reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja wlasmie koncze 14 tydzien i wczoraj poczulam pierwsze ruchy dlatego pytam moze jrszcze kyos tak eczesnie

reklama
Ja w pierwszej ciazy poczulam w 17 tyg. Teraz pewnie pozniej bo sadelka mi sie nazbieralo. Ale czasem mam takie wrazenie se cos tam dzieje sie w brzusiu podejrzewam jednak ze to ruchy robaczkowe jelit bo nie realne jest by czuc r 6 cm dziecka ktore ma tak delikatne i wiotke te raczki i nozki.
No ale nie wiem ... Moze sie myle ...

Ja ostatnio wcale ciazy nie odczowam jakos tak dziwnie poersi wielkie ale duzo mniej bola i to by bylo na tyle az mi dziwnie i ostatnio mam straszne koszmary

Mi wszystkie objawy minęły ale pojawił się nowy - swędzenie skóry na piersiach, na brzuchu,poniżej pępka i na szyji... Z ta szyją to najbardziej mnie zastanawia. Podobno jak skóra się rozciąga to może swędzieć. Czy któraś z was ma może lub miała kiedykolwiek w ciąży takie objawy? Dodam, że nigdy nie miałam na nic uczulenia i nie zmieniałam ostatnio żadnych kosmetyków.

Dzień dobry!
Mi też większość objawów minęło takich jak nudności i wymioty. Pozostały zawroty głowy i powiększone piersi.
Gina29 jak ja się położę na płasko i potrzymam dłużej ręce na brzuchu to tez mam wrażenie ze czuje ruchy ale bardzo delikatne,jakby łomotanie skrzydeł motyla:)
Wiolinka30 jak to swędzenie będzie się utrzymywać to zgłoś to na wizycie. W poprzedniej ciąży leżałam w szpitalu z dziewczyna która miała cholestaze ciażową i też się u niej zaczęło od swędzenia skóry na dłoniach i szyi. Aczkolwiek czytałam że objawy cholestazy występują w bardziej zaawansowanej ciąży. Od rozciągania skóry też może swędzić. Mnie czasami swędzi skóra na podbrzuszu i piersiach.

Hej co do ruchów to ja w pierwszej ciąży poczułam w 16 tygodniu ale wtedy byłam straszna chudzinka... Jeśli mogę coś polecić na swędzenie to wapno ponoć pomaga ja osobiście nie próbowałam bo ja je biorę z innego powodu:)

Ja tez czuje takie bulgotanie czasami ale to jelita;-) no jeszcze trzeba po czkeac troszke na pierwsze ruchy pewnie;-)

Gina ja w I ciąży czułam ruchy w 17 tyg. a w II w 13, ale ja bardzo szczupła jestem ;-)
Wiolinka mnie też swędzi skóra i jest masakrycznie przesuszona, niestety u mnie nadal brak energii, mdłości i silne bóle głowy :-(
Muszę doczytać co napisałyście :-D

reklama
Mi z objawow ciazowych to tylko sennosc pozostala Ale tak ogolnie caly dzien jestem na pelnych obrotach wystarczy chwila i nagle spac mi sie chce. A no i czesto biegam siusiu w noce nawet 5 razy :(

Do góry