reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Jaga 86, na szarym końcu to ja jestem. Ani jednego usg nie miałam! Zero! A to już poczatek 13 tyg.
Ja bym wolała przez brzuszek to usg.Kazali mi się napić jedną pinte to mam nadzieję, że będzie ok.Ja mam problem z moczem.Obym się nie posiusiała na tym usg.:-D Dni mi się dłużą do tego czwartku.

reklama
My ten filmik czesto z corka ogladamy bo Ona go uwielbia zreszta mi tez sie podoba :) Moniqq powodzenia :) Ja mam prenatalne za tydzien tez sie stresuje.

Moja Pani dr mówiła ze juz od 10tygodnia robi usg przez brzuch, ale może to zależy od sprzętu albo od lekarza. A pęcherza chyba nie trzeba mieć pełnego do badania, ja nic wcześniej nie piłam i nic mi nie mówili, że mam mieć pełny pęcherz, a dzieciątko było bardzo dobrze widać.

Moniqq powodzenia na usg
Finkemma bardzo późno masz to usg
Wiolinka czemu dopiero teraz masz mieć I usg ? Nie mieszkasz w Polsce ?
Gratuluję wszystkim mamusiom, które są już po prenatalnych

Espumisan i tym podobne (chodzi o subst. czynną Symetykon) jest podobno całkiem bezpieczny. Nawet niemowlętom się go podaje na kolkę.
A co do usg to ja nigdy nie musiałam mieć pełnego pęcherza i wszystko było widać.

Jutro usg, nie mogę już się doczekać :)

Ester dokladnie tak pow mi babka w aptece;-)
Ja mialam dzis wizytę ale bez usg bo mam je w pt.
Ale szyjka twarda i zmaknieta,macica podnosi sie juz do gory tak pow doktorka. Ogolnie wszystko dobrze ;-)
Teraz byle do pt.....

Witam wszystkie listopadoweczki:) Czytam was od 2 tygodni ale do tej pory nic nie pisalam bo chcialam poczekac USG zeby wiedziec ze wszystko jest ok i dopiero wtedy sie ujawnic:):) No ale nie wytrzymalam:) Tak wiec witam wszystkie mamusie pojedyncze i wielokrotne, gratuluje wszystkim ktorzy juz sa po badaniach i wszystko jest ok.
a na koniec jeszcze przeprosze za brak polskich znakow, ale niestety moja klawiatura nie jest zaprzyjazniona z jezykiem polskim:):)

Witajcie!
Mi przed usg wręcz przeciwnie, kazano iść do toalety i całkowicie opróżnić pęcherz. Ale to było jak miałam usg dopochwowe.
Czytałam właśnie gazetkę z Lidla i od 11.05 mają być fajne rzeczy dla przyszłych mam (topy,legginsy,spodnie) w dobrych cenach i eleganckie biustonosze do karmienia.

reklama
Ja wlasnie kupilam spodnie z h&m. W zeszlej ciazy tez chodzilam w jeansach z hm-u. Musze przyznac ze calkiem wygodne. Z lidla nie probowalam, mialam tylko leginsy ale byly jakies gigantyczne - prawie mozna bylo pod szyje podciagnac:)

Do góry