reklama
Katarzyna92
Fanka BB :)
No sporo nas się wybiera w przyszłym tygodniu ja już się nie moge doczekać bo juz czekam od 7 kwietnia
Sylka87
Wnuczka tak bliźniacza a prawdopodobieństwa nie bylo wiec szok tym bardziej.
Malaja po pierwsze juz chyba po wizycie. Dawaj nam tu znac a co do firmy to pewnie ze sie boje ale nie mam wyjscia. Na szczęście moja mama duzo pomaga i ogarnia bo jakby ktos spieprzyl to na co pracowalam tyle lat to zalamka. Nie pamietam kto tez z was prowadzi własną bo gadalysmy o zusie. Ja w koncu zrezygnowalam z podwyzszania skladki. Ksiegowa mi doradzila ze ryzyko jest za duze a ja nie potrzebuje teraz nerwów. Wiec ide na gowniane zwolnienie i jak pracownica ogarnie to jeszcze mi coś z dochodow zostanie.
Malaja po pierwsze juz chyba po wizycie. Dawaj nam tu znac a co do firmy to pewnie ze sie boje ale nie mam wyjscia. Na szczęście moja mama duzo pomaga i ogarnia bo jakby ktos spieprzyl to na co pracowalam tyle lat to zalamka. Nie pamietam kto tez z was prowadzi własną bo gadalysmy o zusie. Ja w koncu zrezygnowalam z podwyzszania skladki. Ksiegowa mi doradzila ze ryzyko jest za duze a ja nie potrzebuje teraz nerwów. Wiec ide na gowniane zwolnienie i jak pracownica ogarnie to jeszcze mi coś z dochodow zostanie.
ja teżmam swoją działalność a znalezienie pracownika u mnie w mieście graniczy z cudem (odpowiednio wykwalifikowanego). ja znowu rozmawiałam zbabeczką, która pracowała w zusie, potem przeszła na macierzyński i mówiła, że najczęściej "czepiali" się kobiet, które przed porodem otwierali działalność i zaraz szli na wysokie zwolnienie; jeśli ktoś realnie prowadzi działalność i wpłaci większą składkę ma pełne prawo dostać wyższe świadczenie. tylko pewnie czasem kosztuje to trochę nerwów, niestety :/ państwo prorodzinne..
Katarzyna92
Ja miałam okazje jak byłam z wynikami ale lekarka stwierdziła że jak miałam w kwietniu to nie będzie robiła
Ja ostatnio ogladalm wiadomosci i podobno maja sie wziac neistety za to zeby wynagrodzenie bylo liczone z 12msc nie ze ktos wplaci 1 skladke i juz ma wysoka kase na L4 chore to wszystko......
Katarzynka a Ty ostatnio ktorego usg mialas?
Katarzynka a Ty ostatnio ktorego usg mialas?
Katarzyna92
7 kwietnia... Mam nadzieje że mój lekarz zdąży sobie wrócić bo puki co go nie ma do końca następnego tygodnia ponoć już 2 tydzień więc jak wróci to będzie zatrzęsienie
reklama