reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Makartaka zawsze możesz jeszcze dziś pojechać na IP.
Powinni Cię przyjąć, a będzie szybciej.

Brak objawów na tym etapie nic złego nie oznacza- jeszcze raz to napiszę choć i tak rozumiem, że to nic nie daje i musisz "zobaczyć" dziecko całe i zdrowe.

A Ty nie myślałaś o tym dopplerze domowym? Bo mi to naprawdę pomaga...

Myślałam...dla świętego spokoju, jak pójde na usg w czwartek i będzie ok to chyba kupie..
sory,ze wprowadam taką panikę, ale sie boję..mi zaniknięcie objawów kojarzy się tyko z jednym.... oby tym razem było inaczej!

Malaja ja mam o13:40, ale jak tydzien temu bylam w szpitalu to byl tlum ludzi wiec zobaczymy jak szybko nam to pojdzie.
Mama290 super, ciesze sie, ze juz masz pewnosc, ze wszytsko ok!
Ja tez poczytuje W oczekiwaniu na dziecko, tez polecam, sama szukalam dobrej ksiazki i tez na jakims forum ktos polecal, duzo informacji, co jesc ile, jak mozesz sie czuc, co powinno niepokoic. Naprawde super. I nie trzeba czytac wszytskiego od razu. Ja czytam po kolei 3 tygodnie do przodu.
Co do scanu w UK moze moglabym miec wczesniej, ale to i tak pewnie tylko o tydzien czy dwa, ale jakos nie moglam sie skontaktowac z polozna i ta pierwsza wizyta z nia sie opoznila, stad i scan tak pozno.
Oby tylko wszystko bylo w porzadku. 3majcie kciuki za nas jutro!

Hey kobitki ale się rozpisałyście :) ale fajnie jest co robić w wolnej chwili :-D Pisałyście o witaminach
Ja od 6 lat codziennie biorę kwas foliowy bo tyle staraliśmy się o drugie dziecko a teraz w ciąży biorę też witaminę D 2000 plus magnez bo często męczą mnie skurcze łydek.

Ostatnie dni męczy mnie ból podbrzusza nie jest to jeden ciagły ból przez cały dzień ale tak mnie łapie . Nie jest to też taki ból bym nie mogła normalnie funkcjonować a jednak bardzo mnie martwi . Ma któraś też takie bóle ?

Makartaka dobrze ze idziesz odwtchniesz. A moze zapytaj lekarza o doppler. W ktorym jestes tygodniu? Jestes szczupla? Moze niech sam ci zrobi i sprawdzi czy juz słychać. Powiedz o swoich lękach. Co do ksiazki tez mi dr polecila z tym ze o blizniakach. Musze zamówić ;)

Finkemama ja mam jeszcze czasami bóle takie jakby na okres albo owulacje ciężko mi je porownac ale dr powiedziała ze ma prawo. Mysle ze to ta macica i już :)

Dopller jest dobry dla.osob szcuzplych na pewno i tez mozna na jesc sie strachu.... Nie wiem ja bym nie popadala w paranoję bo co jak serduszka nie uslyszysz? Odrazu do lekarza? A tak moze byc gdy dziecko sie inaczej ułoży. Podobni dobrze slychac juz na pewno od 14 tyg. Ale kazda niech podejmuje decyzje czy go chce...

reklama
Do góry