reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ja byłam pod koniec 12 tygodnia miałam robione badanie to wykrywające wady genetyczne wszystko wyszło bardzo dobrze kość nosowa była widoczna przezierność karkowa bo chyba tak się nazywa wyszła bardzo dobra ale cały czas na wyniku badania tętno płodu 140/min. Pytałam jak serduszko to powiedziała że wszystko ok, dzidziuś akurat spał to może ma jakieś znaczennie?

reklama
No ja wlasnie dostalam e-maila od lekarza wyslal mi wyniki i opis z PAPPA i sa super. Napisal tez ze mam pamietac o zaleceniach i NIE MARTWIC sie pulsem dziecka bo wszystko jest ok do nastepnej wizyty wyrowna:-)

Wnuczka jak masz wyniki z prenatalnych to tak jak masz wykres tetna dziecka to bedziesz miala zaznaczone ze 140 jest roszke za niskie bo tyle powinno kiec w 14 tyg ale lekarz mi tlumaczyl ze czasami serduszko rozwija sie szybciej i juz w 12 tygodniu stabilizuje sie i tak juz mu zostaje , oczywiscie moi ze masz sie absolutnie nie martwic ale my mamy jak widzimy cos pod kreska to nasza natura jest oczywiscie sie martwic

Hej dziewczynki.
Claudia super, że wyniki badań genetycznych wyszło Ci bardzo dobrze. Ja jutro podjadę do przychodni po moje wyniki testu PAPPA.
Dziewczyny robiłyście sobie ten quiz? Chłopiec czy dziewczynka? - Quiz - BabyBoom.pl - BabyBoom.pl
Mnie z testu wyszło, że będę mieć dziewczynkę :-p
A co do bicia serduszka na tym usg prenatalnym, to mojej fasolce dość szybko biło serce, bo aż 170 uderzeń.

No bo tam nie ma w co wierzyc nawet jest napisane ze to tylko zabawa. Ja wlasnie zrobilam ten quizz i wyszla mi dziewczynka a ja jakos tak odruchowo mowie do brzucha jak do chlopca teraz nie wiem czy to ptzez to ze mam juz syna czy przeczucie czy po prostu (wczesnie myslalam ze to dziewczynka wiec mi sie zmieniaja przeczucia jak w kalejdoskopie :-). ) ja mam tyle fajnie ze moj lekarz je odbieral i zaraz zrobil do nich opis i wyslal ale on taki fajny jest czasami napisze od tak typu " co tam Pani Klaudio wszystko gra nic nie boli zadnych plamien?"

Hej dziewczyny co do witamin to mi lekarz na pierwszej wizycie wypisał kilka według niego najlepszych które miałam sobie wybrać i brać wiec zdecydowałam na pregne plus...
A co do staników itp to mnie na szczęście aż tak nie bolą nawet powiedziała bym że gorzej się czuje w staniku... Ale powiem wam że co do gromadzenia pokarmu to ja mam nadzieje że nie będe musiała odciągać tym razem bo w poprzedniej ciąży z jedna dziewczyną tak się załatwiłyśmy elektrycznym odciągaczem w szpitalu że ja później musiałam odciągać co 2 godziny nawet przez jakiś czas zawoziłam do szpitala ale później chciałam iśc do pracy i pozbyć się pokarmu więc poszłam do gina a ona mi powiedziała żebym przestała odciągać bo to jest najlepszy sposób... Dla mnie to było najgorsze przeżycie i męczarnia...

ja dziś miałam wizytę u swojego gin i też mi wypisał kilka też raczej kupię pregna plus ew. mama dha ale dopiero od 14 tc, miałam nadzieję że już dziś będzie ocena przezierności i przegrody nosowej, ale niestety dopiero 18.05., łożysko mam trochę nisko osadzone, a poza tym raczej ok, nadal biorę duphaston, dziś nie dostałam zdjęć maluszka :(

Mam wykresy na wyniku ale zupełnie ich nie mogę odczytać... pierwszy to EFW( WIlliams) drugi to CRL więc to chyba wielkość pęcherzyka. NA każdym wykresie są trzy linie dwie przerywane i jedna ciągła która w obu przypadkach jest miedzy przerywanymi to wydaje się że Ok.

No bo tam nie ma w co wierzyc nawet jest napisane ze to tylko zabawa. Ja wlasnie zrobilam ten quizz i wyszla mi dziewczynka a ja jakos tak odruchowo mowie do brzucha jak do chlopca teraz nie wiem czy to ptzez to ze mam juz syna czy przeczucie czy po prostu (wczesnie myslalam ze to dziewczynka wiec mi sie zmieniaja przeczucia jak w kalejdoskopie :-). ) ja mam tyle fajnie ze moj lekarz je odbieral i zaraz zrobil do nich opis i wyslal ale on taki fajny jest czasami napisze od tak typu " co tam Pani Klaudio wszystko gra nic nie boli zadnych plamien?"

haha to faktycznie fajny ten Twój lekarz :)

reklama
Ja też robiłam ten Quiz i wyszedł mi chłopiec a jakoś trak wewnętrznie od początku ciąży czuje że to dziewczynka... Mimo ze tak naporawdę jest mi zupełnie obojętne byle było zdrowe.. Ciekawe czy te nasze przeczucia się sprawdzą...

Do góry