reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja miałam biustonosz do karmienia z lidla i byłam zadowolona. Tyle, że wtedy były całe bawełniane a te z gazetki mają subtelną koronkę. Ciuchy z Lidla ogólnie są rozmiarowo trochę zawyżone ale można zabrać do domku i bez problemu oddać lub wymienić. A gatunkowo ciuszki są naprawdę ok, często kupuję moim dziewczynkom. Jeansy tez kupowałam w zeszłej ciąży w h&m i były bardzo wygodne.

reklama
Ja też mam spodnie z hm. Kupiłam wczoraj :) Wprawdzie mieszczę się jeszcze spokojnie w jeansy ale lubię dość obcisłe spodnie więc już mnie trochę gniotły.
W pierwszej ciąży jeansy kupione w hm w 4 miesiącu nosiłam do końca ciąży i bardzo mi służyły więc też polecam

Hej dziewczyny:)
Ale dzisiaj pospałam aż jestem w szoku;D Ja już się nie mogę doczekać 17;00 aż zobaczę mojego bąbla... Mam nadzieję że szybko zleci...
Ja wczoraj kupiłam sobie 2 staniki do karmienia bo coś mnie podkusiło wejścia do dyskomfortu odzieżowego i o dziwo były i nawet nie drogie bo po 10 zł a tą gazetkę z lidla widziałam ale ja mam daleko a nawet jak nie raz szwagierka opowiada jak wraca z pracy i w lidlu jest coś ciekawego to już po otwarciu zaraz nic nie ma to nawet nie chce mi się jechać...

Dziewczyny a w h&m jest specjalny dział dla kobiet w ciąży?bo ja kiedyś tam zajrzałam ale sklep był olbrzymi a nie bardzo miałam czas i nie udało mi się znalesc tych ubrań ciążowych, a też przydałyby mi się jeansy ciążowe bo moje się już nie dopinają.

w hm jest dział dla ciężarówek, ale nie w każdym hm. Ogólnie szału nie ma moim zdaniem, ale jeansy naprawdę bardzo polecam. I spory wybór bo wczoraj były w 5 kolorach do wyboru od 120- 150 zł.

Ze stanikiem ja mam problem i choć mam już sporo za małe jakoś nie mogę się przełamać do kupna. Po pierwszej ciąży zniszczył mi się biust i pani brafiterka powiedziała mi, że miałam fatalne biustonosze- a były kupione w sklepie dla kobiet w ciąży więc miały być dobre. I teraz nie chce popełnić tego samego błędu.

Tez mialam spodnie z h&m kolezanka mi dala ale byly ogromne I ich nie nosilam musze sobie kupic pare ciuchow bo myslam ze mam ale tak je ukrylam w domu ze nie moge znalesc:-)musze kupic pare koszulek bo przez te cycki wszytsko idzie mi do gory I wygladam jak w ciuchah mlodszej siostrze :szok:

A Angoba się nie odzywała nie? Zastanawiam się co u niej po tych przejściach z prenatalnymi.
Mam nadzieje, że brak odzewu nie oznacza nic złego...

Nie odzywała się... Ja też muszę dokupić parę rzeczy szczególnie jakichś bluzek i sweterków bo mało mam niestety takich luźniejszych :(

Ja kupilam w h&m takie dosyc cienkie spodnie w jasnym kolorze. Jeansy mam ale w domu, schowane w pudle ale my wyjazdowi obecnie jestesmy i w domu bede pewnie dopiero okolo czerwca\lipca. Mam nadzieje ze beda pasowaly bo w poprzedniej ciazy bylam nieco szczuplejsza - o jakis rozmiar.
Co do bluzek to mam sporo luzniejszych, wczoraj chcialam jedna dokupic ale jak mnie maz w niej zobaczyl to tylko skomentowal ze moze w koncu bym zaczela cos bardziej przylegajacego nosic a nie takie same luzne worki:) Poki co sie jednak nie skusze bo w pracy nikt nie wie o ciazy, i przynajmniej przez najblizsze 2-3 tygodnie nie chce zeby sie dowiedzieli. Tak wiec ukrywam sie pod moimi luznymi bluzeczkami i to calkiem dobrze bo wczoraj jak powiedzialam kolezance o tym ze jestem w ciazy to byla w szoku, mowila ze niczego nie zauwazyla...coz sa tez plusy " oponki" :)

reklama
Ech ja już nie jestem w stanie ukryć. Nawet w luźnych bluzkach widać. Jeszcze tydzień temu tak, ale od weekendu mam sporo większy brzuch. Mi w pierwszej ciąży rósł też tak skokowo i też bardzo szybko było widać.
Na szczęście już większość osób wie więc mogę przestać się chować :)

A Ty madziuś chyba 2- 3 tygodnie to nie dasz rady ukrywać chyba, że jesteś z tych kobiet w których do 5 miesiąca nic nie widać.

Do góry