reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ja już posprzątałam, a obiad dziś szybki, więc mogę odpoczywać :tak:
an_ma wiesz trudno jest doradzić bo z jednej strony jedni wolą pieniądze a z drugiej moim zdaniem prezenty się bardziej pamięta, zależy też ile zamierzacie wydać i co ta dziewczynka lubi
Claudia, Sylka raz jeszcze współczuję, ale wiecie mój teść jest podobno bardzo surowy (to opinia mojego męża), ale mój mąż chce być właśnie przeciwieństwem swojego ojca w stosunku do naszego dziecka, dużo zależy od człowieka i siły jego charakteru, co do teściowych nie chodzi o to by je obrażać czy odsuwać, ale to Wy jesteście/będziecie mamami i Wasza opinia jest najważniejsza

reklama
Hej, ja tez jeszcze leze, zaraz wstajemy z mezem i zabieramy sie do pracy. W tygodniu (jak sie pracuje po 10 h) ciezko jest cokolwiek zrobic, zakupy czy sprzatanie. Ale powiedzialam w pracy, ze jestem w ciąży, caly czas czekalam do pierwszego usg i powiem Wam, ze narazie jestem bardzo zadowolona z podejscia moich managerów, ale fakt faktem to w wiekszosci babki, wiec poprostu rozumieja.
Co do tesciowej ja tez nie moge narzekać, widzimy się w sumie 2 czasem 3 razy w roku, wiec moze dlatego, ale jest ciepla i serdeczna kobietą, ktora bardzo mnie lubi i zawsze stoi po mojej stronie. Ma czasem fazy, ze doradza no i oczywiscie ma doświadczenie "wiec wie lepiej", ale nie robi tego nachalnie przynajmniej do mnie. Jak dowiedzieli sie, ze jestem w ciazy to tesc pol dnia pisal do mnie gratulacje, choc maja juz 4 wnuków i to nie bedzie ich pierwszy

My na komunie dajemy pieniądze dla chrześniaków tylko prezenty jakieś wypaśniejsze .

A mnie dziś poranek zaskoczył wstałam z łóżka poszłam do łazienki zalać wc domestosem nachyliłam się i paw :szok::szok::szok: ni stąd ni z owąt. Zwymiotowałam i jakby nigdy nic zero osłabienia nudnosći. Dziwne mdłości już nie mam ponad dwa tygodnie a tu nagle takie coś .

Ja mam dziś gośći na 15 moje siostry przychodzą na kawkę i mami więc piekę ciacho z jabłkami i budyniem pierwszy raz takie robię oby wyszło :D Energi mam dużo pomyłam szafki w kuchni kurcze jak sobie pomyśle te pierwsze tygodnie jak leżałam całymi dniami w łóżku i umierałam tak mi źle było na nic siły ledwo do toalety szłam a teraz tak fajnie :-)

Tez marze by mdlosci minęły i przyszedl juz ten zapal i energia :) zeby ten drugi trymestr faktycznie byl łatwiejszy. Ja musialam sie zmusic i z pomoca meza wysprzatalismy mieszkanie bo juz taki syf był. Zaraz jakis spacer trzeba uskutecznic. Tez mam komunie dalsza rodzina męża i chlopiec. Nie mam pojecia co kupic wolalabym prezent ale co chlopcy 8 letni lubią pojecia nie mam. Myslalam o lego...

Hejka,

ja wczoraj lenilam sie caluuuuutki dzien, dzis do 12stej tez.
U mnie dalej jeszcze brak energii do wszystkiego sie zmuszam. dzis mnie strasznie główka boli.
Udało mi sie na zakupy pojechac kilka ciuszków kupilam ale to mega męczące.
zaraz jakas kolacyjka i znów polegiwanie.
Co do teściowych to współczuje az takich zołz, ja też nie narzekam na swoją, raczej mnie lubi no i daleko mieszka ale to kobitka, która duzo w zyciu przeszła i jest dla mnie autorytetem jesli chodzi o wychowanie dzieci. Szkoda ze przez te rozterki zyciowe teraz bardzo podupadła na zdrowiu i nie moze tego psychicznie przebolec ze juz nie jest taka zaradna i malo co moze robic:-(
Niestety moja mama troche ostatnio szaleje jesli chodzi o wtracanie się, tak strasznie zaczela ingerowac w nasze zycie religijne czuje sie przez to jakbym byla malym zieckiem ktore chce sie do czegos zmusic. Przez te jej gadki na temat koscioła itp. czasem odechciewa mi sie do niej dzwonic ...ehh..zle sie z tym czuje ale naprawde zaczyna mnie to bardzo denerwowac, że moja mama za kazdym razem niemal jak dzwoni to bada czy bylismy w kosciele ....ooo masakra.Drazni mnie to.
I tak od jakiegos czasu kazde swieta czy rozmowy są jakies sztywne przez te jej ciagle wtracanie się w naszą wiarę itp.
Wszyscy mi mówią zebym zaczęła to ignorowac i nie wdawac sie w gadki jesli rozmowy nie pomagają.

jesli chodzi o prezenty komunijne to jesli jest sie w miare blisko z rodzicami dziecka to najlepiej spytac o czym marzy dziecko, ogólnie dla mnie niepojete jest to ze teraz ludzie tak szaleją z tymi prezentami. Fajnie gdyby dziecko cieszylo sie z jakiejs ksiazki albo gry planszowej - teraz powracają gry planszowe wiec moze w ta stronę. Klocki LEGO to fajna sprawa moim zdaniem.
Lece kolacyjke pichcic.

Wydaje mi się, że jeżeli gotówka to dałabym 200 zł. Niedawno miałam komunię chrześniaka i też miałam problem co i za ile dać.
Jeśli chodzi o mnie to jestem po b. prenatalnych wszystko jest ok. Mdłości prawie odpuściły. A czy poznałyście już płeć dziecka. My spodziewamy się drugiego syna :).

A mnie dzis boli w pipi:-) takie dziwne uczucie jak bol a rozciaganie nie wiem juz ostatnio o tym mowilam doktorce. Spr szyjle i mowila ze jest wszystko dobrze ze moze tak czuc jak sie rozciaga wszystko....

A ten bol " pipi " to moja siostra tez miala w ciazy od 3 miesiaca juz do konca i rowniez lekarz mowil ze to normaln. Dziewczyny jak to jest z tym lezakowaniem w wannie? Bo ja uwielbiam kapiele w goracej wodzie a ostatnio czytalam ze nie mozna a ja zawsze jak rak taka czerwona leze sobie i teraz mam stres :( Ja chyba faktycznie jakas przedrazliwiona jestem o wszystko sie boje :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry