On nie odróznia cześci garderoby od siebie.Nie rozumiem dlaczego faceci myla sukienki ze spódnicami?

kiniasw86 - ja odpoczywam bo musiałam się zwolnić jak się dowiedziałam o ciąży po pierwsze z powodbu poronienia i innych komlikacji wcześniej po drugie bo miałam gównianą umowę tłumacząc na polski samozatrudnienie i nic mi to nie dawało.A no i tak bym nie chciała tam wracać po urodzeniu bo moja szefową to ja bym w szambie utopiła. Sorki za wulgaryzmy.

Wiolinka, mój mąż też ma problemy z dobieraniem ciuchów. Zazwyczaj to zakłada to co mu naszykuję. Natomiast jak zakłada rajstopy synkowi to zazwyczaj tył na przód.

reklama
No tak to rzeczywiscie nie ciekawie, lepiej odpoczywac w domku i dbac o zdrowie dzidzi nizeli sie denerwowac w ciazy. Ja jeszcze pracuje ale nie wiem jak dlugo

Do góry